Mag ik even voelen?

Mag ik even voelen?

Afgelopen zondag is er een video online gekomen op het SISA kanaal waar we het hebben over het aanraken van je haar. Menig naturalista (vrouw met kroeshaar) heeft meegemaakt dat mensen uit nieuwsgierigheid of gewoon ‘ik-wil-en-moet-en-zal-je-aanraken-heid’ hun haar wil aanraken. Zo heb ik dat ook. Voornamelijk collega’s en vreemden willen dan even voelen aan mijn haar. Vaak ben ik snel genoeg om de naderende hand te ontwijken, maar het wil ook nog wel eens voorkomen dat er al een hand aan mijn haar zit voordat het ook maar gevraagd is. En tsja, wat doe je dan. Ik blijf kalm en pak rustig mijn haar terug. Het is in het verleden echter ook voorgekomen dat ik niets durf te zeggen, gewoon, om de lieve vrede te bewaren. paars haar

Ik bedoel, ik snap ook wel dat kroes-en krullend haar en de veelzijdigheid ervan bijzonder kan zijn voor sommigen, het voelen hoort voor mij echter tot het invaden van mijn peronal space. Dus hoe beleefd ik ook ben, ik probeer je tegelijkertijd wel duidelijk te maken dat ik het aanraken liever niet heb.

Hoe doe jij dat eigenlijk? Of heb je er eigenlijk niet zoveel moeite mee wanneer er iemand aan je haar zit?

Brain fart: Ik kan me nog herinneren van vroeger dat ik het toen al niet leuk vond als er iemand aan mijn haar zat. Terwijl ik vriendinnetjes met steil haar had die het helemaal heerlijk vonden als er iemand aan hun haar zat. Dat verschil heeft mij heel lang bezighouden. Want waarom vonden zij het zo lekker en wilde ik er niets van weten..?

Bekijk hier de SISA video van afgelopen zondag waar we het hebben over de drang van het aanraken van andermans haar.

Geniet van je dag!

Soso lobi,

x Rowan

Vaak genoeg wordt de vraag gesteld, maar nog vaker zitten de handen dan al in het haar. Wat doe jij wanneer het je overkomt? Of ben je misschien iemand die vaak andermans haren betast? Comment!

Gerelateerde verhalen

4 Comments

 • Simone
  9 jaar ago

  Ik had het twee weken geleden voor het eerst meegemaakt aan het werk, een vrouw raakte me haar aan zonder te vragen, om te weten hoe het voelt. Met de opmerking: ” wat stijf zeg, die krullen, maar “wel mooï” Ik kreeg echt een rilling over me lijf. Nu weet ik het, nee niemand hoeft mijn haar voor de fun te voelen. haha

  • 9 jaar ago

   Hahaha wat voor backhanded compliment was dat?! Heel irritant inderdaad! En ik voel je haha xx

 • 9 jaar ago

  Ik kan me nog wel herinneren dat mensen vroeger mijn haar aan wilden raken, ik denk dat ik het toen gewoon liet gebeuren maar ik weet niet meer wat voor gevoel ik erbij had. Maar eigenlijk vraagt tegenwoordig nooit meer iemand aan mij of ze mijn haar mogen aanraken. Misschien maakt het een verschil dat ik krullen heb en mijn haar niet kroes is? Misschien is dat minder “ver van mijn bed” voor anderen?
  Over dat vriendinnen met glad haar het heerlijk vinden als mensen aan hun haar zitten… Daar herken ik me zo erg in! Ik moet er echt niet aan denken dat iemand de hele tijd aan mijn hoofd zit, kan me niet voorstellen dat je daar ontspannen van wordt. Maar ik heb eigenlijk nooit stil gestaan bij het glad haar/krullen verschil. Zou het daaraan liggen? Of misschien zijn wij gewoon de rare buitenbeentjes en missen wij iets? 😉

 • 9 jaar ago

  haha ik snap dat het erg vervelend is als iedereen je haar aan wilt raken. ik moet eerlijk zeggen als ik iemand met afrokapsel zie wil ik het ook aanraken. maar natuurlijk houd ik me altijd in haha.
  hier in nederland vraagt natuurlijk niemand erom, maar in het buitenland, waar blond stijl zacht haar niet voorkomt, wordt mijn haar ook wel eens aangeraakt :’) of gevraagd of het mag. t gebeurd maar zelden, dus dan heb ik zoiets van doe maar als je er gelukkig van wordt.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More