The Best Man Holiday in Nederland?

The Best Man Holiday in Nederland?

...if only I could go!
…if only I could go!

Ik wil een ergernis met jullie delen. Of eigenlijk een liefde: Black movies. Al vind ik dit wel een stomme benaming! We need to find a new name.  Vooral de old school black movies vind ik heerlijk! De romantische, de dramatische, en de dramatisch slechte. Wie kent bijvoorbeeld de befaamde ‘Madea’ films? Lang niet elke Madea film is een topper. Maar toch geniet ik ervan, want je ziet vaak een ALL BLACK cast, en dus mensen waar ik me in kan verplaatsen of mezelf in herken.

‘THE BEST MAN HOLIDAY’ IN NEDERLAND?

Nu is er twee weken geleden een sequel uitgekomen van één van mijn favo black movies: ‘The Best Man Holiday’. Het is het vervolg op ‘The Best Man’. Een romantische komedie die speelt rond een Afrikaans-Amerikaanse vriendengroep. In het eerste deel zien we de groep bij elkaar komen vanwege de bruiloft van een van de vrienden. Naar de bruiloft toe worden oude koeien uit sloot gehaald door de publicatie van een zogenaamd geheel fictief boek geschreven door één van de mannen uit de groep, Harper. Je begrijpt het al: dramaville, maar ook genoeg lachmomenten. En dit is wat ik zo heerlijk vind aan dit soort films, drama en humor worden goed afgewisseld en het is vaak 90 tot 100 minuten je laten meeslepen in een verhaal, waarbij je jezelf vaak ook nog kunt verplaatsen in één of meerdere personages.

In ‘The Best Man’ zijn de personages ambitieus en hebben ze iets van hun leven gemaakt. Dat zie je niet altijd in de mainstream films: black people die ambitieus zijn en een topbaan hebben. Nog een reden om van deze film te houden :).

The Best Man Holiday in de bioscoop

Anyway, allemaal leuk en aardig natuurlijk dat deze film is uitgekomen. Hij kwam echter alleen in Amerika en Engeland uit. En daar liegen de openingscijfers er niet om! De film kwam in de US of A binnen op nummer 2 en bracht de eerste dagen al 30,6 miljoen dollar op! Mooie cijfers, non? Bovendien bracht de film de eerste dag meer op dan ‘Thor: Dark World’, een gigantische productie waar alles voor uit de kast is getrokken.

morris chestnut

CIJFERS

Op de website van Forbes las ik een artikel over ‘The Best Man Holiday’ en over de vooroordelen die heersen over donkere mensen en naar de bioscoop gaan. And I have to say, de auteur van het artikel slaat de spijker op z’n kop:

“The second lesson of the weekend is yet another one that should have been learned by now: Yes, black people go to the movies. We all like to act surprised over and over when Tyler Perry scores again or when Kevin Hart’s concert film breaks out in limited release. But black audiences like seeing themselves onscreen. More importantly, they really like seeing black characters onscreen in starring roles in films that don’t necessarily revolve around racially-based adversity. When Hollywood bothers to make films like that, African-American audiences generally show up in relatively solid numbers.”

Later heeft de auteur het ook nog even over de film ‘Think Like a Man’, om te laten zien dat ook die romantische komedie het – boven verwachting – ontzettend goed heeft gedaan. Een film die overigens in de Pathé bioscopen zou draaien – ik heb de billboards nog zien staan in Pathé ArenA – maar nooit the light of day heeft mogen zien in de Nederlandse theaters.

