#WistJeDat: Olijfolie en Kroeshaar

#WistJeDat: Olijfolie en Kroeshaar

Wist je dat die fles olijfolie die je in de keuken hebt staan niet alleen goed is om mee te koken? Nee? Youd didn’t? Blijf dan vooral even doorlezen… Na de klik meer over olijfolie en kroeshaar! Wist je bijvoorbeeld dat olijfolie:
…de haargroei bevordert
…het haar sterker maakt
…vochtinbrengend werkt voor je haar
…luizen te lijf gaat volgens sommige mensen
…roos tegen gaat?

Ik gebruik olijfolie het liefst gewoon clean, zonder poespas in mijn haar. Maar je kunt het ook gebruiken als aanvulling in je deepconditioners. Je voegt dan gewoon een klein beetje olie (bijv. 3 tl.) toe aan de hoeveelheid deepconditioner die je gaat gebruiken voor je haar. Et voila, je hebt een deepconditioner met een eigen, personal touch!

Er zijn trouwens ook veel haarrecepten op internet te vinden met olijfolie. Maar je zou ook nog eens versteld kunnen staan van de huis-, tuin- en keukenproducten die nog meer handig zijn voor in je haar! Wat acht je bijvoorbeeld van honing en mayonaise. Niet de ‘haarmayonaise’, maar gewoon the real deal. Die uit de tube. Daar snel meer over!

Nu weet je in ieder geval wat olijfolie voor je haar doet.. Maar welke van de tig soorten kun je het beste gebruiken? Well, I’ve got the answer!
Je kunt het beste kiezen voor extra viergine olijfolie. Deze soort olijfolie is de minst bewerkte soort en staat dus het dichtstbij Moeder Natuur. Nog een pluspunt: het bevat de meeste voedingsstoffen.

And there you have it!

Wat doe jij zoal met je olijfolie? Of heb je misschien andere bijzondere producten die je graag gebruikt?

Soso lobi,
 
x Rowan

Gerelateerde verhalen

2 Comments

 • Patricia Neyrinck
  10 jaar ago

  Hallo

  Bedankt voor de tip!
  Mijn dochters hebben beiden kroeshaar en ik zit vaak (letterlijk) met de handen in het haar :-).
  Moet je nadien die olijfolie uitspoelen en hoelang moet je het erop laten? Mijn dochters steigeren als ik zeg dat ik eens olijfolie op hun haar wil proberen. Ze zijn bang dat ze dan helemaal naar olijfolie zullen ruiken. 🙂 Vormt dit geen probleem?

  Alvast bedankt!
  Groetjes
  Patrici

  • 10 jaar ago

   Hi Patricia,
   Geen dank. Je hoeft de olijfolie niet uit te spoelen. En kunt het dus gewoon laten zitten.Zorg er wel voor dat je eerst een moisturizer in doet. De olijfolie gebruik je om het vocht van die moisturizer in het haar ‘vast te houden’. De geur van olijfolie valt best mee. Zolang je er geen grote hoeveelheid in doet is het allemaal niet zo erg. En dankzij de moisturizer, die waarschijnlijk lekker ruikt, eb je er al helemaal niet zo snel last van.
   Hoop dat je hier iets aan hebt ;).
   Liefs xx

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More