Writing Wednesdays: Ben ik een ‘natural’ woman?

Writing Wednesdays: Ben ik een ‘natural’ woman?

Writing Wednesdays: Ben ik een ‘natural’ woman?

writing wednesdays coverLovers, al een paar dagen loop ik rond met de vraag: ben ik wel natural/naturalista als ik nephaar draag? Sinds die vraag naar boven kwam tijdens het kijken van de documentaire ‘Natural Woman’, vraag ik het ook mezelf af. Ik ben namelijk niet vies van een nepvlecht hier of daar. En ook de box braids en havana twists schuw ik niet. Ik vind het moeilijk, ben ik nu naturalista of niet?

#TeamNatural! Ik zet deze hashtag maar al te graag onder mijn instagram foto’s of bij mijn blog-en haar gerelateerde tweets. Ik voel me natural, ik omarm mijn haar zoals het is. I just love it! Bonus: De natural hair community is groeiende, dus de kennis rondom natural hair (of kroeshaar) wordt verbeterd en vergroot.

Deze nieuwe haargolf (of hairweave letterlijk vertaald, slechte grap), neemt nu ook Nederland stukje bij beetje over. Het gekke is dat ik nooit niet bij de natural hair community heb gehoord. Tenminste, dat dácht ik altijd. Ik heb mijn haar nooit chemisch behandeld, althans niet express. Ooit een slechte, slechte ervaring gehad bij de kapper, maar daar lees je binnenkort meer over. Anyways, toen ik mijn haar wilde relaxen, liet mijn moeder het niet toe. En daar ben ik di Mama eigenlijk best dankbaar voor. Ik heb dus atijd met mijn haar gewerkt in haar natuurlijke staat. Buiten het gebruik van de stijltang om dan, maar die gebruik ik al 1,5 jaar niet meer.

Ik dacht altijd natural te zijn geweest, tot ik laatst dus bij de Natural Woman viewing was. Toen begon ik aan mezelf te twijfelen. Aan de ene kant voel ik me namelijk wel naturalista, want ik accepteer mijn haar zoals het is. Ik rock het los, in een knot, twists. Love it either way. Maar ik houd van verandering, dus daarom vind ik het fijn dat mijn haar het toelaat dat ik er van alles mee kan. Vandaar de verandering in lengte af en toe. En fijne bijkomstigheid: haarstijlen als box braids en havana twists beschermen je haar ook nog eens! En laten het toe veilig te groeien.

Er zijn echter ook vrouwen die hun eigen natural haar liever nooit zien en allday, everyday nephaar dragen. Dus vrouwen die geen moeite doen om het eigen haar überhaupt te leren kennen. Die dames worden over het algemeen geen naturalista genoemd. Of nou ja, ík noem ze geen naturalista. Maar aangezien ik deze vrouwen niet tot naturalista bestempel, mag ik mezelf dan eigenlijk wel naturalista noemen?

Wat vind jij: kun je jezelf naturalista noemen als je nephaar draagt? Of hangt het van de situatie af?

Let me know your thoughts!

Soso lobi,

Rowan

 

 

 

Tijdens de filmvertoning van de documentaire ‘Natural Woman’ kwamen we op de vraag of je naturalista bent als je nepvlechten draagt. En dit is dus dezelfde vraag die ik aan jullie voorleg: ‘ben je naturalista als je nepvlechten of twists draagt?’

Ik vind het moeilijk en ik vind het dat het van de situatie afhangt. Als ik naar mezelf kijk is het zo dat ik mijn eigen haar acepteer en dat ik het fijn vind dat ik mijn haar op verschillende manieren kan dragen. De ene dag maak ik een hoge knot met mijn eigen haar, de andere dag rock ik een twist out. En dan zijn er nog de dagen dat ik lange box braids of havana twists draag. Het kan allemaal. Maar het is dus niet zo dat ik gek zou worden zonder ‘extensions’.

