beauty – DIY kwasten cleanen

beauty – DIY kwasten cleanen

beauty – DIY kwasten cleanen

 Ja… Misschien heb je prachtige make-up kwasten en heb je ze al een eeuwigheid niet schoongemaakt. Nou, dan is hier nu een makkelijke DIY om je kwasten zelf schoon te maken. Er zijn overigens merken die make-up kwasten cleansers verkopen, maar wat is er leuker dan een goedkoop, zelfgemaakt alternatief? Inderdaad. Helemaal niets! Lees verder voor het recept!


Het enige dat je nodig hebt:
  • een bakje olijfolie + afwaszeep
  • je kwasten 😉
  • stuk keukenrol
Je stappenplan:
Doop de kwast die je wil schoonmaken in de mix met olijfolie en zeep. 
Maak rondraaiende bewegingen met de kwast in de mix. Als het goed is, zie je nu de kleur van je make-up in de mix terecht komen.

Verwijder de achtergebleven olie zeep mix door de kwast over je hand heen en weer te bewegen. De olie-zeep mix blijft op je hand achter en je kan door naar de volgende stap…


Vervolgens spoel je de kwast goed uit onder de kraan. Maar let op: doe alleen de haren onder de kraan, dus tot het stalen gedeelte, niet tot en met! En gebruik koud water voor het spoelen.

Uitgespoeld? Leg de kwast neer met de achterkant omhoog. Zo kan het overgebleven water er namelijk via de voorkant van de kwast uitlopen. 

Herhaal dit bij alle overige kwasten. 

Ohja, pas trouwens op met de hoeveelheid olijfolie die je gebruikt. Gebruik met mate! 
Succes met cleanen! 

Soso lobi,

Rowan

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More