M a n d e l a.

M a n d e l a.

Nelson-MandelaGisteren mocht ik aanwezig zijn bij een ode aan Nelson Rolihlahla Mandela. Oh, what a night it was! Dankjewel Bijlmerparktheater, The NUC, Kenneth Donau en de vele anderen die hebben gezorgd voor deze mooie, inspirerende avond.

Mooie woorden werden geproken en gezongen. Maar ik hoorde de woorden niet alleen aan, ze hebben ook iets in mij aangewakkert. Ik voel me gesterkt in het leven en het najagen van mijn dromen. Gesterkt in het feit dat ik negativiteit geen plek meer kan en zal geven in mijn leven (of in ieder geval proberen). En als ik iets wil bereiken dan kan ik dat. No matter what ’they’ say. En dit is ook belangrijk voor jou, als mijn lezer. Weet wie je bent, waar je voor staat, zodat wanneer iemand je voor van alles en nog wat uitmaakt, jij je niet druk maakt, omdat jij weet wie je bent. En niemand, maar dan ook niemand, kan jou anders wijs maken. Onthoud dat en neem het mee.

Via een artikel is het soms moeilijk over te dragen wat ik bedoel. Ik heb mijn blog Roodjerow.nl nu bijna een jaar en ik wilde beginnen als beautyblogger. Gewoon, omdat ik vond dat er te weinig aandacht is in beauty- en bloggersland voor mijn huidskleur. Maar het gaat eigenlijk veel dieper dan dat. Er is over het algemeen weinig positieve aandacht voor ‘mijn huidskleur’. De afgelopen weken is dat pijnlijk duidelijk geworden. Dat weten we denk ik allemaal wel. Terwijl we die aandacht juist nodig hebben en verdienen.

Of Roodjerow.nl de geschikte plek is voor dit artikel kun je je afvragen. Voor mij is het in ieder geval juiste plek. Ik hoop mensen te kunnen bereiken en hun ogen te openen voor het feit dat we er nog lang niet zijn, maar dat wij in 2013 zeker de kracht hebben om er te komen. Don’t ever forget that. En al is mijn blog een beauty-, haar-, lifestyle & fashionblog (ik houd het graag breed), ook hier wil ik aandacht besteden aan maatschappelijk belangrijke issues.

MANDELA

Terug naar Mandela. Op 5 december (oh, the irony) hebben we een man verloren die veel voor ons allemaal heeft betekent. En met allemaal, bedoel ik ook ALLEMAAL. Zijn gedachtengoed echter blijft bestaan. Je hebt op social media vast ontelbaar veel quotes van de beste man voorbij zien komen, just saying ;). Maar laten we het niet alleen bij social media houden, maar laten deze quotes als motivatie gebruiken om verder te gaan en verder te strijden (schrik  niet door mijn woordkeuze), want zoals ik al zei: we zijn er nog niet. Ik ‘strijd’ onder andere door middel van Roodjerow.nl, ik schrijf hier vanuit mijn Nederlands-Surinaams jonge vrouw zijnde perspectief. Vanuit het perspectief van een jonge donkere vrouw die soms wordt achtergesteld in de mainstream media. Wat is jouw perspectief of visie?

Voordat ik hele blogpagina’s volschrijf over mijn gedachten over Mandela, over vrijheid, over gelijkheid, of over verbroedering, wil ik jullie achterlaten met het gedicht van de huisdichter van Funx, Derek Otte. Luister ernaar en vertel mij vooral wat de afgelopen 5 december bij jou teweeg heeft gebracht.

Soso lobi,

Rowan

2 Comments

  • 10 jaar ago

    Mooi artikel! Het was een held bijzondere man, heel inspirerend. Het laat je beseffen dat wanneer je ergens in gelooft, ergens voor vecht en strijd je dingen kunt bereiken. Dromen uit kan laten komen. Ook ik ben met een doel mijn blog gestart en moet zeggen dat ik echt super blij ben dat ik dat heb gedaan. Ik heb al best veel mogen en kunnen doen en hoop in de toekomst nog meer te kunnen doen voor (gekleurde) vrouwen in Nederland… Step by step!

    Laten we hopen dat Mandela nog veel mensen zal inspireren, ook nu hij overleden is.
    Liefs

  • 10 jaar ago

    Oep: held= hele

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More