Twist out met Aloë Vera en Mahogany Natural’s Hairmilk

Twist out met Aloë Vera en Mahogany Natural’s Hairmilk

Twist out met Aloë Vera en Mahogany Natural’s Hairmilk

Ik probeerde laatst op mijn verjaardag een – voor mij – nieuw soort twist out uit. In plaats van mijn haar namelijk in te vlechten en de volgende dag weer los te maken, twiste ik mijn haar in en vervolgens haalde ik het de volgende dag weer los. Hieronder zie je het resultaat. Kijk je mee?

Allereerst maakte gebruikte ik rozenwater van Kruidvat om mijn haar een beetje vochtig te maken. Ik had het in een spuitflacon zitten van een oude conditioner, maar ik moet binnenkort even een goede spuitfles kopen. Ik dacht er laatst één bij de Blokker te zien. Zo eentje dus. Er kan meer in en het verspreidt meer vocht per keer.

 
Goed, na het bevochtigen van mijn haar, deed per pluk een beetje aloë vera en vervolgens hairmilk van Mahogany Naturals in mijn haar.
Daarna was het twisten geblazen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het invlechten van je haar, maar dan begin je met twee plukjes in plaats van drie. Je bepaalt zelf welke kant je op twist. Ik twistte alles van mijn gezicht weg. Waar ik trouwens meer aandacht aan had moeten besteden, waren mijn puntjes. Zorg er altijd voor dat je die lekker goed insmeert met je haarproduct. Anders gaan je puntjes al vrij snel pluizen.
 
Ik maakte schuine scheidingen, omdat ik wilde dat mijn haar naar de zijkant zou vallen. Maar als jij misschien een middenscheiding meisje bent, kun je natuurlijk je haar anders verdelen. 
 
 
Na een nachtje te hebben geslapen met de twists, maakte ik ze de volgende dag voorzichtig los. Bij twistouts en braidouts smeer ik mijn handen graag in met olie. Dit voorkomt dat je haar heel erg gaat pluizen en het geeft net dat kleine beetje extra glans aan je haar.
 
Zie hier het eindresultaat.
 
Ik ben die avond uitgeweest met dit kapsel en ik kreeg steeds te horen hoe mooi mijn krullen vielen en hoe zacht mijn haar was. En er waren ook een aantal mensen die “in mijn haar wilden slapen, omdat het zooo zacht was”. Ja, men zat aan mijn haar.. En hoewel ik daar normaliter een gruwelijke hekel aan heb, kon ik het die avond wel handelen.
 
 
Rozenwater koop je bij Kruivat voor nog geen €3,00 en Mahogany Naturals producten via internetshops. Helaas nog niet in de reguliere winkels.
 
Is deze twist out misschien ook iets voor jou? Of doe je het al op deze manier, maar dan met andere producten?
 
Geniet van je avond!
 
Soso lobi,
 
x Rowan

Gerelateerde verhalen

2 Comments

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More