Apps die je cyclus voorspellen

Apps die je cyclus voorspellen

clue app

Enige tijd geleden werd ik er door iemand op gewezen dat er handige apps bestaan om je menstruatiecyclus te voorspellen. Als je net als ik een redelijk voorspelbare cyclus hebt, dan raad ik je aan om zeker even door te lezen.

Ongesteld zijn is niet altijd een pretje, maar goed, het hoort erbij en ik zie het als een manier waarop mijn lichaam zichzelf schoonmaakt. Wat echter niet zo leuk is, als je ‘oma’ ineens uit het niets op bezoek komt. I have had my fair share of uninvited visits. Toen ik een keer een witte broek droeg bijvoorbeeld, of die keer dat ik ergens aankwam op de fiets en niet wilde afstappen omdat het ineens zo ver was.

Gelukkig is het 2016 en zijn daar de mobiele telefoonapps die ons kunnen helpen het verloop van de cyclus te voorspellen. Ik ben net ‘een cyclus bezig met de app Clue testen.

[striped]Clue[/striped]

Clue staat me toe om elke dag van mijn cylcus aan te geven hoe ik me voel, of ik zin heb in sexy time, hoe het met mijn emoties ging en of ik last heb van PMS. Ik vind de app echt top en daarnaast is het grappig om terug te kijken naar mijn cyclus en te bekijken hoe ik me voelde van dag tot dag.

[striped]Glow[/striped]

Glow is een app die je cyclus bijhoudt en je vertelt wanneer je het meest vruchtbaar bent. Als je bijvoorbeeld zwanger wil worden kan deze app je vertellen wanneer je het beste sexy time kunt hebben om een kindje te krijgen.

Daarnaast heeft een Glow een hele community en vind ik de app net iets uitgebreider dan Clue. Soms kan dat voor mij juist weer onoverzichtelijk zijn, waardoor ik al snel de keuze heb gemaakt voor Clue. Ik kan me echter voorstellen dat als je uitgebreidere informatie wil en veel vragen hebt Glow voor jou de juiste app is.

Zowel Glow als Clue werden in 2014 al geprezen door de New York Times. Grappig, in die tijd hield ik mijn cyclus zelf nog bij in mijn agenda, maar dankzij Clue in dit geval, zie ik ook mijn gedrag veranderen per periode in mijn cyclus. Het vrouwelijk lichaam heeft zo een invloed op onze gemoedstoestand én andersom. Ik voel me blessed met apps als Glow en Clue. Ken jij misschien nog apps die vrouwen kunnen helpen gedurende de cyclus? Dan vul ik dit lijstje aan!

[striped]Gebruik jij een app om je cyclus en vruchtbare periode te voorspellen? [/striped]

Soso Lobi, Rowan 

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More