Dus, nu Nederland nog. Ik heb vriendinnen, nichten, tantes, een moeder, en oma’s – allen met een donkere huid- die allemaal fan zijn van ‘black movies’. Het probleem is dat we altijd maar moeten wachten tot de dvd uit is of de films via internet met de laagste der laagste kwaliteiten te bekijken is. Oke, dat laatste was overdreven, want gelukkig kunnen we de films nu ook via internet in goede kwaliteit krijgen. We kunnen de films dan alleen niet in goede kwaliteit zien wanneer ze net uitkomen, maar pas maanden later.

the best man ladies

DOEL

Juist om al deze redenen schrijf ik dit artikel. Ik denk dat er een markt is voor de black movie in Nederland. Ik denk dat we deze films niet meer op ons kleine computerscherm willen kijken, maar ook een keer op het witte doek willen zien met een grote bak overpriced popcorn op schoot. Al beginnen de filmdistribiteuren bijvoorbeeld klein door de black movie in slechts één bioscoop te vertonen, het zou al een begin zijn. Zo worden Turkse films en Bollywood films tegenwoordig ook vertoond in Pathé (Arena).

Wil jij nu ook dat er meer black movies worden uitgebracht in de Nederlandse bioscopen? Laat dan hieronder een comment achter. Met dit artikel en met de laatste bezoekerscijfers van een aantal black movies zal ik een aantal filmdistributeuren benaderen en hen wijzen op dit gat in de markt. Hoe meer comments, hoe beter. Al is het een korte: ‘Ja, ik wil ook black movies in de Nederlandse bioscopen’. Let me know! Maar nog belangrijker: laat de Nederlandse filmbizz weten wat je vindt!

Dankjewel voor het lezen en vergeet niet een comment te droppen!

Soso lobi,

Rowan

 

Bron cijfers:

http://www.forbes.com/sites/scottmendelson/2013/11/18/the-lesson-of-the-best-man-holiday-black-people-like-movies-too/

Bron afbeeldingen: instagram.com/thebestmanmovie

 

71 Comments

 • 10 jaar ago

  Je hebt helemaal gelijk ik mis dat echt NL. Had mij fantastisch geleken om de film gewoon in de bioscoop te kunnen ipv op mijn laptop.

  Dus ik zeg JA!

 • Minerva
  10 jaar ago

  JAAA ik ZO graag ook black movies in de bios willen!!!! Zo graag!!!

 • 10 jaar ago

  Het zit me al heel lang dwars dat er geen black movies gedraait worden. Ik ben voor verandering!

 • Aida
  10 jaar ago

  Je hebt me de woorden uit de mond gehaald! Dit is zo frustrerend, waarom wordt er gedacht dat alleen de minderheden die erin spelen naar zo een film zouden willen gaan? Dat zou betekenen dat wij minderheden dan ook niet naar de ‘white movies’ willen gaan..maar dat betekent het natuurlijk niet vanwege de ‘whiteness’ die de norm is in alle media. Hopelijk merken distribiteurs nu ook dat all things ‘urban’ tegenwoordig ‘pop’ is geworden. Kijk maar naar de muziekindustrie bijvoorbeeld. Hopelijk zal dit ook doorwerken in de filmindustrie en zullen zulke films ook in NL getoond worden en dan niet alleen op speciale black movie festivals ofzo. Al is het alleen maar in pathe bijlmer, wat al cliche is maar afijn. Als pathe bijlmer ook soms Turkse en Bollywood films heeft dan mogen ‘black American movies’ zeker niet wegblijven!

 • Bernice
  10 jaar ago

  Ik zeg doen ik wil graaag zulke films in de bios zien !!!! Xx je nichtje noes

 • Grace
  10 jaar ago

  Helemaaaaal mee eens! Dit roep ik al jaren! Ik vind het gewoon censuur. Er wordt voor ons bepaald wat er gekeken wordt in de bios. Ik zou zo graag willen dat er zoveel mogelijk black movies naar NL komen!

 • Nova
  10 jaar ago

  Wat een goed inititief!!!!! Graag black movies in de bios

 • 10 jaar ago

  Hey !!

  Helemaal mee eens! Ik wil ook graag in Nederland naar een black movie gaan! Er is zeker voldoende interesse voor.

  Heel lang geleden had Aisha er ook een mailtje over gestuurd naar Utopolis volgens mij. En de reactie was ook dat ze de films niet inkochten, omdat ze er van uit gaan dat ze er niets op verdienen.

