Writing Wednesday | Maakt social media mij narcistisch?

Writing Wednesday | Maakt social media mij narcistisch?

Writing Wednesday | Maakt social media mij narcistisch?

Writing Wednesdays banner

Social media is soms echt de duivel. There. I said it. Zeker wanneer het aankomt op prioriteiten te stellen. Het is gewoon te leuk om te dieken in andermans privé leven. Althans, het zogenaamde privé leven. Checken wat iedereen uitvoert en uiteindelijk beseffen dat ik zelf helemaal niets uitvoer, omdat ik me bezighoud met andermans zaken.
Dus dan besluit ik te kijken tussen mijn eigen foto’s om te zien of ik nog iets interessants te melden heb. Oude selfies that never made the cut, of grappige quotes waarvan ik ooit een screenshot heb gemaakt. Soms gaat er nog even een mooi filter overheen, en dan is het tijd om te posten. Wel met een goede quote eronder natuurlijk. Of geen quote om het mysterieus te houden. Stille wateren, diepe gronden-dingen.

En dan komen de likes. Ik kan hoog of laag springen, maar eerlijk is eerlijk: likes doen iets met me. Ze maken iets in me los. En inmiddels ben ik erachter wat ze in me naar bovenhalen: de narcistische Rowan, waarvan ik niet wist dat ze bestond! Ik ben gelukkig inmiddels zover dat ik na het posten niet elke seconde kijk hoeveel mensen mijn post leuk vonden, maar at the end of the day spiek ik toch wel even hoe het ervoor staat. Likes pakken betekent een strategie uitdenken, creatieve teksten bedenken en in het geval van een selfie, je juiste hoek kennen. Timing is everything, dus ’s nachts een foto posten doe ik bijna niet. Tsja, een narcistisch leven is niet altijd even makkelijk.

Maar goed, wat is dit toch? Dat gevoel alsof je opstijgt bij elk duimpje dat je ontvangt. Is het iets van onze tijd? Wat is er gebeurd met de tijd waarin je gewoon een complimentje kon ontvangen. Gewoon zomaar, voor de authentieke jij. Zonder filters en hastags. Zucht, narcisme viert hoogtij deze dagen en ik walg ervan. Totdat ik me bedenk dat ik net zo schuldig ben. Oeps.

So, what say you? Maakt social media je narcistisch?

xo Rowan

Gerelateerde verhalen

2 Comments

  • 9 jaar ago

    Als ik het zo lees ben ik guilty!!! Hahahaha super leuk geschreven. Bye the way ik haat hashtags maar gebruik ze altijd… Zucht

  • 9 jaar ago

    Haha, herkenbaar! Op Pinterest of FB zitten, terwijl ik eigenlijk zou moeten bloggen, sociaal moeten zijn irl, of schoonmaken

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More