Je wenkbrauwen epileren met garen

Je wenkbrauwen epileren met garen

wenkbrauwen collage

Wanneer ik mijn wenkbrauwen laat doen, laat ik ze altijd threaden. Dat is een eeuwenoude techniek van epilatie door middel van garen. In principe zou je het dus gewoon kunnen doen met dat ene klosje dat je nog ergens hebt liggen. 🙂 Ik heb ook andere manieren van epilatie geprobeerd, bijvoorbeeld harsen, maar dat was helaas geen succes. Het eindresultaat was namelijk dat de huid waar eerst haartjes zaten, erg licht was vergeleken met de rest van mijn huid. Het was net of ik was uitgeschoten met mijn highlighter poeder! Oiiii!

Vandaag liet ik ze dan eindelijk weer threaden! It was looong overdue! Normaliter laat ik ze altijd bij één bepaalde dame doen, maar niet vandaag. Haar winkel was namelijk gesloten. Nergens een briefje waarom, maar ik denk vanwege de Ramadan.

Goed, toen moest ik dus op zoek naar een andere zaak, want ik kon niet langer rondlopen met mijn wenkbrauwen in hun verschikkelijke staat. Gelukkig herinnerde ik me een kapperszaak bij de Dappermarkt die ook wenkbrauwen doet, dus toen maar daarheen.wenkbrauwen before 2

wenkbrauwen before
Voor de behandeling

Toegegeven, ik ben erg precies wanneer het op mijn wenkbrauwen aankomt, dus ik vond het erg spannend. Maar als je van tevoren duidelijk bent met wat je wil, gaat het meestal goed. Ik wil ze bijvoorbeeld nooit laten knippen aan de bovenkant en houd ze ook liever een beetje dik. Wees alsjeblieft ook duidelijk over je wensen wanneer je je wenkbrauwen laat threaden. Anders kan je van een koude kermis thuiskomen…

wenkbrauwen tijdens
Tijdens de behandeling. Wat een techniek!

Bij binnenkomst gaat het meestal zo: je gaat zitten/liggen in de stoel and you just brace yourself. And so I did! Let er wel op dat het gebied rondom de wenkbrauwen eerst even wordt ontsmet.

wenkbrauwen tijdens
Ik lig er nog best chill bij…

Threading vind ik zo’n bijzondere methode van epilatie. Het doet in het begin even pijn, maar daarna heb je ook wat. Voor mij is het hetzelfde als een bikiniwax. Unpleasant, but worth the pain. En net als bij een bikiniwax doet het steeds minder pijn naarmate je het vaker laat doen. 

wenkbrauw after Vertel, heb jij je wenkbrauwen wel eens op deze manier (laten) doen?

6 Comments

 • Ayorey
  11 jaar ago

  Vroeger met pincet door ons mam laten doen (ik was 13)… Mah gawsh wat deed dat zeer, de eerste keer! Nu doe ik het zelf met pincet, ik durf dat threaden niet aan, omdat ik bang ben dat m’n huidige wenkbrauwmodel eruit gaat.

  • 11 jaar ago

   Oh, hoef je niet bang voor te zijn. Gewoon duidelijk zijn in wat je wil en dat ze vast moet houden aan het model dat al in je wenkbrauw zit. Dan komt het vast goed 🙂

 • 11 jaar ago

  Mooi resultaat! Ik hou echt van “freshe” wenkbrauwen. Heb het in het verleden ook zo laten doen, maar toen had ik m’n wenkbrauwen wat dunner.

  • 11 jaar ago

   Ja back in the day, he die dunne wenkbrauwen hahaha!

 • 11 jaar ago

  Vroeger laten doen maar elke keer was t iemand anders die aan mn wenkbrauwen zat. Dat vind ik minder. Al iets meer dan een jaar doe ik t zelf met pincet en nu alleen de onderkant!

  • 11 jaar ago

   Ja, ik houd er ook niet van als het helemaal strak is aan de bovenkant. De onderkant daarentegen…

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More