Januari, de maand after

Januari, de maand after

Januari, de maand after


Je hebt Kerst, Oud & Nieuw en alle leuke feestjes gehad.. En nu… ben je broke!
No worries, je bent niet de enige! Ik heb het ook altijd lastig in januari.

Het collegegeld moet betaald worden, de huur, m’n telefoonrekening, etc. Maar intussen probeer ik nog steeds geld over te houden.
In deze post ga ik voor jullie op een rijtje zetten hoe je het in januari financieel een stukje makkelijker kunt hebben. Altijd handig voor de te-veel-geld-spenderende studenten onder ons, myself included..
Eten
Gebruik de leftovers van de feestdagen. Ik woon op mezelf, maar krijg altijd eten mee van familie na een feestje. Dat eten kan je makkelijk invriezen. En wanneer je niets hebt om te koken, heb je altijd het lekkere eten in de vriezer nog (dit is trouwens uberhaupt een geweldige tip voor studenten, hoor, koken in grote porties, en dan een gedeelte invriezen. Het bespaart je echt geld en is muchos lekkerder dan een afhaalmaaltijd).
Boodschappen
Overal in Amsterdam, en de andere randsteden, struikel je om de paar meter over een Albert Heijn. En hoewel de verleiding groot is om even snel de dagelijkse boodschappen bij de AH te halen, is het toch slim om meer dan eens voet te zetten in de Lidl of Aldi. Deze supermarkten zijn niet altijd de goedkoopste, maar in de meeste gevallen wel. Gebruik de wekelijkse folders om te vergelijken. Dat helpt mij vaak met kiezen.
Nog een handige tip: koop je groenten en fruit op de markt! Way cheaper en vaak ook echt vers. Daarmee voelt het ook zo lekker om een marktkoopman te helpen in plaats van een giga multinational. Ook groenten kun je invriezen. Bak het even kort op en stop het daarna in een diepvries bakje- of zakje, en klaar is Kees!
Outfits
Je hebt net een feestmaand achter de rug waarin je van alles hebt gekocht om er nog mooier uit te zien.. Dus als je heel eerlijk bent tegen jezelf, heb je dat nieuwe shirt echt niet nodig. En die nieuwe heels kunnen ook nog wel even wachten. Liever kun je je kledingkast even opnieuw doorspitten en kijken met wat voor nieuwe combinaties je voor de dag kunt komen. ‘Outfit recycling!’ zoals mijn goede vriendin Farie zou zeggen 🙂
Haar
Tsja, je haar.. Als het goed is, heb je het voor de feestdagen nog even gefixt, en kan het nog wel een paar weken mee. Ik heb het dan over de dames met vlechten of weaves. Maar voor de naturalista’s onder ons is het bussiness as usual. Ondanks dat de feestjes weer voorbij zijn.. Houd je haar on point! Niets is zo belangrijk voor kroes haar als verzorging (I’ve learned the hard way..).
Uitgaan
Ja.. Uitgaan. Het is duur, maar dat heb je zelf eigenlijk in de hand.
Dus ga in plaats van een avondje clubben eens lekker iets drinken bij een van je vriendinnen thuis (een fles wijn heb je al voor 3 euro). Of ga naar de bioscoop (een Pathe unlimited pas kost 19euro per maand, dat heb je er na 2x al uit!). Of geef een huisfeestje. Je zult zien, double the fun en half the costs!
Benieuwd of jullie iets kunnen met deze tips!
Laat een berichtje achter over jouw ervaringen met januari, de maand after.
Soso Lobi,
x Rowan

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More