Late Night Poetry: Ogendicht

Late Night Poetry: Ogendicht

Wheh, dat heeft even geduurd! De afgelopen periode is er veel, heel veel gebeurd. Ik loop onder andere full time stage bij de VPRO, ben gestopt met SISA en moest mijn draai weer even vinden. Gelukkig heb ik het bij de VPRO ontzettend naar mijn – al heb ik daardoor nu geen échte zomervakantie – en probeer ik de tijd te nemen om tussendoor goed uit te rusten. Helemaal volledig opgeladen ben ik nog niet, maar het gaat al stukken beter.

Nu, al aan het begin van mijn stage werd ik gevraagd om onderdeel uit te maken van de nieuwe webserie van VPRO Poëzie ‘Ogendicht’. Het enige wat ik daarvoor hoefde te doen was mijn ogen te sluiten. Klinkt best makkelijk, toch? Dacht ik dus ook. Toen ik mijn ogen echter sloot, werd ik verrast door een ontzettend mooi gedicht. Een gedicht dat jij nu denk ik ook wel kunt waarderen. ‘Dit Bestaan’ is geschreven door de Surinaams-Hindostaanse Raj Mohan en is vertaald vanuit het Surnami. Sluit je ogen en geniet. Er zijn op het YouTube-kanaal van VPRO Poëzie overigens nog 9 andere ‘ogenfilmpjes’ te vinden. Zo voor het slapengaan is het best even lekker nog wat gedichten te luisteren. Is weer eens wat anders dan muziek.

xo Rowan handtekening

 

Gerelateerde verhalen

2 Comments

  • 8 jaar ago

    Heel toevallig het gedicht beluisterd in bed,voor het slapen gaan. En het was heerlijk rustgevend. Kon me goed verplaatsen in het gevoel waar de dichter het over had. Bedankt voor het delen!

  • 8 jaar ago

    You are totally welcome!

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More