Foundation voor je donkere huid kopen

Foundation voor je donkere huid kopen

Foundation voor je donkere huid kopen

Black Opal foundation

Oi, oi, oi!!! Een foundation vinden die perfect bij je huid past valt niet mee! Zeker voor ladies met een donkere huid is het een dagtaak, of zelfs nog langer, om een goede foundation te vinden. Er zijn namelijk zoveel soorten bruin. Van meisjes met een caramel huidskleur tot aan meisjes met een huid nog donkerder dan pure chocolade. En dan heb je in je gezicht vaak ook nog verschillende tinten bruin.. Not easy! Daarom heb ik een paar dingen op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste foundation… Kijk mee…

Gouden tips bij het kopen van foundation:
  • Bepaal de ondertoon van je gezicht. Sommige mensen hebben een rode ondertoon, anderen weer een blauwe (als je huid heel donker is bijv.). En dan heb je ook nog de mensen met een gele ondertoon (bijvoorbeeld wanneer je Aziatisch bloed hebt). Bij de donkere huid zijn er overigens vele ondertonen, dus het kan zijn dat je het moeilijk vindt om zelf te bepalen. Als je er moeite mee hebt, vraag het dan gewoon in de winkel waar je je foundation wil kopen. Daar is het personeel immers voor!* Wanneer je de ondertoon van je huid hebt bepaald, is het way easier om een foundation uit te kiezen!
 
op deze foto draag ik 2 tinten Black Opal foundation door elkaar.
  • Probeer de foundation eerst uit op je kaaklijn. Op deze plek is het ’t beste zichtbaar of de foundation matcht; je kunt de kleur vergelijken met je gezicht, maar ook met je hals. Je weet dat je de juiste kleur te pakken hebt, wanneer de kleur van je foundation samensmelt met die van je eigen huidskleur. Dus eigenlijk wanneer het niet eens opvalt dat je foundation draagt. 
 
  • Nadat je het product hebt uitgeprobeerd op je kaaklijn, is het slim om even met een spiegel de winkel uit te lopen om te zien hoe het product in daglicht op je gezicht staat. Vaak kan het onder de kunstmatige lampen van een winkel er namelijk anders uitzien dan in real life buiten de winkel. 
op de foto draag ik deze 2 kleuren foundation door elkaar. zo zie je, mengen werkt!
  •  Als jouw kleur er niet kant en klaar tussen zit, probeer dan kleuren te mengen. Werkt vaak beter bij een donkere huid. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om foundations van verschillende merken te mengen. Dat is een iets grotere onderneming, maar vaak heb je dan ook wat!
Tot slot, ik weet dat het lang niet altijd even makkelijk is om een budget foundation te vinden voor de donkere huid. Het kost vaak tijd én geld. Twee dingen die ik er niet graag aan uitgeef, maar helaas. Het is misschien idealistisch, maar hoe meer wij ons als darkskinned beauties laten horen als consument, des te meer er ook met ons rekening zal worden gehouden. Onderneem actie. Schrijf een brief naar de Etos, Trekpleister, enz. en vertel ze wat jij mist in hun assortiment. De klant is koning! En in ons geval: koningin! Good luck! 
dit is een donkere foundation van Etos, helaas maar in 1 tint verkrijgbaar; no. 4
* Er is een ezelsbruggetje voor de blanke huid om te bepalen wat voor ondertoon je hebt… Je kunt een lap rode kleding naast je gezicht houden (als je wil kijken of rood jouw kleur is). Past deze kleur goed bij je gezicht? Dan is rood jouw kleur! Zo niet, dan probeer je het met andere kleuren uit zoals geel en blauw. Kleuren als blauw en groen, zijn koude kleuren. Rood en geel juist warm. Je koopt een foundation in de tegengestelde ondertoon van jouw eigen ondertoon. Dus met een warme ondertoon, ga je voor een foundation met een koude ondertoon. Nog te volgen? Hahaha! Misschien moet ik er maar eens een filmpje van maken…
 
Hopelijk heb je iets aan deze tips! It kinda helped me 🙂
 
Soso lobi,
 
Rowan

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More