Keune Haircosmetics en mijn haar

Keune Haircosmetics en mijn haar

Keune Haircosmetics en mijn haar

Vanavond ontstond er een klein relletje in de alom bekende Natural Hair Club NL en op de Facebookpagina van Keune Haircosmetics. Keune plaatste namelijk op hun pagina de volgende oproep:

 

“Ben jij helemaal klaar met je flinke bos krul- of kroeshaar en wil je het definitief inruilen voor een steile coupe? Geef je dan nu op.

Voor de ontwikkeling van een nieuwe Relaxer en Straightener zijn we op zoek naar dames met een Afrikaans of Afro-Amerikaans haartype met intensieve krul/kroes én dames met sterk gekruld haar.”

 

Op zich niets mis mee kun je zeggen. Toch viel ik over de manier waarop kroeshaar en krullend haar hier wordt beschreven; een vrij negatieve connotatie.

Maar ook het feit dat een relaxer schadelijk is voor je haar en hoofdhuid. En niet te vergeten het voorbeeld dat hiermee wordt gegeven aan de jongere dames en heren onder ons.

Dan is er nog de negatieve beeldvorming op de foto, man oh man… Het beeld wordt geschetst dat kroeshaar eruit ziet als een bosje hopeloos haar. Alles om je product te verkopen, I overstand that.

Keune Haircosmetics en kroeshaar

 

To each her own. Maar waarom zou je een haarmidel – dat overigens bewezen schadelijk is – op de markt brengen. Why?

Uiteraard ben ik blij dat er een groot merk is dat aandacht besteedt aan de donkere vrouw (hhallo, eindelijk!). Om dan echter als bedrijf ervoor te kiezen een relaxer te ontwikkelen, nee, dat snap ik niet. Natuurlijk is het bedrijf op winst uit en is de zwarte vrouw een consument die lange tijd over het hoofd werd gezien. Nu de ogen van de big businesses zijn geopend (L’Oreal etc.) zou je als ondernemer gek zijn deze ‘kans’ aan je voorbij te laten gaan. I know that. Money is the motivation. Maar kom op, Keune Haircosmetics, you can do better than this…

Wat denk jij? Denk ik te idealistisch en is dit business wise gewoon een slimme zet?  Let me know in de comments.

Soso lobi, x Rowan

 

 

 

Gerelateerde verhalen

1 Comment

  • 9 jaar ago

    Ik vraag me echt af of die vrouw van te voren wist dat de foto voor deze doeleinde gebruikt zou worden..

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More