Naturals In Paris!

Naturals In Paris!

Paris has the key to my heart! In het weekend van 21 maart bevond ik mij in Parijs met een fabulous groepje black bloggers. Hieronder volgt een uitgebreid verslag van het geweldige weekend, met veel, heel veel foto’s! En ohja, ik had ook nog een kleine encounter met niemand minder dan Whitney van YouTube kanaal Naptural85 (oh, no biggie!). Voor diegenen die geen idee hebben wie Whitney, oftwel Nap85, is: Whitney is een begrip in de natural hair community. Met haar haarrecepten en haartutorials heeft ze menig naturalista hart veroverd. De beste vrouw te mogen ontmoeten was voor mij dus ont-zet-tend DOPE!

Daarnaast heb ik nog veel meer gedaan, gezien en mensen gesproken. Lees snel verder!

Travel Report Paris

De reis begint op vrijdag 20 maart. Ik heb uiteraard te veel ingepakt en ik bedenk me dat pas wanneer ik aankom op het station. Met Dalida van het blog Styled in Black en Megisa van MyBlackHair.nl reis ik naar Amsterdam CS om vervolgens met Tewatha (TGSBB) en Angela (Macblogster) op de Thalys te stappen. Fantastico om zo snel in een ander land te zijn!

Eenmaal aangekomen in Paris vertrekken we per metro naar onze verblijfplaatsen. Ik slaap in een appartement in de wijk Le Marais. Side note: dit is een ontzettend toffe buurt, niet te toeristisch – voor zover Parijs niet toeristisch kan zijn –  en veel plekken om lekker te eten en goed te shoppen (met een grote zak geld).

We eten vrijdag een snelle vette hap in de vorm van een hamburger. Veel lachen – lachen is het thema deze trip – maar ook ontzettend moe en dus vertrekken we na het eten naar ons bed. De volgende dag moet ik er weer vroeg uit, ik heb namelijk afgesproken met niemand minder dan Niki Köbi van Niki’s Groove. Binnenkort verschijnt on the blog een interview met Niki. Dus houd mijn blog in de gaten!

 photo paris collage selfie _zpssd59myet.jpg

Mijn zaterdag begint met een selfie of 3 met Megisa. We vertrekken al vroeg om Niki te ontmoeten. Onderweg maken we foto’s van de prachtige van het verse voedsel dat we tegenkomen. De afspraak met Niki duurt uiteindelijk tot 14.00 uur. Yup, zo gezellig was het dus! En dan is het op naar The Natural Hair Academy Paris! Dat is waar het allemaal om draait dit weekend.

 photo IMG_4652_zpsvtxbljgg.jpg

Het was even zoeken, maar dan heb je ook wat: een groot evenement met prachtige donkere vrouwen waar je ook kijkt! Inspiratie alom.

The Natural Hair Academy Paris
Megisa en ik bij The Natural Hair Academy Paris

Ook spot ik een aantal bekende YouTubers. Toegegeven, ik word van binnen dan toch een verlegen meisje. Dit zijn namelijk de vrouwen die het hebben klaargespeeld om van zichzelf een brand te maken.

Naptural85 Natural hair academy Paris
Whitney van YouTube kanaal Naptural85 en ik hadden hier even een momentje

 

Beauty by Lee Natural Hair Academy Paris
En nog een YouTuber gespot! Stephanie van kanaal Beauty by Lee, awesome!

Ook ontmoet ik Lisa Price oprichter van haarmerk Carol’s Daughter. Tijdens de productpresentatie legt ze uit dat ze voor die merknaam heeft gekozen, omdat haar moeder Carol is. En zij is dus – logischerwijs – Carol’s Daughter. Nooit bij stil gestaan, haha.

Lisa Price at the Natural Hair Academy Paris
Opriichter van haarmerk Carol’s Daughter, Lisa Price. Erg inspirerend om haar te spreken.

De locatie is prachtig, net als de aanwezigen. Ik koop een product of 2 en praat nog wat met jonge designers en eigenaren van haar- en cosmeticabedrijven. Best tof dat deze mensen voor zichzelf zijn begonnen. Op het evenment lopen ook een aantal haarmodellen. Ze zien er geweldig uit, en een klein beetje dramatisch. Maar ik houd ervan!

 photo IMG_4625_zpsy6n7fk7y.jpg

Black Onyx Paris
Dit haarmerk is opgezet door een YouTuber! #INSPIRATION

Dan beginnen de maagjes te knorren en besluiten we ergens een hapje te gaan eten. Dat klinkt makkelijker dan het is, want elke tent zit volgeboekt. Gelukkig hebben we uiteindelijk wel een plekje gevonden en hebben we er heerlijk gegeten. Tijdens het eten merk ik dat we onderwerp van menig gesprek zijn in het restaurant. Het stel naast ons probeert uit te vinden uit welk deel van Afrika we komen en de groep rechts van ons is ons ook aan het aangapen. You can take offense to it, maar uiteindelijk vind ik het wel lachen, want ze blijken ons te bewonderen. Als we na het eten de tent willen verlaten spreekt de ene groep (bestaande uit Parijzenaren van middelbare leeftijd) ons aan om te vragen waar we vandaan kwamen en of het ons ‘real ‘air’ is. Met een extra dramatisch haar swing en ‘oui’ verlaten we het restaurant en lopen we arm in arm over de Parijse straten en maken we het nachtleven onveilig.

