Waarom ‘Formation’ #BlackGirlMagic is

Waarom ‘Formation’ #BlackGirlMagic is

Waarom ‘Formation’ #BlackGirlMagic is

[striped]2 minuten lezen[/striped]

Formation Black Girl Magic

“Beyoncé heeft een nieuwe single. Ga je hem luisteren als je thuis bent? Ik wel. Haha.” Aldus een vriendin vannacht op whatsapp. Ik was nog niet thuis en hoe erg ik ook van B houd, ik was niet bereid om mijn kostbare mb’s te geven aan een nieuwe videoclip. Maar toen ik eenmaal thuis kwam, oh bwoy! Formation is Black Girl Magic, y’all! 

De clip EN lyrics van Formation doop ik tot mijn #BlackGirlMagic/#CareFreeBlackGirl anthem!

Toegegeven, ik ben een Beyoncé bewonderaar – ik vind haar manier van werken geweldig – maar tegelijkertijd ben ik me er ook bewust van dat ze de middelen (a.k.a. finances)  heeft om zich zo te focussen op haar werk. Ze lijkt de perfect gelukte popster: leuk voor iedereen en niet echt een mening. Haar zus Solange daarentegen heeft nooit een blad voor de mond genomen en spreekt zich, ook over maatschappelijke issues, uit. Voor mijn gevoel durft Beyoncé nooit dat risico te nemen om geen geld of fans mis te lopen.

Formation Black Girl Magic
Blue Ivy, de ultieme care free Black Girl.

Care Free Black Girls en Magic Black Girls

Totdat ik de video van Formation gisteravond in mijn bedje zag. Ik kon bij het kijken van de video me bíjna niet inhouden. Van binnen schreeuwde ik: “YASSSSSSS!” De clip EN lyrics van Formation doop ik tot mijn #BlackGirlMagic/#CareFreeBlackGirl anthem!

Formation Black Girl Magic
Beyoncé giving me Erykah Badu realness.

Van de prachtige visuals, tot de krachtige lyrics. Formation heeft een boodschap en je zult hem horen ook. Trayvon (en alle anderen die het leven lieten door politiegeweld), orkaan Katrina, (het haar van) Blue Ivy’s fabulousness, allemaal krijgen ze een plek in de clip. Vergeet daarbij ook niet alle danseressen rockin’ those curls en alllll that melanin! 

Een sterk staaltje artistiek van je af bijten noem ik dit:


[striped]Wat vind je van de Formation video? Voel je hem of voel je hem niet?[/striped]

Soso lobi, Rowan♥

[social_icons icon=”http://facebook.com/ROwanBlijdNL” icon2=”http://twitter.com/Roowdje”]

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More