Inspiration | Niki’s Groove

Inspiration | Niki’s Groove

Misschien ben je haar werk wel eens tegengekomen op het wereldwijde web. Misschien ook niet en daarom ben ik hier om jou meer te vertellen over de vrouw achter Niki’s Groove, Niki Köbi! Sinds ik haar Instagram account ben tegengekomen, kan ik geen genoeg krijgen van haar werk. Nicholle Köbi is een echte Parisienne, een vrouw naar mijn hart. Drie kinderen en toch heeft ze tijd gemaakt om haar droom werkelijkheid te maken. Mind you, haar jongste kind is 1 jaar! Ah, dus je kan het wél allemaal hebben.

Niki' Groove

 

“…zonder enige onderbreking van de camera praten we over van alles en nog wat. Over het leven als donkere vrouw in Parijs en Amsterdam, over empowerment onder vrouwen en over doen wat goed is voor jou en goed voelt.”

In het weekend van 21 maart ben ik in Parijs en ontmoet ik deze inspirerende vrouw. Ik spreek samen met Megisa van Myblackhair.nl af met Niki in een Parijs tentje en onder het genot van een verse jus en brioche leer ik Niki stukje bij beetje kennen. Ze is een een beetje cameraschuw – vandaar het ontbreken van een foto van de beste vrouw zelf. Uiteindelijk is dat maar beter ook, want zonder enige onderbreking van de camera praten we over van alles en nog wat. Over het leven als donkere vrouw in Parijs en Amsterdam, over empowerment onder vrouwen en over doen wat goed is voor jou en goed voelt. Dat drukt Niki ons op het hart. Zij heeft namelijk zelf ondervonden hoe het is om jarenlang een beroep uit te oefenen dat niet bij je past. Op een gegeven moment was het voor Niki zelfs zo erg dat ze niet meer luisterde naar haar klanten in het bedrijfsleven en op papier illustraties maakte in plaats van aantekeningen.Het was dus duidelijk dat ze niet op haar plek zat, maar tegelijkertijd ook duidelijk wat ze dan wel moest doen: tekenen.

Uiteindelijk maakte ze dus de dappere stap om voor zichzelf te beginnen en ze zou het niet anders willen hebben. De manier waarop Niki praat over haar huidige werk tijdens ons gesprek en haar andere, nieuwe, manier van leven inspireert mij om ook mijn dromen na te jagen. Heerlijk gevoel is dat!

 

 

Page_75-620x826

 

Ik kan overigens vaak heerlijk wegdromen bij de timeline van Niki op instagram of op haar website. En ik zit dan tijden te twijfelen over welk werk ik nu eens zal aanschaffen. Choices, choices… Er is zó veel! En het is allemaal prachtig. Als je net als ik van mooie beelden houdt en stiekem ook een hele grote dromer bent, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op haar website en door Niki’s werk te scrollen. Genieten geblazen!

 

Niki's Groove

Terug in Parijs. Niki vertelt dat ze jarenlang werkzaam is geweest in het bedrijfsleven, ondanks dat ze altijd al wist dat het niets voor haar was. Tot ze zo’n anderhalf jaar geleden de knoop doorhakte en voor zichzelf begon. “Een geweldige keuze en ik zou nu niet anders willen. Ik ben thuis bij mijn kinderen en tegelijkertijd kan ik mijn werk uitoefenen.”

Niki's Groove 1

Wanneer ik Niki vraag waar ze zichzelf ziet over 2 jaar vindt ze dat een moeilijke vraag. Pas later in ons gesprek komt ze terug op de vraag en zegt ze: “dan heb ik mijn eigen studio in Parijs waar ik kan werken en mensen kan ontvangen.”

Ik raad je dan ook van hart aan om soms die stoute schoenen aan te trekken en gewoon te doen. 

Er staan nog een aantal spannende zaken op de agenda van Niki, onder andere een expositie in New York deze zomer. Hoe cool! aH, en nog een ander spannend project waar we hopelijk binnenkort meer over te weten komen… To be continued dus.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in Parijs en met Niki. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en haar gewoon een mail heb gestuurd om af te spreken. Super spannend was het wel, maar toen ik haar eenmaal in the flesh ontmoette, was er meteen een klik. Ik raad je dan ook van hart aan om soms die stoute schoenen aan te trekken en gewoon te doen. Nee heb je, ja kan je krijgen. En wanneer je die ‘ja’ krijgt, kan je ‘m maar beter benutten.

Niki's Groove art
Dit werk heb ik uiteindelijk gekocht.

 

Kende je Niki’s Groove al? Neem zeker ook een kijkje op haar blog, wie weet zit er wel iets moois voor jou tussen!

Bedankt voor het lezen en geniet van je dag!

Soso lobi, x Rowan

 

 

Gerelateerde verhalen

2 Comments

  • 9 jaar ago

    Echt supergaaf!! Te gekke vrouw en fantastische art! xx

  • 9 jaar ago

    Prachtig werk! Wat een talent ook.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More