Tia’s Mimosa’s | Tutorial & Review

Tia’s Mimosa’s | Tutorial & Review

Tia’s Mimosa’s | Tutorial & Review

Je weet dat je veel haarproducten hebt, wanneer het tijden duurt voordat je een nieuw haarproduct kan testen. Ik maak namelijk het liefst eerst de oude op voordat ik aan de nieuwe begin. Ken je dat? Of gebruik je alles door elkaar ;)?Een tijdje terug had haarmerk Tia’s Mimosa een pop up shop in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Speciaal voor bloggers was er toen een kleine get together en aan het einde van de middag werden we geblessed (insert engelengeluid) met een fijne goodiebag.

Tia's Mimosa review

De producten van Tia’s Mimosa zijn 100% natuurlijk en ambachtelijk gemaakt en dat merk ik, in a good way (vooralsnog alleen online beschikbaar).  Ik heb de conditioner  met druiven- en avocado olieen haarcreme gebruikt(tot de laatste druppel) en laat je in dit artikel weten wat ik van de producten vind.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat mijn haar iets is afgebroken en minder sterk is dan voorheen. De producten die ik momenteel gebruik zijn dus vooral gericht op mijn haar sterker maken, alle andere bijkomstigheden zijn fijn, maar bijzaak. Ik ga met deze producten als volgt te werk: eerst verdeel ik mijn haar in vier twists en daarna maak ik ze onder de douche nat. Vervolgens ontklit ze een klein beetje en daarna breng ik per pluk de conditioner aan in mijn haar. Nadat ik alle plukken heb gehad laat ik de conditioner even zitten. Deze tijd gebruik ik om hier en daar te scheren, een gezichtsmaskertje aan te brengen, etc. (a.k.a. waterverspilling). Ik doe dit alles in de douchecabine, zodat mijn haar lekker kan genieten van alle stoom in de cabine en de conditioner goed zijn werk kan doen.

Grape & Avocado Conditioner

Dan is het tijd om de conditioner uit te spoelen, pluk voor pluk. Elke pluk kam ik ook een beetje uit (met mijn vingers of met een kam met wijde tanden). Dat proces gaat lekker snel, omdat de conditioner mijn haar ontzettend zacht maakt. Dat is wat ik wil dat een conditioner doet!  Na het uitspoelen droog ik mijn haar met een t-shirt. Daarna breng ik wat leave-in conditioner aan van Shaedo en pure kokosolie om te sealen.

Tia's Mimosa review

Cocos & Ootanga Cream

Nu is het tijd voor de Cocos & Ootanga Cream. Deze cream bevestigt mijn liefde voor natuurlijke producten. Ook deze breng ik overigens per pluk aan, zodat ik zeker weet dat ik mijn haar zoveel mogelijk voorzie van het product.

Tia's Mimosa review

In principe ben ik nu klaar en kan mijn haar gewoon zo door de lucht drogen, ‘airdryen’. Maar ik kies ervoor om mijn haar een beetje hulp te geven door middel van mijn diffuser. Deze zet ik op medium hitte en ik föhn mijn haar even kort om een beetje lengte te behouden. En dan lieve dames, krijg je het onderstaande resultaat.

Tia's Mimosa review

Ik ben te spreken over de producten van Tia’s Mimosa. Momenteel is het merk bezig met de voorraad aanvullen (alles is immers handgemaakt), maar ik denk dat als je ze benadert er vast iets te regelen valt om één van de fijne producten te kopen. Tell them I send you 🙂

Heb jij ooit gehoord van Tia’s Mimosa? Neem een kijkje op hun Facebookpagina!

En heb je misschien nog meer natuurlijke haartips voor mij? Ik ben momenteel voornamelijk op zoek naar producten die mijn haar voeden en sterker maken.

Dankjewel voor het lezen en geniet van je dag!

Alleen maar liefde,

x Rowan

Dit artikel bevat producten die mij zijn geschonken.

Gerelateerde verhalen

3 Comments

 • Brenda
  9 jaar ago

  Just curious: Is er een reden waarom je je haar droogt met een t-shirt en niet gewoon met een baddoek?

  • 9 jaar ago

   Hee Brenda! Een handdoek is iets ruwer voor je haar dan een t-shirt. En een t-shirt houdt je krul mooier intact. Wel eens geprobeerd?

   X Rowan

   • Brenda
    9 jaar ago

    Aha, ok. Ik ga het eens proberen!

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More