The Wax Bar

The Wax Bar

Foto van The Wax Bar Amersfoort 
Hier op Roodjerow heb ik het vaak over het haar op ons hoofd, maar hoe leuk is het om het voor de verandering eens te hebben over ons haar down under?! Haha! Afgelopen zaterdag namelijk, was ik in The Wax Bar te Den Haag met mijn lieve collega Celine. Via Twitter kwam ik in contact met de oprichtster van The Wax Bar, Sophie. Precies op het juiste moment leek het wel, want ik was net hardop aan het nadenken over een waxbeurt (in plaats van een scheerbeurt) toen ik het bericht kreeg: ‘You have a new follower on Twitter. @TheWaxbarNL is now following you’. En na mijn tweets over waxen nam Sophie contact met me op voor een eventuele afspraak. Gotta love Twitter!
En zo geschiedde; ik had een samen met Celine een afspraak staan bij The Wax Bar in Den Haag. We kregen de opdracht mee om voor de behandeling het haar te laten groeien (min. 0,5 cm) en te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen. De afspraak kon dus niet meteen plaatsvinden, omdat je eerst het een en ander zult moeten laten aangroeien. Get it, get it…? 😉
Maar goed, de dagen vlogen voorbij en eindelijk was het zover….
 In alle vroegte moesten we afgelopen zaterdag bij The Wax Bar zijn. En Lord knows dat ik geen ochtendpersoon ben. Maar toch stonden we daar. Om half. 10. ’s ochtends. Ik was de eerste klant van de dag en Celine zou snel daarna volgen. We vonden het allebei super spannend. Maar, zo zou later blijken, het was in een mum van tijd gebeurd!
Laat ik bij het begin beginnen…
Bij binnenkomst werd ik we verwelkomd door de barista (de benaming van de ‘waxers’) en receptioniste. Leuke meiden! Ik kreeg wat te drinken aangeboden en werd eigenlijk meteen al op mijn gemak gesteld. Eerst nog even een formuliertje invullen om te checken of ik geen gekke kwaaltjes of ziektes had. Maar ook handig voor de barista die dan weet met wat voor huid ze te maken heeft. Celine stond een paar minuten hetzelfde te wachten. En toen was het echt zover. Ik volgde de barista naar de behandelkamer en kwam binnen in een ruime witte ruimte met in het midden een ligbed. Hmm, is dat de juiste benaming? Maar je snapt wat ik bedoel, denk ik. Op het ligbed stond een pin-up model afgebeeld. Ze lag er uiterst relax bij. “Hopelijk ik straks ook”, dacht ik.. 
Ligbed met lachend model
Goed, achterin de kamer bevindt zich een kleedruimte waar je je onderkleding uit kunt trekken en kunt ophangen. Ook liggen er vochtige doekjes, zodat je fris en fruitig bent voor de behandeling.
De kleedkamer achterin de behandelkamer

 

De behandeling

Eenmaal op het ligbed zag ik een tv aan het plafond hangen. ER WAS GEWOON ENTERTAINTMENT TIJDENS M’N BIKINI WAX! Hahaha! Echt een top idee! Lekker ‘HOWTO MARRY A MILLIONAIRE KIJKEN‘ en onthaard worden all at the same time! De film was eigenlijk de perfecte afleiding tijdens de behandeling. Af en toe een praatje met de barista… Allemaal factoren voor een top behandeling. De film kon ik helaas niet afkijken, omdat ik hooguit een kwartier(!) onder handen werd genomen! Een kwartier, lieve mensen! Maar ach, die film kijk ik later wel.
De tv aan het plafond van de behandelkamer

Moving on.. Ik had voor de behandeling niet zoveel moeite met het feit dat ik met mijn benen gespreid op een tafel zou liggen voor een vreemde dame. Meer moeite had ik met de pijn die ik zou kunnen ervaren. Toegegeven, de pijn viel me mee. Mijn focus lag namelijk meer bij praatjes maken en de film kijken. Voor ik het wist, was ik alweer klaar en ready to hit the road. Sommige plekjes deden wel meer pijn de de ander. Maar van hevige pijnen kan ik niet spreken.

Nu was Celine nog aan de beurt. Bij haar voelde ik dezelfde spanning als die ik had ervaren voordat ik naar binnen ging. Maar toen ze zag dat ik met een brede lach de behandelkamer uitkwam, was voor haar ook het ijs gebroken en ging ze vol goede moed de barista achterna. En ik moet zeggen, na haar behandeling had ze net zo’n lach als ik.

Tot slot babbelden we nog wat na met de ladies van The Wax Bar, kregen we een scrub handschoen mee en voor we het wisten, stonden we alweer buiten met twee blije hoofden. Zo hadden we nog een hele, haarvrije, dag voor ons. Wat een top zaterdag, y’all!
De scrubhandschoen die we kregen na behandeling 

Mijn oordeel

De behandeling was snel, prettig, niet geheel pijnloos, maar je weet wat ze zeggen: wie mooi wil zijn…
Het was in ieder geval lang niet zo pijnlijk als dat ik van tevoren dacht. En doordat ik kon praten met de barista en de film er ook nog was als afleiding, is de pijn wel een van de laatste dingen waar je aan denkt. 
Verder is de ruimte waarin je wordt gewaxt super clean en staat de wax er ook netjes bij. Zeker niet
onbelangrijk.

Ik zeg: Dit ga ik vaker doen! Hoe vaker je namelijk waxt, des te zachter en minder de haargroei namelijk wordt. En wie wil dat (down under) nou niet?! Erg handig ook met de zomer in gedachten. Als we die krijgen natuurlijk. Maar daar gaan we wel vanuit!

 
Sidenote: Na ca. 3 behandelingen zul je pas echt verschil merken qua haargroei. De eerste paar keer groeit het haar namelijk vrij snel terug. Na die ca. 3x niet meer. Maar het is gewoon een kwestie van volhouden!  
 
Sidenote 2: Zorg dat je na de behandeling ook de huid scrubt. Let op! Wel pas na ca. 2 dagen, omdat de eerste paar dagen je haarzakjes nog ‘open’ staan door het waxen. Door te scrubben voorkom je ingegroeide haartjes.
 
De wax van de waxbar. Niet te verwarren met hars!
Zo, ik ben weer een ervaring rijker en Celine ook!
Heb jij wel eens gewaxt? En hoe heb je het ervaren?
Soso Lobi,
 
Rowan

4 Comments

 • 11 jaar ago

  Heel leuk stuk Rowan! Hopelijk zien we je snel weer! Groetjes

 • Danielle
  11 jaar ago

  Ik ga al ruim een jaar naar de waxbar in R'dam.
  Ik voel me daar heel erg op mijn gemak en zie er altijd naar uit als ik weer 'mag'!

 • 11 jaar ago

  Dankjewel! Ik had het er vandaag toevallig nog over. Bel binnenkort voor een vervolgafspraak :). Liefs!

 • 11 jaar ago

  Als de haren weer weg 'mogen' 😉
  Al een jaar wauw. Perseverance that is!
  Ik ga het in ieder geval nog een keertje proberen! Thanks voor je berichtje.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More