Kroes en krullend haar deep conditionen

Kroes en krullend haar deep conditionen

 photo Griekseyoghurtcover_zps7ff1f6ce.jpg
Wowww! Een haarpost! Het is al even geleden, maar het is heus.

Op het AfroChic event had ik het al even over Griekse yoghurt en dat ik dit gebruik in mijn haar. En nu dan eindelijk de toelichting.

Ik laat je vandaag zien hoe mijn haar van dorstige, droge bos, naar goed gevoede stralende bos krullen is veranderd. Het is misschien een verrassend recept, maar ik denk dat je haar ervan zal houden.

Kijk snel verder!

Wat je nodig hebt:

– 1 pak Griekse yoghurt

– een fles Appelazijn

– Een lekker geurende olie naar keuze, ik gebruik lavendel olie.

De Griekse yoghurt gebruik je om je haar te hydrateren en te voorzien van proteïne. Appelazijn reinigt het haar en voegt ook glans toe. En de olie is er om een lekkere geur te geven.

BONUS: Dit masker helpt ontzettend goed bij het ontklitten van je haar. Ik ontklit mijn haar met mijn vingers (finger combing of finger detangling) en het gaat als een trein met deze deep conditioner. Kan je nagaan hoe het zou zijn met een kam of borstel! Wel een werkje met het schoonmaken van je tools erna!

Recept

 photo Yoghurtcollage2_zpsf857c036.jpg

Ik schep ongeveer 250 gram yoghurt in een kom (tegenwoordig doe ik het op gevoel. Dit is echter de hoeveelheid die ik in het begin aanhield). Voeg daar 2 eetlepels appelazijn aan toe. En ca. 3 druppels olie. Je hebt niet veel druppels nodig, omdat etherische oliën erg geconcentreerd zijn en dus een sterke geur hebben.

Dan het stappenplan.

Stap 1. Verdeel je haar in 6 (of meer delen). Het aantal delen is afhankelijk van de dikte van je haar.

Stap 2. Spray een pluk haar vochtig.

Stap 3. Breng een deel van het mengsel aan op je haar. Begin bij de puntjes – geef die extra aandacht –  en werk je weg omhoog. Let op: smeer het niet tot aan je hoofdhuid, de geur is erg sterk en blijft lang hangen als die in aanraking komt met je hoofdhuid.

 photo CollageYoghurt1_zpsd8f0ff3b.jpg

Stap 4. Doe een plastic kapje, of plastic zakje over je hoofd en laat deze een half uur zitten. Ik ga vaak even bloggen, schoonmaken of chillen in dit half uurtje. Zie het als me-time.

Stap 5. Nu kan je het mengsel uit je haar spoelen. Ik maak eerst een twist los. Spoel hem uit. Breng wat conditioner aan – ik gebruik Herbal Essences Hello Hydratation. En ga zo elke twist langs.

Stap 6. Nu kan je even de tijd nemen om lekker te scrubben en jezelf te wassen, zodat de conditioner lekker kan inwerken. Hiermee klaar? Spoel dan de conditioner uit de twist. Ook hier geldt weer: maak de twist eerst los, spoel hem uit en twist hem weer, doe hetzelfde voor de volgende twist.

 photo Yoghurtcollage3_zps9cce3edc.jpg

Deze manier kost veel tijd, maar zeker met een bos haar, is het een doeltreffende methode. Je kunt zo namelijk beter elk gedeelte op je hoofd aandacht geven.

Zo.. klaar! Nu is je haar heerlijk gevoed en bovendien zacht! Ik eindig met mijn leave-in conditioner (Bee Mine) en sealant (jojoba olie) en kies ervoor mijn haar op te steken. De tutorial van dit kapsel vind je hier.

 photo Yoghurtcollage4_zpsfbb25f92.jpg

Zie je dit masker zitten? Ik zeg, probeer het en laat me weten hoe je het vond! Ik zie het als een goedkoop alternatief van een duur potje uit de haarwinkel.

Geniet van je dag!

Soso lobi, x Rowan

 

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More