Review: Original Moxie

Review: Original Moxie

Onlangs kreeg ik een aantal testers van de Curls of Nature webshop voor mijn haar. Twee van die testers waren van het merk Original Moxie. Ik probeerde de ‘Everyday Leave-In‘ en de ‘Lux Locks Styling & Shine‘ uit. Benieuwd wat ik ervan vind?Over de producten staat op de Curls of Nature website het volgende beschreven:
Original Moxie – Everyday leave-in:

WHAT IS IT?: A creamy detangling conditioner that can be used as a leave-in or rinse-out product.

HOW TO USE IT:
Normal to dry, medium to thick hair.

HOT TIP!:
If you have thick, wavy hair, work a little of the Everyday Leave-in through dry locks to create a sexy, ‘bedhead’ look.
WHO NEEDS IT:
Worked through wet hair, it dissolves knots and makes hair easy to comb. Applied to dry hair, it adds sheen and moisture.

Original Moxie – Lux locks styling & shine:

 WHAT IS IT?: A rich styling butter that delivers moisture, shine and definition, all in one delicious little package. You can have it all – penetrating moisture & natural ingredients without product build up! The key is our unique blend of Shea & Ucuuba Butters, both exceptionally rich sources of Vitamins and Omega Fatty Acids, which deliver deep moisture to dry hair, and create a smooth, glossy finish that lasts and lasts. Indulge your hair in Lux Locks™ and look like a million bucks!

HOW TO USE IT:
Apply in sections on wet hair to create twists & braids or work through wet hair for great wash-n-go’s or dry, straight hair for extra shine and sparkle.

HOT TIP!:
Try combining Lux Locks™ with a dab of Just Gel™ for longer-lasting twists and braids.


WHO NEEDS IT:
Thick, dry hair that soaks up heavier creams and craves moisture and definition.

Eerst heb ik een co-wash gedaan met een conditioner van het merk Bee Mine. Nadat ik mijn haar T-shirt droog had gemaakt, deed ik er de leave-in conditioner in van Original Moxie. Toen verdeelde ik het en deed er het styling product in, de Lux Locks Styling & Shine. Vervolgens sealde ik mijn haar met olijfolie (ik wil binnenkort eens avocado-olie gaan proberen in plaats van olijf). En maakte ik bantu knotjes. Daarna liet ik het langzaamaan in de buitenlucht drogen.
Ik hoefde die dag niet meer naar buiten dus het enige wat ik nog moest doen toen ik ging slapen, was mijn haar bedekken met een satijnen sjaaltje en op naar Dromenland!

 

Op dag 1 van de bantu knot out zat mijn p-r-achtig! Het was lekker zacht en de krullen waren mooi gedefinieerd. Dat het zo zat moeten jullie helaas maar van mij aannemen, want ik heb spijtig genoeg het resultaat van dag 1 van mijn bantu knot out niet vast kunnen leggen. Wat ik wél heb kunnen vastleggen, is hoe mijn haar er op dag 2 uitzag; nog steeds een mooie structuur nog steeds lekker zacht. Zie hier het resultaat:

 
 

De Leave-in conditioner heet niet voor niets een ‘Everyday Leave-In’. Dus je zou die dagelijks kunnen gebruiken als je daar de behoefte toevoelt. Ik heb ‘m echter 1x gebruikt en het styling product gebruikte ik twee dagen achter elkaar.

Waar ik blij mee ben:
– Ook na twee dagen vond ik mijn haar nog goed zitten
– Vrij weinig product nodig voor het gewenste resultaat. Dus je kunt er lang mee doen. Dat heft de prijs ook weer op.
– Er zitten fijne oliën in de producten, zoals bijvoorbeeld kokos en jojoba.

Waar ik minder blij mee ben:
– Ik had gelukkig testers, maar de prijzen van de producten zijn vrij duur (€18,75 en €21,00) in vergelijking met bijvoorbeeld drogisterij producten of die van de toko.
– Vooralsnog zijn de producten alleen via internet verkrijgbaar.

De ‘Everyday Leave-in’ kost €18,75 en de Lux Locks Styling & Shine kost €21,- en beide zijn verkrijgbaar in de webshop van Curls of Nature.

Soso lobi,
 
x Rowan

Gerelateerde verhalen

2 Comments

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More