  Ik heb er ook eens met de manager van Pathe Arena over gesproken, maar ja …it’s all about the money.

  anyhow… we gaan er met z’n allen voor!
  xoxox

 • 10 jaar ago

  Er werd zo’n 15 a 20 jr geleden (wat klinkt dit ver weg!) zulke movie nights georganiseerd in Amsterdam, volgens mij gewoon in Pathé. Welke locatie weet ik niet meer. Wellicht is het interessant om bij hen te informeren waarom ze ermee zijn gestopt. Met de informatie kun je misschien iets gericht doen. Ik ben sowieso van Netflix & het Internet, dus ik hoef niet per sé naar de bios, maar da’s persoonlijk. Zijn er meer mensen die er zo over denken of juist niet?

 • Shurmeline
  10 jaar ago

  Yes yes yes, dit zou heeeeeeeel super zijn!!! Telkens maar weer op een site kijken.. terwijl het ook op een hele grote scherm gekeken kan worden.. gezellig een avondje uit, nieuwe mensen leren kennen.. btw zou denk ik goed zijn voor de economie.. er zijn genoeg black people in NL die hiervoor zouden willen betalen!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik heb deze film gisteren ook gekeken en mijn reactie hierna was gelijk ”IK WIL DIT OP EEN GROTE SCHERM ZIEN!!!!!!” IN DE BIOS in NL DUS..

 • rachel
  10 jaar ago

  Ik zou ook graag willen dat er black movies in de nederlandse bioscopen worden gedraaid want het is niet leuk om zulke films alleen online te kijken.

 • Raq
  10 jaar ago

  Wat macblogster zegt klopt. Alleen vind het jammer dat het dan toch weer in een speciale movienight moet en niet gewoon tussen de andere films.
  En daarbij Da BOUNCE organiseert zulke avonden. Dus dat concept is nog niet helemaal weg.

 • Antonia
  10 jaar ago

  Graaaaag!! “Black” movies in de Nederlandse bioscopen!

 • Eva Skeete
  10 jaar ago

  I want more black movies in the theatres!!!

 • Eden Berhane
  10 jaar ago

  Ik ben het helemaal eens met dit artikel. Ik zou ook heel graag black movies willen zien in Pathe. ‘Think like a man’ had ik er graag willen zien, en ‘The best man holiday’ zekerrrr ook, Tye Diggs en Morris Chestnut op t grote scherm, jawel hoor!

 • Taf
  10 jaar ago

  Yes PLease

 • Patrick
  10 jaar ago

  I`m sorry. There are not enough black people in NL to make it interesting for the market leader Pathe. Moreover, black people in NL firstly identify themselves with a country and not race. Meaning black people usually say I`m Surinamese or Antillean. Turkish films have been number 1 in theatres is Rotterdam and Amsterdam: There are more Turkish people here than black people and the group is way more homogeneous group similar to black people in the US and UK.

  • 10 jaar ago

   I am sure that not only “black” people in the Netherlands want to see this movie.

 • Chyr
  10 jaar ago

  JA JA JA IK WIL!!! In Pathe Spuimarkt (Den Haag) kan je ook terecht voor de Turkse en Bollywood films. Met Grote billboards en posters van de films, ik zie ze graag van onze black movies. Ik heb er al zin in! Gezellig met m’n vriend of vriendinnen een avondje lachen, huilen en gieren. Kan ik nog meer gebruik maken van m’n Pathepas.

 • edhinio
  10 jaar ago

  The Butler (Forest Whitaker, Oprah Winfrey) van Lee Daniels draait deze week in Pathe, that’s a start!

  Het liefst zie ik graag ook zulke film in de Nederlandse bioscoop, maar het is tegenwoordig makkelijk om zulke films te downloaden of te streamen. Ik zag eergisteren al een kwaliteit link van The Best Holiday.

 • Silvania
  10 jaar ago

  Er is een organisatie die black movies nights organiseert in Nederland, volgensmij om de 3 mnd ofzo. Die Organisatie heet Da Bounce. Die films worden dan vertoont in Rotterdam en Amsterdam. In ieder geval vind ik dit een heel leuk initiatief van jou om een artikel hierover te schrijven, Mijn stem heb je in elk geval. Good luck. p.s. ik mis ook mijn blackmovies op tv

 • char
  10 jaar ago

  Ook ik wil deze genre graag in de bioscoop bekijken. Moet toch kunnen! !!!!!