Gerelateerde verhalen

8 Comments

 • 10 jaar ago

  Hhaahah lol, ik ben ook niet vies van een nepvlechtje hier en daar, maar voel me meer natural met mijn kroeshaar los. Als ik nephaar draag wil ik altijd kroeze nepvlechten (kinky twists) en dan niet te lang.
  leuke column girl!
  xx Tewa

 • Lola
  10 jaar ago

  Hello my dear 🙂

  Natural heeft niet alleen met haar te maken.
  Zo heb je vrouwen die nepnagels zetten, nepwimpers, bil- en borstvergroting noem maar op. Als je jezelf accepteert en tevreden bent hoe GOD je gemaakt heeft, waarom is het dan nodig om al die rommels te gebruiken om jezelf mooi te vinden. Ik snap wel dat je voor “de verandering” jezelf wilt transformeren in een look-a-like Beyonce, maar wilt niet gelijk zeggen dat je jezelf geen naturalista mag noemen. En dan wil ik niet eens over make-up beginnen hmmmm. P.s. Heel veel meiden durven de deur niet uit zonder make-up, omdat ze zichzelf dan niet mooi vinden. Moet je jezelf dan wel of geen Naturalista noemen, als je gebruikt maakt van alle “fake” dingen?!

 • J.
  10 jaar ago

  Ewaaaaaa,

  Roowdje ik vind puur natuur geweldig en ben van mening dat als je maar een vlechtje nephaar hebt dat je jezelf dan geen naturalista kan noemen want een deel is niet natuurlijk. En dan ben van nature natuurlijk geen naturalista, hoop dat je hem nog snapt.
  Respect voor alle naturalistra’s Incl mezelf. True beauty’s.

  God bless alleen maar liefde !!!
  J.

 • 10 jaar ago

  Leuke collumn!

  Ik denk dat iemand naturalista is, wanneer ze zich niet schaamt voor haar haar. En goed blijft zorgen voor haar echte haar. En als dat inhoud dat je dan af en toe nephaar moet gebruiken om het te laten rusten of als variatie…

  Groetjes,
  Shaheeda

 • 10 jaar ago

  Net als sjaaltjes, (oor)ringen, kleding, make-up, etc. kun je het dragen van fake haar als accessoire beschouwen. Het dragen van nepvlechten of whatever is toch gewoon een leuk experiment wat bijdraagt aan je creativiteit? Niks ergs aan!

 • 10 jaar ago

  Ik heb precies dezelfde vragen als jou Rowan. Ik noem mezelf geen naturalista omdat ik nephaar ook mooi vind om te dragen. Eén ding vind ik belangrijk en dat is de zorg voor mijn natuurlijkhaar niet te vergeten. Leuke collumn. Liefs!

 • 10 jaar ago

  Who cares of je Naturalista bent of niet? As long as you feel happy en weet waar je je prettig bij voelt: nephaar of gewoon je eigen haar. Waarom moeten we er een label op plakken en waarom moet het 1 per sé beter of mooier zijn dan het andere? I don’t care. You shouldn’t care either, tenzij je een politiek statement wilt maken of bij een bepaalde exclusieve club wilt horen? “Naturalista” is wat mij betreft just a tag.

  • Nazira
   10 jaar ago

   Ik ben het helemaal met MacBlogster eens. Ik draag geen nep haar, maar laat mijn haar wel chemisch behandelen (curly) omdat de krullen dan wat groter en beter te stijlen zijn. Dit betekend niet dat ik mijn haar niet wil verzorgen of me ervoor schaam. Het is voor mij een goede optie omdat ik andere kapsels kan dragen behalve vlechten, zonder dat m’n haar extreem uitdroogt en afbreekt. In tegendeel, sinds ik curly heb ga ik regelmatig naar de kapster (die veel verstand heeft van het behandelen van kroes haar), waarbij ze natuurlijk mijn uitgroei behandeld, maar het ook een vitamine behandeling geeft en m’n haar groeit als kool :). Ik ben geen naturalista, maar is dat dan iets slechts?

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More