Doe je met me mee: Vastentijd 2014

Doe je met me mee: Vastentijd 2014

Doe je met me mee: Vastentijd 2014

Vasten met RowanVoor de katholieken begint op woensdag 5 maart de jaarlijkse vastentijd. Nu ben ik niet katholiek, maar ik doe elk jaar wel iets speciaals gedurende deze dagen. En ik wil aan jou vragen met me mee te doen dit jaar. Voor zover het je lukt uiteraard. Maar niet geschoten is altijd.. Juist ja.

Lees meer na de klik…

Met een vriendinnetje ben ik in 2011 begonnen op onze eigen manier te vasten tijdens de katholieke Vastentijd. We kiezen er dan voor om bepaalde dingen niet te doen (en sommige juist wel). Het klinkt misschien moeilijk allemaal, maar het valt reuze mee. It’s all in your mind.

Veertig dagen lang vast ik ook dit jaar weer. Eigenlijk is het ietsje langer, want in tegenstelling tot de katholieke vastentijd doe ik het ook op zondag. Tot Pasen.

 

Vasten met Rowan

Ik hoor het je al zeggen en het is me ook gevraagd of ik met vasten bedoel dat ik helemaal niets eet 40 dagen lang. Well, daar is helemaal niets van waar. Ik eet gewoon als normaal, maar ik streep een paar dingen uit mijn dieet (lees: “dieet”) die ik normaal best veel eet. Denk bijvoorbeeld aan suiker en vlees. Of een drankje bij het uitgaan.

De eerste keer dat ik dit deed was een regelrechte Challenge. Met de hoofdletter ‘C’. En nog steeds zijn de eerste dagen een beetje lastig, maar op een gegeven moment zit je er helemaal in en is het zelfs jammer wanneer het voorbij is. Wat sommige dingen betreft dan, want mijn chocolade cravings zijn best heftig aan het einde van de rit. En zeker als het dan ook nog eens die ene week van de maand is.

Vastentijd 2014 met Roodjerow

Weet je nog vorig jaar? Toen postte ik een paar keer ‘Outfit recycling met Rowan’ posts. Dat waren posts met ‘oude’ kleding die ik nog had (1, 2, 3), omdat ik creatief moest zijn met mijn kleding. Ik kan gedurende mijn vastentijd namelijk niet shoppen. En ook dit jaar zal ik weer outfit foto’s maken met de kledingstukken die al in mijn kast hangen.

Maar goed… Het lijkt me super dope als jullie met me meedoen! Yessss! Je hoeft natuurlijk niet meteen van alles niet meer te eten, maar just try…

Op al mijn social media kanalen zal ik jullie op de hoogte houden van hoe ik het er vanaf breng deze 40 dagen tijd. Je kunt me vinden op Twitter, Facebook en Instagram. En laat mij ook vooral weten hoe jij het er vanaf brengt. Als je iets post, gebruik dan de hashtag #VastenMetRowan.

Aan het einde van de rit hebben we elkaar vast wel het een en ander te melden over hoe het allemaal is gegaan, of je het hebt volgehouden of misschien dagen hebt gesmokkeld (guilty, hihi!).

Ik heb dus mijn ‘eigen’ Vastentijd gecreëerd. En jij kan het jezelf ook zo moeilijk of makkelijk maken als je wil. Laat me hieronder weten weten wat jij de komende 40 dagen wel of niet gaat doen. Of post het dus op social media met de speciale hashtag #vastenmetRowan.

Hoop van  jullie te horen!

Soso lobi,

x Rowan

2 Comments

  • githa
    10 jaar ago

    ik ga geen vlees, geen rijst en geen fastfood eten

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More