Winter is coming…

Winter is coming…

Oh no! Het wordt weer koud! En voor je kroeze haar is dat niet altijd even fijn. Het heeft rond deze tijd extra goede verzorging nodig! Niet alleen kroes haar overigens, maar ik beperk mezelf tot deze haarsoort in dit artikel. 
Zelf zorg ik ervoor dat mijn haar goed gehydrateerd is in de wintertijd. En ik houd van de zogenaamde protective hairstyles. Dat zijn haarstijlen die je haar beschermen en in sommige gevallen ook nog eens de haargroei bevorderen.

 

Een goed voorbeeld van een protective hairstyle zijn de lange vlechten. Soms worden ze POETIC JUSTICE-vlechten genoemd en dan weer box braids. Hoe dan ook is dit een perfecte haarstijl voor de winter; je beschermt je haar en intussen krijgt het ook de kans om te groeien. Mits je je eigen haar eronder goed verzorgd natuurlijk… Lees verder na de klik!… Zo is het in de winter belangrijk om je haar net dat kleine beetje extra verzorging te geven. Ik gebruik bijvoorbeeld producten die mijn hoofdhuid gehydrateerd houden. En ga niet met mijn haar los naar buiten, want dan wordt het sneller droog.

Een handige tip is om je haar te behandelen met een hot oil treatment (ik ga hier nog meer over schrijven, maar een recept vind je hier). Het komt erop neer dat de kou je haar onttrekt van vocht, dus daarom moet jij ervoor zorgen dat je je haar extra goed gehydrateerd houdt.
Dit kan ook door middel van een deep condition sessie. Hoe dat moet kun je hier  lezen.
Ook belangrijk: juist omdat je je haar zoveel verzorgt ina di winter, betekent dat dat er veel producten inzitten. Was het daarom regelmatig. Niet eens in de 2 weken ‘omdat het altijd zo lang duurt’ of ‘omdat er veel bij komt kijken’, nee, was het het vaker! I know how we naturals roll ;)…  Want bedenk maar zo: al die producten die je in je haar stopt om het gevoed en gehydrateerd te houden, gaan er niet vanzelf weer uit. Ze hopen zich op op je hoofdhuid. Dus vergeet je hoofdhuid niet te laten ademen every once in a while.
N.B. Let op met het gebruik van haarproducten waar glycerine in zit! De kou in combinatie met dit spul is niet bevorderlijk voor je haar. Wanneer het koud is, kan je haar er snel door afbreken. En dat zou zonde zijn.

Soso lobi,
 
Rowan

 

Lees verder »

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More