Film | Dear White People (in Nederland?)

Film | Dear White People (in Nederland?)

Film | Dear White People (in Nederland?)

Hallo Nederland, letten we even op? De film ‘Dear White People’ is nog niet eens uit en heeft nu al mijn hart gestolen! De titel alleen al.

Zoals je misschien al weet door dit en dit artikel ben ik groot voorstander van films met ‘ons’ in de hoofdrollen zonder dat het de standaard rollen zijn. Denk: black man dies first, ratchet baby moms, etc. Nah, niets van dat. Geef mij maar ‘The Cosby Show’ of ‘Awkward Black Girl’. Yes, daar kun je me voor wakker maken!

En toen was daar ‘Dear White People’ Een film die me bij de eerste teaser al warm wist te maken. Nu kan ik hier natuurlijk een hele synopsis tikken over de film, maar ik denk dat de trailer en andere teasers heel goed voor zichzelf spreken. Via het YouTube kanaal van de film (ja, ze hebben een eigen kanaal, yaay!) vind je bijvoorbeeld allerlei satirische filmpjes naar aanleiding van real life kwesties genaamd ‘The more you know (about black people)’. Een strakke buik door het lachen gegarandeerd. Hoef ik meteen niet meer te sporten :).

Nu is het echter de vraag: Komt deze film uit in Nederland? En zo ja, is Nederland ready? I know I am! Maar het is nogal een gedoe om dit soort films hier draaiende te krijgen. Met name omdat de wil bij film distributeurs ontbreekt – ze denken geen geld te kunnen verdienen met ons als opzichzelfstaande doelgroep. Of het besef ontbreekt gewoonweg dat wij het na zoveel jaar zat zijn om films in huiselijke kring te kijken (en dus wel bereid zijn te betalen). Hmm, misschien moeten we maar onze eigen bioscopen beginnen.

Goed, genoeg gefantaseer. Check hieronder de trailer van de film ‘Dear White People’. En let’s see of de film jou ook zo tof lijkt!

Soso lobi, x Rowan

Gerelateerde verhalen

5 Comments

 • 9 jaar ago

  Ik wil deze film zoo graag zien! Ben idd benieuwd of Nederland er klaar voor is 😛 Vast wel. Ik weet nog dat er donaties gevraagd werden voor deze film ruim een jaar geleden. Gelukkig zijn ze zover gekomen dat ze in de bios draaien 😀

 • 9 jaar ago

  Oh hell yeah! Toffe trailer, Pathé NL ready voor dit? Let’s hope so, want zo 1 zie ik toch het liefst in de bios! Love it!

 • 9 jaar ago

  Deze film wil ik zien! Hoop dat NL dit gaat draaien!

 • 9 jaar ago

  Ik wil hem ook heeeeel graag zien. Ben zo benieuwd. Er zullen vast een hoop herkenbare momenten tussen zitten haha.

 • 9 jaar ago

  Ik wil deze film zo graag zien. En inderdaad niet thuis, maar gewoon in de bios.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More