25 jaar. En wat nu?

25 jaar. En wat nu?

Rowan Blijd 25 jaarGirls & boys, vandaag is de dag dat ik mijn 25e levensjaar zien mag (noot: dit artikel is op 4 mei geschreven)! Ik voel me blij en raar en bedenk me dat er steeds meer ‘volwassen’ taken bijkomen. Ik voel ergens de druk om die taken te vervullen. Toch ben ik aan de ene kant reuze benieuwd wat ik allemaal van mijn leven ga maken, en aan de andere kant is 25 jaar zijn heel anders dan ik van te voren had bedacht. Take a trip down memory lane with me….

In mijn middelbare schooltijd voelde ik me vaak awkward – soms nog steeds eigenlijk – ik voelde me soms niet op mijn gemak, omdat ik nergens echt bij leek te horen. Ik was vaak het enige donkere meisje in de klas, op de toneelschool, bij korfbal, you name it. Vond mezelf niet aantrekkelijk, omdat ik doorhad dat de blauwogige meisjes over het algemeen meer in trek waren. Dus wat is er allemaal veranderd?

Fast forward to 4 mei 2015.

Ik ben nu 25. Als ik één ding tegen dat meisje van toen mag zeggen, zou ik haar vertellen dat ze zich niet zo druk moet maken om leuk gevonden te worden. Dat ze zich niet druk hoeft te maken om haar heupen, huidskleur of haar. Dat zijn de dingen, samen met je sprankelende persoonlijkheid, die jou uniek maken.

IMG_6749

Nu ben ik me bewust van mijn eigenschappen, mijn kenmerken, en ik ben er dankbaar voor. Net zoals ik dankbaar ben voor mijn huidige leven. Heus is niet alles perfect, maar I’m good, snap je? Wellicht is dat iets dat komt bij het ouder worden. Ik ben in ieder geval benieuwd wat dit nieuwe levensjaar mij brengen zal. Ik voel me gemotiveerd om de vele dingen die ik doe met frisse moed aan te pakken, gemotiveerd om er iets van te maken.

Je vindt mijn wekelijkse columns hier op de blog. En anders ben ik altijd nog te vinden op Twitter en Instagram. Tot onze volgende internet meeting!

Soso lobi,

een verse vijfentwintigjarige Rowan

Gerelateerde verhalen

3 Comments

  • 9 jaar ago

    Heel herkenbaar! Nog van harte gefeliciteerd! xx

  • 9 jaar ago

    Van harte gefeliciteerd! Erg leuk om te lezen, ondanks dat ik ‘maar’ 20 ben vind ik het ook erg herkenbaar. xo

  • 9 jaar ago

    Ik lees je post serieus nu pas! Ook voor mij heel erg herkenbaar ook al ben ik 2 jaar jonger dan jij. 1 dag voor mijn verjaardag en op mijn jaardag zelf ben ik serieus gaan nadenken over wat ik van mijn leven zal maken! Ik geloof niet heel erg in het “plannen” van mijn leven maar meer in het maken van keuzes. Denk aan mijn metafoor “kruispunt en een weg kiezen”. Ik zie vanzelf waar ik terecht kom, maar heb mezelf wel beloofd serieuzere overwegingen te maken tussen de dingen waar ik voor kies. En jij bent al aardig op weg. Liefs & Dikke brassen <3

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More