Aanrader: ‘Good Hair’

Aanrader: ‘Good Hair’

Vandaag is echt zo’n lekker-niks-doen-dagje. Dus waarom niet een filmpje kijken op de bank? Als je het mij vraagt is de film ‘GOOD HAIR‘ een echte must see. Nouja.. het is eigenlijk meer een documentaire, gemaakt door Chris Rock. Dankzij zijn grappige opmerkingen tussendoor is de film nog leuker!
 De film gaat over haar, weaves en nog eens haar. Waar het haar vandaan komt, tot wat voor chemische producten we in erin stoppen. You name it. Ook gaat Chris erop uit om uit te vinden wat nu ‘good hair’ is. Vele Afro-Amerikanen vinden namelijk dat kroes haar niet onder goed haar valt. Dus er wordt op een zo jong mogelijke leeftijd een relaxer in het haar van (vaak) meisjes gedaan om het haar onder controle te krijgen. 

 

Best een goede vraag om jezelf te stellen na het kijken van deze documentaire is: waarom relax ik mijn haar? Want eigenlijk kost het veel geld, je moet het ontzettend goed onderhouden, het is ontzettend chemisch en uiteindelijk verdwijnt je haargrens steeds verder naar achteren. Something to think about… Maar ook: weet ik wel waar mijn haar vandaan komt? 
Een quote uit de film die me bij is gebleven: “If your hair is relaxed, white people are relaxed. When your hair is nappy, they ain’t happy!” Ik vraag me af of dat de reden is dat er zoveel mensen hun haar chemisch behandelen. Of schuilt er meer achter? You tell me!

 

x Rowan

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More