Diary of a darkskinned blogger

Diary of a darkskinned blogger

20130711-001237.jpg

Heb je dat ook wel eens? Dat je de Kruidvat, Etos of DA inloopt en eigenlijk weinig kan vinden voor jouw huidskleur? Ik in ieder geval wel. Negen van de tien keer frustreert het me zelfs. Soms trek ik dan ook de stoute schoenen aan (nou ja, stout? Ik denk dat het nodig is) en dan mail ik merken of winkels met de vraag waar de producten voor de donkere huid blijven. Hallo, deze doelgroep houdt ook van beauty en zou het graag ook cheap willen scoren! En dan niet Bobbi Brown of Mac cheap. Nee, liever Catrice, Gosh en Essence cheap. Ik krijg helaas vaak een standaard mail terug met het bericht dat mijn mail in behandeling zal worden genomen. Resultaat heb ik echter nog niet mogen boeken.

Eerder al postte MacBlogster een artikel op haar site over merken en beauty voor de donkere huid. Ik geloof dat ze Etos toen een tweet had gestuurd met de link van haar artikel en de vele reacties die dat artikel had veroorzaakt. Ondanks haar inzet zag ik toch echt een standaard reactie van Etos.

Dankzij het groeiende aantal blogs van jonge vrouwen met een donkere huid en de interesse erin denk ik echter wel dat we op zeer korte termijn resultaat kunnen gaan boeken. Ik heb er alle vertrouwen in! Tot die tijd blijf ik trouw bloggen en mails sturen naar merken en bedrijven. Wat niet geschoten is altijd mis, right?

Bedankt voor het lezen en carpe diem!

Soso lobi, Rowan

20130711-001253.jpg

Gerelateerde verhalen

13 Comments

 • 11 jaar ago

  Ik herken je frustratie! Ik zou ook heel graag lekkere drogisterij make-up willen scoren. En dan niet alleen de lipproducten en mascara’s maar juist ook foundation en concealer!

 • Melody
  11 jaar ago

  Ik had samen met een vriendin een mode workshop bij de MOOI en daar hadden ze foundation in mijn huidskleur. Ik dacht: ‘Aaai eindelijk foundation in mijn huidskleur, bleek hij 6o euro te zijn. Dat vond ik veel te duur en had dat geld er niet voor, sindsdien geen goede foundation voor redelijke prijs gezien helaas :(. Het zelfde geldt voor concealer. Je wordt er echt moe van! Ik begrijp de frustratie helemaal!

  • 11 jaar ago

   Het stomme is dus dat die merken wel make-up maken voor de donkere huid. De winkels in Nederland maken ze alleen neit beschikbaar. Snap ik niks van overigens…

 • 11 jaar ago

  Thanx voor de link! Je blog ziet er nu awesome uit, overigens.

  • 11 jaar ago

   No prob! Dankjewel, needed that compliment, want was er best onzeker over haha!

 • 11 jaar ago

  Misschien moeten er meerdere bloggers (dames) met er donkere huid bloggen. Ik vind het heel mooi om te lezen hoe jij je voor onze doelgroep inzet zodat wij ook cheapie make-up bij lokale drogisterijen kunnen kopen

 • 11 jaar ago

  Haai Rowan,
  We gaan gauw de koppen bij elkaar steken om de make up industrie wakker te schudden. We DO like and buy make up!
  Je nieuwe design is prachtig! Well done sister!
  Groetjes Tewa

  • 11 jaar ago

   Dankjewel voor de complimenten! Ik wist zelf nog niet zo goed wat ik van de nieuwe lay-out vond, maar dankzij jullie voel ik me er beter over! En inderdaad, let’s stick our pretty lil’ heads together! Wie weet waar we tijdens de blogger meeting mee kunnen komen! 🙂

 • Jasmijn
  11 jaar ago

  Wat een onzin dat er nog geen (goedkope) producten zijn voor de donkere huid. En dat Etos daar steeds met een standaard bericht op reageert. Slecht! Daar zouden ze werk van moeten maken. Seriously, daar moet verandering in komen, en wel heel snel!

  • 11 jaar ago

   I know, chica! Ouderwets campagne voeren en mailtjes sturen it is!

 • 11 jaar ago

  Met mailtjes sturen kom je helaas ook niet echt ver :(! Heb al veel mails verstuurd en sommige bedrijven zijn zeker enthousiast, maar velen hebben ook gewoon de negeerknop aanstaan…

  Ik heb wel heel veel zin in de Bloggersmeeting. Ben beniuwd of we samen dingen kunnen ondernemen…

  Groetjes Nadia

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More