 • 10 jaar ago

  Jaa ik ben voor, waarom zou het niet kunnen? Ik denk dat Think like a man een enorm succes zou zijn. Iemand hierboven zegt dat donkere mensen in Nederland zich willen identificeren met hun eigen cultuur, maar ik denk dat dat niet per se waar is. In Suriname worden black movies wel vertoond in de bios en zij lopen heeeel goed. DUS Pathe, zie dit gat in de markt en vul het!!!
  Groetjes Tewa

 • Maria
  10 jaar ago

  Ik teken voor meer blackmovies in de bios. Naast een avondje lol zet het je vaak ook aan het denken en laat het je achter met een wijze les.

 • Meryl
  10 jaar ago

  Ook IK vind dat deze, en vele andere black movies eens een keer in de Nederlandse bioscopen vertoond mogen worden!

  BERE irritant vond ik het toen Think Like A Man niet meer uit kwam in de Pathes, ‘dan maar wachten op goeie online video’s.’ dacht ik toen nog.

  Niet alleen mijn gekleurde vrienden keken uit naar deze film, maar ook mijn autochtone vrienden: dus de vraag is er zeker!

  ps: het is zeker tijd voor een andere benaming. De films met alleen blanke acteurs noemen we ook niet ‘white movies’: dus waarom blijven we vasthouden aan “anders” titel.

  XO!

 • Sandra
  10 jaar ago

  Helemaal mee eens!

 • Samar
  10 jaar ago

  Ik wil ook graag black movies in de bioscoop zien. Niet alleen donkere mensen vinden black movies leuk maak ook autochtonen! Ze zullen echt wel geld opleveren en films zoals ‘Think Like A Man’ slaan echt aan. Zulke films zijn voor iedereen leuk! Ik hoop echt dat we zulke film snel in de bioscoop zullen zien.

 • Ella
  10 jaar ago

  Hi!

  Ik ben het compleet met je eens! Mijn moeder en zus zijn altijd al helemaal weggeweest van the so called black movie en ik de laatste jaren ook! Ik weet nog dat ze samen altijd The Best Man keken, vinden ze geweldig. 🙂

  Ik vind het inderdaad wel jammer dat deze films in Nederland niet echt aandacht krijgen. Zo vreselijk verschillend van alle andere romantische komedies en drama’s zijn ze toch niet? Bovendien denk ik dat de Nederlandse bioscopen er juist goed aan zouden doen deze films ook te draaien.. nog meer keuze voor de bezoeker = meer bezoek in het algemeen. Ik hoop oprecht dat we any time soon deze films in de bioscoopzalen kunnen zien! En dan niet eens om het feit dat het ‘black movies’ zijn, maar omdat het ook echt leuke films zijn!

  Much love, xox

 • 10 jaar ago

  Ik ben ook een fan van black movies maar naar mijn mening, zijn het helaas vaak b films die je lekker thuis op de bank wilt kijken. De A black movies draaien gelukkig wel in de bios! Dat neemt niet weg dat ik colorful girls, why did i get married reeks, think like a man, temptation enz in de bios had willen zien.

 • Magaly
  10 jaar ago

  100% voor! Lachen, huilen, huilen van het lachen met mn girls in de bios……ik ben voor!!

 • Xav
  10 jaar ago

  Ja, ik ben ook van mening dat dit genre vertoond moet worden in de Nederlandse bioscopen. Ik vind het een groot gemis. The Best Man Holiday heb ik in de bios in Suriname gezien en ik vond het een bioscoop waardige film.

