beauty – DIY lipscrub

beauty – DIY lipscrub

Gebarsten lippen, loshangende lipvelletjes, je weet wat ik bedoel. Ik vind het altijd zoooo irritant! En dan kan je er wel een laag vaseline overheen smeren, maar meestal is het probleem van de vervellende lippen dan alsnog niet helemaal verholpen. Of duurt het gewoon te lang voordat je lippen weer baby smooth zijn. Gelukkig bestaat er een easy, breezy DIY (op veler verzoek: Do It Yourself) lipscrub! En – ook niet onbelangrijk – it’s cheap 🙂
 Kijk mee naar hoe je snel en gemakkelijk gladde en zachte lippen krijgt! 
Ik zag deze DIY voorbij komen op Youtube en wilde hem meteen uitproberen! De honing + suiker lipscrub. En voor een zoetekauw als ik, is dit een ideale scrub! 
Wat je kunt doen voor smooth, silky lips is een natuurlijke scrub maken met dus: suiker en honing. Yessur, zachte lippen gegarandeerd!

Wat je nodig hebt: 
– 1 theelepel honing 
– 1,5 theelepel (riet)suiker

Je kunt deze methode gebruiken voor het slapengaan. De volgende dag zijn je lippen meteen klaar voor je lipstick. Het is overigens (volgens mij) het slimst om te scrubben aan het einde van de dag, omdat je dan eventuele lipstick resten van de dag van je lippen af haalt.

Plan de campagne:
Je vermengt de honing en suiker met elkaar. Gebruik meer suiker dan honing
De honing kun je iets opwarmen in de magnetron als die wat korrelig is. Dan wordt die lekker vloeibaar. 
Je kunt er trouwens ook voor kiezen om iets grovere suiker te gebruiken, zoals rietsuiker. Ik kies echter voor witte suiker. 

Na het mengen van de ingrediënten verdeel je de scrub over je reeds natte lippen(!)

Aangebracht? Maak dan zachte cirkelende bewegingen over je lippen met je vingers. En zie hier; je bent je lippen aan het scrubben! 


Klaar? spoel je lippen dan af met lauw water. 
Smeer ze vervolgens in met Vaseline of je favoriete moisterizer voor je lippen. Nu heb je lippen zachter dan babybilletjes! 

Tip: Zorg er tijdens het scrubben wel voor dat je alleen de oude velletjes wegscrubt, niet de nieuwe gladde huid die eronder vandaan komt. Anders gaan je lippen bloeden… And we don’t want that, now!

Tip: Als je nog wat scrub overhebt, kun je deze in een klein potje makkelijk bewaren voor de volgende keer scrubben! Ik doe die van mij in een potje dat in een reisverpakking zat, gekocht bij Primark voor 1,50! Party! 

 

Succes met scrubben!
Soso lobi,
Rowan

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More