Mijn eerste keer: Acrylnagels

Mijn eerste keer: Acrylnagels

20130718-031413.jpg

Ongeveer zo’n twee weken geleden was het zover… Mijn nepnagel cherry werd gepopt! Samen met mijn nicht, een acrylnagel veteraan, was ik op stap toen we een kortingsactie zagen bij de lokale nagelsalon. Benieuwd naar mijn ervaring? Na de klik lees je meer!

20130718-023059.jpg
Bijna klaar.

 

Allereerst, bij binnenkomst weet je niet wat je overkomt. Qua geur. Want, wow, die geur is heavy! Maar goed, wie mooi wil zijn, hè… Moet vieze dingen ruiken… Goed, na een tijdje wachten waren wij eindelijk aan de beurt. M’n nicht ging voor de puntige nagels. Lekker lang. En ik wilde het op safe spelen en rechte, doch ronde nagels hebben.

Eerst worden er lange nepnagels aan de bovenkant van je eigen nagel geplakt. Die worden vervolgens geknipt in de gewenste lengte, er komt een verstevigende laag overheen en uiteindelijk worden je nagels gevijld in het model dat je ze wil hebben. Deze fases doorstond ik allemaal keurig. En in de nagelsalon leek het er allemaal oké uit te zien. Pas later, toen ik buiten was en m’n nagels zelf had gelakt (ik wilde geld besparendus niet laten lakken), had ik door hoe hamer-achtig ze eruit zagen! Like, hammertime nails! Het was ernstig.

20130718-023246.jpg

Acrylagels 6
Met nagellak vind ik het een ander verhaal.

Nu, ongeveer twee weken verder zitten ze er nog steeds op. Ik ben ze alleen best zat. Ik kan niet lekker m’n hoofdhuid jeuken als ik er zin in heb, want ik heb geen gevoel in mijn nagels en zo zijn er nog wat kleine dingen. Toch denk ik dat ik nog een keer acrylnagels laat zetten. Al is het alleen al om te zien hoe een ander model nagels mij zou staan. Wispelturig is my middle name!

Ik ga de nagels overigens zelf verwijderen. Heb gehoord dat het gemakkelijk kan met aceton!

20130718-023307.jpg

Hoeveel van jullie hebben eigenlijk (positivie/negatieve) ervaring met acrylnagels? En heb je nog tips voor deze newbie?

Soso lobi,

Rowan

 

 

 

 

2 Comments

  • 11 jaar ago

    Ik heb zo’n 8 jaar geleden voor t eerst acryl nagels laten zetten . En echt never again! M’n nagels waren daarna zo zwak, het heeft zeker 6 mnd geduurd voordat ze weer een beetje normaal eruit zagen. Laat liever mn eigen nagels lang groeien. Maar ik moet toegeven dat ik de look van acryl of gelnagels prachtig vind.

  • 11 jaar ago

    Ik heb positieve en minder positieve ervaring. Positieve is dat ik er alles mee kon doen. Je hoofdhuid jeuken is eigenlijk nii goed deze nagels zijn daar een goede middel tegen :). Negatieve s dat mn nagels na het gebruik van gel/acrylnagels gespleten groeien 🙁 tot nu toe. Tip voor verwijderen, knip de nagels kort, week een wattenschijf in acryl met aluminiumfolie om je nagels vast zetten. De nagels hebben dan alle tijd om los te weken zonder dat je last heb van de vieze aceton geur. Zoniet in een niet plastiekebak aceton doen en je vingers in doen. Als k lange nagels wil gebruik ik de nepnagels van de primarkt, lekker handig 😀

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More