 • Rachella
  10 jaar ago

  Ja, ik wil ook black movies in de Nederlandse bioscopen!! 🙂

 • Marly
  10 jaar ago

  Ben zeker voor die heerlijke black movies in de bios, ben het ook net als de meeste het zat om op een kleine scherm te kijken. Wil met mijn bak popcorn lekker comfortabel zitten onderuit zakken en van het film genieten, zonder dat ik steeds moet kijken of mn batterij bijna op is of mijn laptop van mijn schoot valt! Ik wil ook graag zelf kunnen kiezen of ik naar een black movie ga of niet, maar nu word ik min of meer gedwongen om in de bios white movies te kijken en black movies op mn laptop!! LOVE BLACK MOVIES! !!!!

 • Judith kamerbeek
  10 jaar ago

  I want black movies in Holland. Al komt butler ook in de bios dus een begin maar is niet hetzelfde.
  Ik weet zeker dat die films heel goed worden bekeken en misschien zelfs beter dan reguliere films dus ze moeten gewoon in de bios komen.

 • Sam
  10 jaar ago

  Yessssss. More black movies please….!!!!
  Zoveel goede films gezien. Jammer dat ze niet in de bioscopen draaien.

 • sandrine
  10 jaar ago

  Ik snap in eerste instantie niet waarom het ALTIJD black movies moeten zijn die juist niet draaien.. Ik vond het al heeeeel wat toen ze Good Deeds een keer op die billboards van hun hadden staan. That’s why; ik kom 1 keer in de 2 maanden in de bios en dat is voor mijn 7jarige.. ik heb liever niks te maken met zulke praktijken… en nee zijn geen b movies. .

 • Wylene
  10 jaar ago

  Ik ben het helemaal met je eens. En daarnaast zijn dit soort geweldige films ook aantrekkelijk voor blanken. Dat is ook zichtbaar op het moment dat zo’n film wel de bioscoop haalt.

 • Eden
  10 jaar ago

  ‘Ja, ik wil ook black movies in de Nederlandse bioscopen!!!!!!’

 • Niesje
  10 jaar ago

  I totally agreee!!!

 • sherwin
  10 jaar ago

  Top initiatief ! Helemaal met je eens , ik zit ook jaren mee waarom er zo weinig Black movies Nederland bereiken. Ik vind ook trouwens dat er hier in Nederland ook meer black movies van Nederlandse bodem gemaakt mogen worden.
  Keep me up to date;)

 • joy
  10 jaar ago

  JA!!! Ik wil Black Movies heel graag in de bioscoop zien. Zal heel fijn zijn.

  Artikel is on po int!

 • Charmaine
  10 jaar ago

  Ja, ik wil ook dit soort films in de bios zien. Er draaien turkse films, surinaamse films, bollywood films etc, waarom dan geen amerikaanse black movies?
  We mogen niet dowloaden maar we worden gewongen om het toch te doen als dit de enige manier is om van dit soort films te genieten!

 • 10 jaar ago

  Helemaal mee eens. Ik heb deze film online gezien, zo hou ik alle black movies bij. Tenzij ik zelf in the states zit. Dit is een super movie. En zo zijn er nog vele andere super goede, professionele black movies die hier in de Nederlandse bioscopen niet gedraaid worden. Denk maar aan For Colored Girls, Why did I get married, Temptation, The madea movies. Allemaal top movies waarvoor je in the states gewoon een bioscoop kaartje voor moet kopen. Tevens zijn het respectvolle films met een boodschap. Movies die je ook nog eens met je ouders of nichtjes kunt kijken zonder scenes weg te hoeven zappen, bij wijze van spreken. Ik vind het jammer dat goede films met wijze boodschappen achterwege gehouden worden. Terwijl er movies in de bioscopen gedraaid worden waarvan ik denk, wat voor toegevoegde waarde had die scene nou? Blijkbaar vinden regisseurs en producers het van belang om mensen te shockeren. Ik vind dat er idd meer credits gegegeven mag worden aan decent, respectfull, empowering and uplifting black movies.

  Tot slot, laatste 2 punten:
  1: Ik vind dat we de benaming black movies gewoon moeten behouden, these movies started fromout the creative brains of the black community. It’s something we as black people should be proud of. Het moet gewoon origineel blijven, ik vind niet dat wij onze naam moeten veranderen om gedraaid of geaccepteerd te kunnen worden in de Nederlandse bioscopen.

