Nieuw: spoken word-serie zo gezegd

Nieuw: spoken word-serie zo gezegd

Hi guys! Het is alweer even geleden dat ik eens even goed ben gaan zitten voor een vers artikel op de blog. Om het goed te maken heb ik een nieuwe toffe online serie voor je. In deze post liet ik je al weten dat ik onlangs fulltime stage heb gelopen bij de VPRO. Ik heb daar de ruimte gekregen om niet één, maar twee mooie projecten op te zetten. Het eerste project – Grensverleggers – is al een tijdje uit. En vandaag is de eerste aflevering van de nieuwe videoserie Zo Gezegd uitgekomen.

Derek Otte Zo Gezegd VPRO

Zo Gezegd is een spoken word-serie op het YouTubekanaal van VPRO Poëzie. Ik heb negen spoken word artiesten gevraagd om hun eigen stukken voor te dragen om zo het VPRO-publiek een andere kant van poëzie te laten zien. Het viel me namelijk op dat er veel ’traditionele’ poëzie te zien was op de site en het kanaal en dat er vrij weinig van de poëzie te zien of te horen was die ik heel tof vind (en waarvan ik weet dat er een grote stroming en following van is).

Spoken word doet heel vaak iets met me. Het ritme, de onderwerpen, het talent, love it! Ben je wel eens op een avond met alleen maar spoken word geweest? Het is echt genieten geblazen. Voor de eerste aflevering van Zo Gezegd vroeg ik spoken word-veteraan en woordkunstenaar Derek Otte om een stuk voor te dragen. In ‘Tijdig’ geeft Derek je een kritische kijk op de huidige maatschappij. Geniet hieronder van de eerste aflevering van VPRO’s Zo Gezegd en vertel me ook vooral wat je ervan vindt.

[striped]Enjoy![/striped]xo Rowan handtekening

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More