Must see: Sunny Side of Spirit

Must see: Sunny Side of Spirit

SUNNY SIDE OF SPIRIT

Afgelopen weekend zat ik er even helemaal doorheen toen mijn vriend mij wees op een nieuwe documentaire reeks van documentairemaakster Sunny Bergman. In deze nieuwe reeks genaamd SUNNY SIDE OF SPIRIT gaat Sunny op zoek naar de manieren waarop mensen buiten het Westen zich ontdoen van stress en wat ze doen om geestelijk gezond te blijven. Precies wat ik nodig heb!

De eerste aflevering speelt zich af in Ghana. Ik vind het interessant om te zien hoe men daar om gaat met stress, depressie en de dood. Zo anders dan wij hier gewend zijn!
Sunny spreekt verschillende mensen in Ghana. Mensen die zelf depressief zijn (geweest) of die net een geliefde hebben verloren. We zien hoe zij omgaan met hun ups en downs. Mooi in de docu vind ik ook dat Sunny zelf deelneemt aan de activiteiten. Ze is dus niet alleen toeschouwer op een National Geographic-achtige manier. Daar heb ik vaak een hekel aan, haha.

Overigens kreeg Sunny een tijdje geleden een burn out en ziet ze om zich heen ook mensen die hier last van hebben. Dat was voor haar reden te onderzoeken hoe anderen hier mee omgaan. Want hoe komt het toch dat wij die hier alles lijken te hebben, toch zo vaak en steeds eerder burn outs krijgen? Ik heb zelf bijvoorbeeld ook een tijdje tegen een burn out aan gehikt. En ik moet nog steeds oppassen dat ik mezelf niet overwerk en mijn grenzen aangeef. Dit is iets waar ik continue mee bezig ben en mee leer omgaan. Ik denk dat deze documentaire mij daarom zo aanspreekt. En ik raad je zeker aan om hem te bekijken. In het Westen leven we snel, sneller, snelst. Alles moet nu gebeuren en je probeert een idee bij te houden van hoe het allemaal zou moeten dat eigenlijk niet bij te houden valt. Vreselijk vind ik het, maar je kunt tegelijkertijd ook weer niet achterblijven, anders val je buiten de boot. In dit geval buiten de maatschappij. Daarin probeer ik een balans te vinden. Tussen dat snelle van het Westen en het rustige in mezelf. Ik hoop dat ik die balans spoedig zal vinden – haha, ja, dat wil ik ook snel, zó Westers 😉 – en als jij nog tips voor me hebt hoor ik die heel graag.

Deze week verschijnt deel II van de reeks SUNNY SIDE OF SPIRIT, dan is Sunny in Taiwan. En volgende week verschijnt de aflevering uit Brazilië. Can’t wait!

Sunny Bergman in actie. Still uit Sunny Side of Spirit

[striped]Bekijk de eerste aflevering van SUNNY SIDE OF SPIRIT hier. En laat me weten wat jij van de eerste aflevering vindt. Was het een eye opener? [/striped]

 

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More