Wanneer het allemaal iets te veel is…

Wanneer het allemaal iets te veel is…

Wanneer het allemaal iets te veel is…

Wow, mijn eerste artikel van de maand juli (I’m so ashamed). Ik wilde de titel van dit artikel ‘Waarom ik er even tussenuit ga’ noemen, maar ik merk nu al, bij het tikken van de eerste zinnen, dat ik er te veel van houdt om te delen wat mij bezighoudt. Op dit moment zijn het de projecten waar ik mee bezig ben die mijn tijd innemen, maar ook de dingen die ik nog wíl doen houden mij continue bezig: een succesvol lifestyle platform neerzetten, meer reizen, slagen, doorstuderen, online ondernemen, you name it! Soms wil je gewoon zo ontzettend veel doen dat je uiteindelijk bijna niets doet. Althans, zo voelt het af en toe. De waarheid is dat ik een beetje all over the place was.

Ik heb de afgelopen periode een beetje gas teruggenomen en ben van plan om dat deze zomer door te zetten. Ik was bezig met school, stage, SISA, bloggen, werken en het maken van een webserie. Yes, way too much. In de tussentijd ben ik ook nog gaan samenwonen en wil ik ook nog tijd hebben voor mijn familie, vrienden en lovie. Maar jeutje, met zoveel op de to do list wordt dat wel heel moeilijk.

Deze zomer neem ik wat meer Me-Time. Ik wil graag leuke reisjes maken en hangen met mijn familie. Ik wil er ook op uit gaan in mijn nieuwe hometown (met één van mijn goede vriendinnen bedacht ik de hashtag #opsafariinAlmere). Almere leek voor mij het einde van de wereld, maar uiteindelijk is het hier best oké. Nee grapje, ik moet bekennen dat ik het in Almere naar mijn zin heb, maar het beste onderdeel van hier wonen moet toch wel zijn dat het dichtbij Amsterdam is, haha. Ik kan niet zonder mijn dierbare Amsterdam – en dat uit de mond van een Rotterdamse!

 

quote Rowan BlijdEen stapje terugnemen is moeilijk voor me. Ik kan het gevoel krijgen dat ik van alles mis, dat ik kansen mis als ik niet doorga. Dat doorgaan is uiteindelijk wat mij nekt. Ik merk dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen en de zomer van 2015 is voor mij hét moment om het rustiger aan te doen en daardoor hopelijk ook efficiënter te werk te kunnen gaan. En note to self: wat voor jou is, is voor jou. En wat voor een ander is, is voor een ander. Mijn vergelijkingsgame is sterk en dat vergelijken kan me te vaak ook doen denken dat ik niet goed genoeg bezig ben. Maar juist door anderen groter te maken, maak ik mezelf alleen maar kleiner. Zo zonde!

Vanaf nu leg ik de focus weer op het verbeteren van mezelf door te kijken naar… MEZELF.

Heb jij dat ook wel eens dat je naar links en rechts kijkt in plaats van gewoon, naar jezelf? Het moment dat je dat doorhebt, is het moment om ermee te stoppen en de focus te verplaatsen naar jezelf. 

Dankjewel voor het lezen en tot de volgende keer.

Lobi, 

x Rowan

 

 

Gerelateerde verhalen

8 Comments

 • 9 jaar ago

  Wat heb je t mooi verteld. Ik zit deels ook in t zelfde scheutje. “We” willen als mens soms inderdaad heel veel en lopen ons zelf voorbij. En t gevoel van door blijven gaan, anders mis je “iets”. I know it. Mooi hoe je er uiteindelijk mee omgaat. Kan im veel van leren 😉 succes meis.

 • 9 jaar ago

  Gewoon doen wat goed voelt en energie geeft. Wat nu teveel kost, even laten liggen. Keuzestress is a bitch, i know all about it, maar hoe minder je hoeft en vergelijkt, hoe beter ik me voel. Door gas terug te nemen en er even uit te gaan, blijf je er niet uit, maar zorg je er juist voor dat je in the long run erin blijft (je snapt me, toch?). Igg een dikke hug en voor alles is een tijd. xxx

 • Saskia Bekkering
  9 jaar ago

  Via googelen kom ik bij jou terecht. Je hebt geblogd over Herbamedicus Aloe Vera Balsem, en ik ben dringend op zoek naar een paar potten. Mijn pot is bijna leeg, en ik, mijn man en mijn kleinzoon hebben het nodig, alle drie voor onze eigen kwaal/behoefte. Had het inderdaad bij Action vandaan, maar bij mij in de regio (Noord Holland Noord) is geen Action meer die het nog heeft staan, wel de Vaseline ervan maar die moet ik niet hebben. Ik ben ook al op markten in de regio geweest, ook nada. Toen ging ik online proberen te bestellen, maar het moet uit Duitsland komen en DHL vraagt minimaal 16 euro. Dat vind ik te gek voor woorden. Dus mijn vraag: HEB JIJ ONLANGS NOG VAN DIE POTTEN IN EEN WINKEL ZIEN STAAN? Zo ja, tip mij alsjeblieft. Kan ik anders met jou samen een grotere bestelling doen?

  • 9 jaar ago

   Hi Saskia,

   Ik heb ze vaker op de markt gezien. O.a. in Rotterdam Zuid (kop van zuid markt).
   Vooralsnog gebruik ik de crème niet meer. Ik ben overgegaan op pure kokosolie voor mijn huid. En het werkt echt fantastisch!
   Ik gebruik pure kokosolie (sterke kokos geur) uit Suriname en die is te koop in verschillende toko’s.

   Hoop dat dit je helpt.
   Groetjes,

   Rowan

 • 9 jaar ago

  >>Maar juist door anderen groter te maken, maak ik mezelf alleen maar kleiner. Zo zonde!<<
  Vind ik een prachtige zin die ook voor mij heel herkenbaar is. Om me heen heb ik veel ambiteuze mensen die mij inspireren en motiveren bepaalde doelen- en het beste uit mezelf en alles te halen. Jij behoort ook tot dat groepje mensen. Als het aan mij ligt heb ik een gigantisch hoop hooi op mijn vork. Op den duur ben ik wel in gaan inzien dat ik wat hooi moet laten staan om er een andere keer op terug te komen. Nu ik het wat rustiger aan doe merk ik wel dat ik langzaam maar zeker mijn doelen kan behalen. Een mooie quote just support you "Succes is 1000x nee en 1x Ja". Er zijn veel wegen naar Rome. Wat gas terug nemen kan geen kwaad en als je iets wilt zal het lukken alleen moet het niet ten koste gaan van jou en de kwaliteit die jij wilt leveren. Dikke brassa <3

 • […] van mijn laatste artikelen ging over te veel hooi op je vork nemen. Dit artikel gaat over wat je kan doen als je even niet […]

 • […] weet nog dat ik een aantal maanden geleden al ja-knikkend de blog van Rowan Blijd […]

 • […] altijd kunt ontwijken. Tegelijkertijd is het besef van niet te veel op je bord nemen cruciaal. Ik vertelde je al eerder dat ik soms te veel wil en dat ik me daardoor verlamd kan voelen. De afgelopen zomer, correctie, het afgelopen half jaar heb ik het allemaal iets rustiger aan […]

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More