Natural Op 3! | Natural hair en mainstream media

Natural Op 3! | Natural hair en mainstream media

Natural Op 3! | Natural hair en mainstream media

Ik was even missing in action. Misschien was ik ietwat overwhelmed, misschien maakte ik gewoon geen tijd voor mijn blog. Maar goed, hier ben ik weer. Finally.

Rowan Blijd NOS op 3

Misschien zag je het afgelopen weekend al voorbij komen; een prachtig item van NOS op 3 over natural hair. Via Onesy en Nancy van FunX kwam ik terecht in een item van NOS op 3! De NOS en FunX deden laatst een uitwisseling en o.a. het item over natural hair was daar het resultaat van. Dat de video afgelopen weekend online kwam was een verrassing. Uit het niets begonnen mijn meldingen op hol te slaan. Man, man, man, wat zag het er mooi uit. En het spoort me aan om tóch bezig te blijven met natural hair en het ook via mijn blog en YouTube-kanaal te verspreiden. Daarnaast maakt het voor eens en voor altijd weer duidelijk dat diversiteit op redacties ertoe doet. Het feit dat een van de redacteuren van FunX bij de NOS met slechts één item zo een diverse groep mensen aan weet te spreken, spreekt volgens mij boekdelen.

‘Voor mij heeft mijn natuurlijke haar soms ook iets politiek.’

Rowan Blijd NOS op 3

De respons op het item was echt álles. Zoveel (digitale) liefde! Van sommigen omdat het allemaal herkenbaar is. Maar ik vermoed ook dat veel mensen blij waren om een soort herkenning te vinden via een mainstreamkanaal. Het is namelijk niet elke dag dat je jezelf terugziet – op een positieve manier – bij de NOS. En outlet met een groot platform. In zekere zin ben ik als zwarte vrouw best gewend geraakt aan het feit dat de mainstream media vaak niet voor mij bedoeld is.

‘Van de Cranes in the Sky-beat op de achtergrond, tot het feilloze camerawerk en de montage en het prachtige artikel bij de video, dit item is waar ik naar snak.’

Vibes

Van de Cranes in the Sky-beat op de achtergrond, tot het feilloze camerawerk, de montage en het prachtige artikel bij de video, dit item is waar ik naar snak. En ook naar snak om te maken. Dit soort verhalen wil horen en delen. Ik zou graag eens dieper in willen gaan op de betekenis van haar voor zwarte vrouwen. Het is vaak namelijk niet gewoon haar. Voor mij heeft mijn natuurlijke haar soms ook iets politiek.

Het item over natural hair doet me denken aan een quote die ik laatst tegenkwam: ‘we wanted to to make the things we didn’t see and have fun creating it’. Al ben ik niet altijd even consequent op mijn blog, achter de schermen blijf ik bezig om te maken en de verhalen aan het licht te brengen waar ik, maar ook mijn omgeving, zo naar verlangt. Wellicht is het een idee om daar op de voorgrond het eens vaker over te hebben. Wie weet wat voor contacten en mooie dingen daar dan uit kunnen komen. 🙂

Rowan Blijd NOS op 3

Dat het item over natural hair zo een mooi plekje kreeg bij zowel de NOS als NOS op 3 vind ik alleen maar mooi. Ik hoop alleen wel dat we outlets en makers die dagelijks aandacht geven aan natural hair en andere verhalen ook zoveel praise zullen geven en zullen supporten

De hele video van NOS op 3 kun je hieronder bereiken (doe vooral een duimpje omhoog).

xo Rowan handtekening

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More