  2: Er zijn nog steeds movie nights waar ze black movies draaien in Nederland. Dit doen ze eens in de zoveel tijd. Check out: Da Bounce Comedy night in Pathe en Zuidplein Theater. Maar we moeten ons er zeker voor uitstrekken dat het gewoon totaal geaccepteerd wordt in alle Nederlandse bioscopen.

  New movies coming out with: Mary J. Blidge, Jennifer Hudson, Angela Basset, Forest Withtaker. Black Nativity: http://www.youtube.com/watch?v=yfhupIQ1JnE

  A madea Christmas 2013: http://www.youtube.com/watch?v=2zFenzWARtc

  Enjoy and Be Blessed!

 • 10 jaar ago

  Jaaaa…. Ik wil ook dat deze film in de bios gedraaid wordt. Ik heb geen netflix of downloadprogramma en daarnaast is mijn computer uit het jaar nul, dus voor mij is de keuze altijd bios of DVD huren.

  Dat we altijd de term ‘black’ gebruiken voor alles, tja… ik vind dat niet super storend.

  Waar ik mij wel af en toe aan kan storen is het feit dat de cast in series en/of films best vaak óf white óf black is in plaats van een mengelmoes aan kleuren. Dat is toch best wel gek?

  Anyway… Ik zou het ontzettend leuk vinden om deze en toekomstige ‘black movies’ in de bios te zien.

  Liefs Nadia

 • 10 jaar ago

  Ik zou het zooo leuk vinden, als er black movies in de Nederlandse bioscopen worden gedraaid. Dat zou mijn reden zijn om vaker naar de bios te gaan.

 • Valerie
  10 jaar ago

  JA!!!!

 • 10 jaar ago

  Go and get it Rowan! Ik sta er helemaal achter!

 • Jocelyne
  10 jaar ago

  MORE BLACK MOVIES PLEASE!!!!!

 • Anna
  10 jaar ago

  Jaa, Ik vind ook dat er meer black movies in de nederlandse theater moet komen.
  loved this quote. Deze schrijver zegt het hoe het is:

  “The second lesson of the weekend is yet another one that should have been learned by now: Yes, black people go to the movies. We all like to act surprised over and over when Tyler Perry scores again or when Kevin Hart’s concert film breaks out in limited release. But black audiences like seeing themselves onscreen. More importantly, they really like seeing black characters onscreen in starring roles in films that don’t necessarily revolve around racially-based adversity. When Hollywood bothers to make films like that, African-American audiences generally show up in relatively solid numbers.”

 • Malida
  10 jaar ago

  Ik ben het er helemaal mee eens, ik mis echt “black movies” in de Nederlandse bioscopen. Het duurt heel lang voordat de films op dvd uitkomen, niet allemaal zijn te vinden, ook op internet kan je het vaak niet vinden. Bovendien is het toch leuker om de films op een groot scherm te zien en gelijk mee kunnen doen aan de discussie. Meestal duurt het maanden voordat ik zo’n film zie en dan is het allang weer oud nieuws. Voor Best Man Holiday is het vast al te laat, maar hopelijk kan Think Like A Man 2 wel in de bioscoop vertoond worden.

 • Amel
  10 jaar ago

  Bring the black movies to holland. Ik heb the best man holiday moeten downloaden maar had hem veeeel liever in de bios gezien. Ik bedoel maar
  Als ze bollywood kunnen draaien waarom niet african/American movies!!!!

 • iraida Groenewoud
  10 jaar ago

  Natuurlijk moeten er meer black movies komen in de nl bioscopen. Waarom moeten op Internet zoeken op Amerikaanse sites om black movies te kunnen zien? Zou en gegarandeerde inkomstenbron zijn

 • K.J. Roberts
  10 jaar ago

  You got my vote heb in het verleden ooit een mail gestuurd naar pathe maar kennelijk is er niet genoeg animo

 • Mariana N ZInga
  10 jaar ago

  Yesssss….ik ben ook voor Black movies in NL’se cinemas!!

