Jezelf leren kennen is hele andere koek | Soso Lobi Zondag

Jezelf leren kennen is hele andere koek | Soso Lobi Zondag

Jezelf leren kennen is hele andere koek | Soso Lobi Zondag

Zo een self love journey, dat doe ik wel even dacht ik naïef. Nou, niet dus. In een wereld vol Instagramquotes, Pinterestplaatjes en perfecte feeds lijkt zelfliefde een makkelijk te behalen doel. In mijn geval blijkt niets minder waar. Van jezelf houden gaat met vallen en opstaan. En je bent er niet meteen als je op een dag tegen jezelf zegt: ‘en nu houd ik van mezelf en is alles goed’. I wish. 

Rowan Blijd Blog
Zelfportret Rowan Blijd 2016

Tot op heden is mijn zelfliefde reis echter wel een enerverende reis. Met ups en downs. Ik probeer duidelijker te zijn in wat ik wil om te voorkomen dat er in een later stadium geen onduidelijkheden ontstaan. Ik probeer beter voor mezelf te zorgen, zowel mentaal als fysiek. Dit is niet altijd even makkelijk, want ik heb mezelf nogal wat nare gewoonten aangeleerd. Zo eet ik niet altijd even gezond, sport ik voor mijn doen te weinig en neem ik veel minder tijd om eens even lekker te lezen.

“…elke laag van mezelf die ik tegenkom en voorzichtig ontleed, kom ik weer achter nieuwe eigenschappen of dingen die ik zorgvuldig heb weggestopt.”

Gelukkig gaan er ook veel dingen wél goed. Zo pak ik geregelder een rustmoment, probeer ik minder hooi op mijn vork te nemen en besteed ik weer tijd aan de creatieve processen in mijn leven. Nu nog de balans vinden met sport en literatuur. Maar hey, bestaat dat eigenlijk, balans?

Ik ben momenteel op een bewuste self love journey en bij elke laag van mezelf die ik tegenkom en voorzichtig ontleed, kom ik weer achter nieuwe eigenschappen of dingen die ik zorgvuldig heb weggestopt. Bij zelfliefde hoort immers zelfkennis. En wanneer je jezelf leert kennen, kom je erachter dat niet alle kanten van je even mooi zijn. Erkennen is echter het halve werk en het biedt de mogelijkheid om aan jezelf te werken en uiteindelijk van jezelf te houden. Het is een proces en ik zit er middenin. Het gaat niet over één nacht ijs en dat hoeft ook niet.

[striped]Doe jij bewust aan zelfliefde of is het gewoon onderdeel van je? Laat het met weten in de comments![/striped]

xo Rowan handtekening

Gerelateerde verhalen

6 Comments

 • 8 jaar ago

  Het is een hele confronterende reis en zoals je zegt met ups en downs…maar wel echt heel mooi! “Het gaat niet over één nacht ijs en dat hoeft ook niet.” thanks for this!

 • Rosali
  8 jaar ago

  De reis ervaar ik net als een dag pretpark. Het gaat up en down, en het ene moment lach je totdat je bijna in je broek plast en het andere moment ben je kots misselijk en wil je gewoon dat het stopt, maar dan juist schiet het effe in een wat hardere versnelling.
  Aan de ene kant vind ik het een mooi cadeau wat we krijgen, dat zelf bewustwording. Maar het heeft inderdaad ook zijn minder leuke kanten, maar ook die moeten wij omhelzen.
  Zelfkennis is erg belangrijk, zo ook zelfliefde. Want als je niet van jezelf kan houden, hoe verwacht je dan dat anderen dat wel doen?

  • 8 jaar ago

   Wauw, je omschrijft het echt perfect, Rosali! Het inderdaad net een pretpark 🙂
   x Rowan

 • 8 jaar ago

  Wat heb je dit mooi geschreven!
  ik ben momenteel bezig met de reis om mezelf weer even te leren kennen en te kijken wat IK precies wil in mijn leven.
  Succes met alles
  LOBI?
  Xx iLvie

  • 8 jaar ago

   Dankjewel, Ilvie! Wishing you the same!
   We’ll get there xx, Rowan

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More