Het leed dat crochet braids heet

Het leed dat crochet braids heet

Het leed dat crochet braids heet

crochet-braids-avontuur-thumbnail[striped]3 minuten lezen[/striped]

So.. Een aantal weken geleden besloot ik me te wagen aan de crochet braids. Vol goede moed en een beetje last minute begon mijn nichtje aan mijn haar. Eerst een stuk of acht cornrows. En vervolgens het crochet haar er doorheen rijgen. Waar ik echter niet over na had gedacht, is dat niet elk pak synthetisch haar hetzelfde is (duh). En dus is niet elk pak haar geschikt om een mooi crochet kapsel mee te maken. Je voelt de bui al hangen.

Op mijn werk krijg ik veel complimenten, maar ook veel vragen. Of het “niet een beetje zwaar is”

Het duurde even (lees: úúúren), maar toen ik klaar was, leek mijn kapsel geweldig. Geweldig lang. Maar vooral geweldig. En een beetje hoog. Maar dat ter zijde. We maakten dikke twist in het haar, zodat ik die dag ongestoord kon werken. Op mijn werk krijg ik veel complimenten, maar ook veel vragen. Of het “niet een beetje zwaar is” en “Row, wat is je haar gegroeid. Of is het niet allemaal van jezelf?”. Intussen merkte ik dat ik me een beetje ongemakkelijk voelde. Niet door de vragen etc. maar meer omdat ik nog nooit zoveel haar op mijn hoofd heb gehad and I didn’t know how to act.

Na een avondje werken, draaide ik thuis (heel veel) papillotten in het haar en deed ze stuk voor stuk in een kan met kokend heet water. Iedereen die de crochet braids wel eens heeft gedragen wéét wat voor priegel werk dit is. En voor hen die het niet weten: om het haar te laten krullen, doe je elke pluk met papillot in een mok met gloeiend heet water, zodat het haar krult om de papillot en weken lang zo blijft zitten. Toen dat gedeelte erop zat, was het tijd om te slapen. Hoe ik heb geslapen is mij een raadsel. Wat ik je wel kan vertellen, is dat het geen pretje is om te slapen met talloze rubberen dingen op je hoofd. NopeIt. Is. Not. 

Fast forward to the next day: Ik maak mijn haar vol goede moed los. Hopend op een BOMB kapsel. Maar all that is left, is confusion.

[striped]Bekijk de video hieronder voor mijn verwarde ervaring met Crochet Braids.[/striped]

xo Rowan handtekening

Gerelateerde verhalen

1 Comment

  • Chari
    7 jaar ago

    Leuk om jouw verhalen te lezen. Doorspekt met humor en zelfspot.
    Keep it on
    Chari

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More