 • lia
  10 jaar ago

  Toevallig heb ik doe film net gezien op mijn laptop.
  Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar er zijn echt geen black movies uit gekomen in de bioscoop. Spijtig! Ik ben helemaal voor !!!
  Ondanks ik The best man Holiday al heb gezien .. zou ik zeker in de rij staan om een kaartje van 10 euro te komen om het weer te zien!!
  En die filmen van madea ook

 • simone J
  10 jaar ago

  Black movies in de bios zou geweldig zijn. Vele roepen the butler en django maar ik wil ook een black movie zien met real life stuff. Niet alleen donker mensen als bediening, slaaf of junk. Als het lukt ter viering gaan we met zn allen!! Movie night!

 • 10 jaar ago

  Yes, ook ik ben voor meer ‘black’ movies! Er kan inderdaad ook een nieuwe naam gegeven worden aan deze films…
  Goed initiatief Rowan! X

 • Roxana
  10 jaar ago

  Ik zou zeker de black moties in de bios bekijken als ze daar worden laten zien.

 • Angela
  10 jaar ago

  Hi Rowan. Goed initiatief! Niet alleen speciale black movie nights, maar opnemen in het regulier bioscoop curriculum. Hierdoor zou ik zeker weten vaker naar de bioscoop gaan. Dit geldt ook voor mijn vriend! So, one vote voor two!
  Keep me posted! Ik ben erg benieuwd wat de reacties zijn van deze filmdistribiteurs en bioscoopmagnaten.

 • Shannon
  10 jaar ago

  Je hebt helemaal gelijk!
  Ben het zat om alleen maar films te zien met white people and white humor.

 • 10 jaar ago

  Het lijkt me te gek om deze black movie en vele anderen die komen zullen in de bioscoop te zien. Dan zal ik niet eens merken dat ik een bak “overpriced” popcorn op schoot heb 😀

 • 10 jaar ago

  Wauw, al 62 reacties. Is het al tijd om actie te ondernemen? 🙂

  Mijn vader zei van de week “hoe heet die film nou waar je het over had? Dan kijk ik even op internet” en toen schreeuwde ik bijna “Nee! Ik wil geen gedownloade versie, ik wil het in de bios zien!” Haha….

 • 10 jaar ago

  Ik ga niet zo vaak naar de bios, misschien komt daar verandering in als ze ooit Back movies gaan draaien.
  Je kunt ook black movie makers supporten en bekijken bij deze organisatie: http://www.jouwstylist.nl/blog/detail/hair-addict/must-see-natural-woman-in-club-cinema-workshop

 • Melissa
  10 jaar ago

  Ja, ik wil ook black movies in de Nederlandse bioscopen!!!

 • 10 jaar ago

  Je hebt helemaal gelijk!

 • Maudisa Wills
  10 jaar ago

  Een beetje late reactie maar dit zeg ik al jaren, Blackmovies verdienen het om in de nederlandse bioscopen afgespeeld te worden, Ze zullen er profijt van hebben en ik zal supper blij zijn.

 • Isha
  10 jaar ago

  YES ROW!! Ik moet zeggen dat het mij ook altijd heeft verbaasd dat de films waar ik het meest naar uitkijk hier niet uitkomen. En er valt zeker te spreken van een markt, eens in de zoveel tijd ga ik naar de Black Movie Nights die worden georganiseerd door Da Bounce. Echt een aanrader! Maar dat is om de paar maanden… Dus wat dat betreft zou verandering in de Nederlandse bioscoop markt ons (en de opbre gsten van films) ten goede doen. SAY YAY TO BLACK MOVIES IN PATHÉ. My corny ass.

 • 10 jaar ago

  Yes yes dit moet gewoon in NL!

 • […] gebeden zijn verhoord. Een soort van dan. Weet je nog dat ik een tijd terug schreef over meer black movies in de Nederlandse bioscopen? Daaruit is een samenwerking voortgekomen met Maybuse, het bedrijf achter onder andere Da Bounce […]

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More