 photo IMG_4706_zpszy2qj7aa.jpg

De club waar we die avond eindigen doet hip aan, ook al is de muziek er ietwat stoffig, maar hey, we’ll make it work. De dj lijkt zijn platen op ons af te stemmen, en voor we het weten pompt het befaamde ‘N*** in Paris’ door de speakers. Ik heb besloten er Naturals in Paris van te maken. Dat klinkt way better.

Moe, maar voldaan gaan we slapen om de volgende ochtend op te staan en nog even de toeristische highlights mee te pakken. We bezoeken Rose’s Bakery. Veel te duur, maar ook veel te lekker. Ik eet deze quiche met witlof, feta en courgette. Bij thuiskomst heb ik ‘m meteen geprobeerd na te maken, en het is kinda sorta gelukt. Zodra ik het recept heb verfijnd, wil ik het al te graag met je delen, want dit mag je niet missen!

Rose's Bakery quiche Paris
Mijn overheerlijke quiche bij Rose’s Bakery

Daarna pakken we de metro richting de Champs Elysée. Het is er vreselijk druk, dus Megisa en ik besluiten om richting de Seine te lopen en nog wat kiekjes te schieten bij de Eiffeltoren en The Bridge of L’Amour.

Pistache ice cream Paris
Yummy… Op de middelste foto spot je een bolletje ijs dat in vieren is gesneden. Eromheen zit rijstpapier. Dit haalde ik bij de winkel Pistache vlakbij de Seine.

 

Brown Girl in Paris
De verplichte toeristische foto

Uiteindelijk is het haasten geblazen om de koffers op te halen en de Thalys terug naar Nederland te pakken. Time flies when you’re having fun! We zitten in de eerste klas, en hoewel ik iets heb tegen de klasseverdeling in het ov, zit ik erg comfortabel en vliegt de reis voorbij. Eigenlijk zou iedere zitplaats in de trein zo moeten zijn als die van de eerste klas Thalys trein.

Naturals in Paris
Dalida van Styled in Black, Tewatha van This Girl’s Black Book, Moi, Angela van Macblogster, en MEgisa van My Black Hair

The Naturals in Paris trip is voorbij. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Niet op de laatste plaats dankzij mijn reisgezelschap. The Natural Hair Academy heeft mij weer doen inzien hoe belangrijk evenementen in the black community zijn, terwijl mijn medebloggers mij hebben geïnspireerd om het bloggen door te pakken. Ah, I had a blast! En ik raad je van harte aan The Natural Hair Academy Paris volgend jaar bij te wonen!

Genoten van de foto’s en dit verslag? Laat het me weten in de comments!

Soso lobi,

Rowan

13 Comments

 • 9 jaar ago

  Fijn dat je zo genoten hebt! Het leek heel even alsof ik ook in Parijs was door het lezen van je verslag.

  • 9 jaar ago

   Fijn om te lezen, Msgana! Ga mee volgend jaar!! X

 • Ge-wel-dig! Ik zou ook verlegen worden. Mijn favoriete YT’ers bij elkaar. Naptural85, Tiarra Monet, Beauty by Lee en ook producten van Alikay. Man man man volgend jaar more dutch naturals in paris.

  • 9 jaar ago

   Inderdaad, je moet erbij zijn en zeker een paar dagen Parijs aan vast plakken. X

 • 9 jaar ago

  Ziet er heel leuk uit!
  Moet een top weekend zijn geweest 🙂
  Hoop je morgen te ontmoeten bij LLYB
  Liefs,

  • 9 jaar ago

   Thanks, love! Het was geweldig! Ik ben er waarschijnlijk niet bij, maar ga m’n best doen 🙂

 • 9 jaar ago

  Echt geweldig! Leuk geschreven meid.

 • 9 jaar ago

  Leuk verslag zeg! En wat een onwijs leuke groene jas, by the way 😉

 • 9 jaar ago

  Geweldig om over je weekend Parijs te lezen! Ik ga me naamgenootje opzoeken en volgen. Kende haar nog niet. Thanks!

  • 9 jaar ago

   Zeker doen, ze redt veel natuurlijke recepten zeker het volgen waard 🙂

 • Charlene
  9 jaar ago

  Heel leuk om je verslag te lezen. Ook ik waande mij met dreamy eyes in Parieee! Keep up the good work 😉

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More