Werken in de horeca |#2

Werken in de horeca |#2

Vorige week plaatste ik mijn eerste column over werken in de horeca. Er vallen mij tijdens het werken gewoon zoveel dingen op die ik graag met je deel. Soms verbaas ik me en soms verwonder ik me. En waar kan ik die dingen beter delen dan op mijn plek op het internet? Vandaag in ‘Werken in de Horeca #2: het splitten van de rekening’.

Werken in de horeca

 

Zo een awkward moment altijd, het betalen van de rekening. Hoe je het ook wendt of keert, als je van te voren geen goede afspraken hebt gemaakt over het betalen van de rekening, dan levert het je bijna zeker een ongemakkelijk moment op aan het einde van de avond.

Situatie 1

De rekening wordt gebracht. En iedereen doet alsof er niets is gebeurd. Rekening, rekening.. Wat voor rekening? Haha, gewoon doen of er niets ligt en dan uiteindelijk zo nonchalant mogelijk de rekening proberen te splitten.

Situatie 2

Er is één persoon die aanbiedt om te betalen. En onder luid protesteren zegt de rest van de tafel dat het ‘echt niet hoeft, hoor’. Maar uiteindelijk betaalt persoon 1 toch de rekening en zegt de rest ‘och, bedankt, maar dat had ééécht niet gehoeven’. Of de niet betalende mensen dat dan menen laten we in het midden.

Situatie 3

De rekening wordt gesplit maar er is altijd iemand die te weinig betaalt en toch blijft iedereen beweren genoeg te hebben betaald. Iemand moet dan toch bijleggen. En wie is de pineut die avond?

Voor mij is het altijd wel grappig om te zien. Bovengenoemde situaties komen tijdens een werkavond gegarandeerd voor. Zolang de rekening betaald wordt, vermaak ik me wel met het schouwspel dat ‘De rekening splitten heet’.

Er zijn nog tal van situaties te noemen wat het splitten van de rekening betreft. Welke situaties herken jij of heb je wel eens meegemaakt?

See you next time!

XO Rowan

 

Gerelateerde verhalen

9 Comments

 • 9 jaar ago

  Ja dat mensen ineens zijn ‘vergeten’ dat ze 4 wijn hadden gedronken ipv 4 cola! Always awkward als de ober dan moet roepen: ik heb nog wel 4 wijn open staan???

 • 9 jaar ago

  I’m definitely that paying person in situation #2 tho. Althans, dat was ik. Heb net iets te vaak meegemaakt dat dezelfde persoon steeds “gee geld had”. Volgende keer ga ik rustig naar huis, mag je daar afwassen als betaling hahaha.

 • 9 jaar ago

  Te veel nare situaties waardoor ik nu liever om een aparte rekening vraag. Scheelt weer ongemakken

 • 9 jaar ago

  Hahaha, akwaaard! Meestal maken we het bedrag over naar één iemand en die betaalt dan met zijn rekening. De nieuwe ABN app is zeker een aanrader voor de bovenstaande situaties hahahahahahahha. Jammer genoeg kan je als werknemer niet zeggen van “maak het geld naar één persoon en dan betaalt die gene met zijn rekening” hahahahhahahahahha. Ik zou helemaal stuk gaan bij zulke situaties.

 • 9 jaar ago

  Ik vind de rekening delen heel ongemakkelijk. Ik betaal dan ook altijd liever alles. Tenzij ik echt met vijf man ben, dan is het een ander geval, want dan wordt het wel een heel duur grap. Als we bijv. met een groep vriendinnen sushi eten, verdelen we het of iemand schiet het voor en het wordt overgemaakt. Maar zoals jij zegt je hebt altijd iemand die je minder geeft of het gewoon vergeet. Maar van die mensen weet ik wel dat ik de volgende keer anders moet handelen. Ze “vergeten” het namelijk wel vaker.

 • 9 jaar ago

  Haha wat een bizarre situaties! Ik heb zelf geen ervaring met werken in de horeca, maar wel met die stomme rekening haha. Op een of andere manier kan ik er niet tegen als het langer dan 5 seconden duurt voordat iemand de rekening claimt, dus ik eindig eigenlijk altijd met het ‘voorschieten’. Aardig wat geld nooit teruggekregen so far, maar goed! Als het maar gezellig is 😉 X

 • 8 jaar ago

  wel grappig dat je dat soort situaties ook ziet! goed weekend en geniet ervan

 • 8 jaar ago

  Haha geweldig. Maar loop je niet eerst weg nadat je de rekening hebt neergelegd? Om de mensen even tijd te geven. Lijkt me idd awkward met iemand van t restaurant ernaast!

 • 8 jaar ago

  Inderdaad hilarisch! “gewon doen alsof er niets is gebeurd wanneer de rekening er ligt” haha.
  Eigenlijk is dit wel iets voor Nederland heb ik het idee, je hebt er ook altijd mensen bij die zeggen “ik had eigenlijk alleen maar een salade genomen, dus hoef ik niet zoveel bij te leggen”. We moeten allemaal niet zo moeilijk doen 😉

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More