3 manieren om je groove terug te krijgen

3 manieren om je groove terug te krijgen

3 manieren om je groove terug te krijgen

Een van mijn laatste artikelen ging over te veel hooi op je vork nemen. Dit artikel gaat over wat je kan doen als je even niet lekker in je vel zit. De dingen die je kunt doen om je mojo terug te krijgen, oftewel: how to get your groove back.

Deze zomer wilde ik geheel in het teken laten staan van mezelf verbeteren. Zowel mentaal als fysiek. Uiteindelijk bleek dat ik me aan iets te veel dingen had verbonden, waardoor die plannen nog niet geheel werkelijkheid zijn geworden. Maar fear not, ik heb een aantal manieren gevonden om stapsgewijs me lekkerder in mijn vel te voelen en het gevoel te krijgen dat ik de wereld weer aankan. Hieronder vind je mijn tips.

 photo 20150814_183652_zpsrgtjpoby.jpg

#1 Lees een boek

Het was al even geleden dat ik een boek had opgepakt. Tot afgelopen zomer. Het boek van mijn keuze – ‘Americanah’ – heeft me geïnspireerd om het bloggen weer op te pakken. Maar nog lekkerder: ik kon even lekker wegdromen en me bezighouden met een mooi, nieuw verhaal. Daarnaast heeft dit specifieke boek me ook het één en ander geleerd over Afro Amerikanen en Afrikanen in Amerika en hoe hun verhalen sterk overeenkomen met de levens van de zwarte gemeenschap hier in Nederland.

Lekker even lezen op het  balkon in de zon, in een koffiezaakje of in de bibliotheek. Thuis op de bank kan ook, maar ik vind het fijner om even in een andere omgeving te zijn. Met andere omgevingen komt immers ook nieuwe inspiratie.

Deze tip lijkt voor de hand liggend, maar toch is het voor mij moeilijk om echt even te stoppen met wat ik aan het doen ben en tijd voor mezelf te nemen.

#2 Ga er even tussenuit

Ik leef niet op een super groot budget, maar met een beetje sparen houd je geld over om jezelf eens te verwennen met een uitje. Afgelopen zomer deed ik dat door naar Zuid-Frankrijk en Parijs te gaan. Je kan het uiteraard ook dichterbij huis zoeken, ik had echter geluk met de aanbiedingen was daarom niet veel geld kwijt. Ook door de zon en de andere omgeving én het feit dat je minder bezig bent met de dagelijkse beslommeringen van Nederland, krijg je in je hoofd ruimte om aan andere dingen te denken. Heel verfrissend als je het mij vraagt.

Deze tip lijkt voor de hand liggend, maar toch is het voor mij moeilijk om echt even te stoppen met wat ik aan het doen ben en tijd voor mezelf te nemen.

#3 Omring jezelf met mensen die je inspireren

Er zijn veel mensen in mijn omgeving die creatief en ondernemend zijn. En als ik zelf even geen inspiratie of puf meer heb kan ik me als het ware optrekken aan hen. Hun drive, hun passie, allemaal dingen die ik in ze bewonder, helpen mij ook om verder te komen en weer de drive en passie in mezelf te zoeken. Dus mijn tip aan jou: verbind je aan mensen die jou inspireren en van wie je dingen kan leren. En wees dan niet een regelrechte copycat of iets dergelijks, maar bespreek eens met ze wat jouw dromen en doelen zijn en hoe ze jou daarin kunnen helpen. Dat klinkt best eng en is het eerlijk gezegd ook, maar al snel merk je dat er genoeg mensen zijn die je willen helpen. Zo heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of iemand mij wil coachen in mijn zakelijke ondernemingen. En dat is gelukt! Zo zie je maar, soms moet je het gewoon DOEN.

Welke tips heb jij voor mensen die hun mojo kwijt zijn en proberen terug te vinden? Deel ze hieronder.

Tot de volgende keer 🙂

xo Rowan

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More