Korte film: #YouCanTouchMyHair

Korte film: #YouCanTouchMyHair

you can touch my hair2

Kan jij je het experiment van een aantal vrouwen in New York nog herinneren waarbij zij random mensen aan hun haar lieten voelen? I know I can! Ik vond het een gewaagd experiment. Maar ook begrijpelijk. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat vreemde mensen zomaar aan je bos haar gaan zitten, vaak puur uit nieuwsgierigheid. Dus waarom zou je ze niet eens een keer voor zijn door op een drukke plek in de stad te gaan staan met het bordje: ‘YOU CAN TOUCH MY HAIR‘?

Klik en lees snel verder! Na de klik vind je de korte film van dit experiment!

Al eerder liet ik je een paar beelden zien van die bewuste dagen van het experiment. Nu is echter de hele film te zien op YouTube! Wat een feestje. Het is een korte film over kroeshaar en de fascinatie van mensen met ons haar. Maar ook over de acceptatie van kroeshaar door de mainstream media en eigenlijk ook over de acceptatie van kroeshaar bij bruine mensen. Genoeg getypt.. Kijk hieronder de korte film You Can Touch My Hair pt. I en pt. II.

Gerelateerde verhalen

2 Comments

 • 10 jaar ago

  Hi Rowan,

  Ik zag dit ook inderdaad. Ik vind het een beetje belachelijk. Ik bedoel wij graaien ook niet zomaar naar vreemden hun hoofd so waarom zouden zij dat wel mogen.
  Je weet ook niet waar die handen zijn geweest dus hygienisch is het ook niet :p.
  Heel vaak word deze vraag aan mij gesteld of het word niet eens gevraagd.. Ik reageer dan heel vel.. Hebben ze meteen respect :p. Mijn vrienden mogen altijd aan mn hoofd zitten maar zij doen het niet eens meer.
  Of ook zo een aparte vraag, touristen die vragen of ze een foto van je mogen maken… Ik vraag me dan echt af wat ze met die foto thuis doen.
  Ik snap dat ons haar anders is en dat je nieuwsgierig word maar als je bekijkt is het hetzelfde als dat vroeger mensen aan een donkere huid wouden zitten omdat ze dat nooit gezien hadden.. Dat is gelukkig ook overgewaaid.

  Hele leuke blog heb je btw!

  Groetjes,

  Jomecia

  • 10 jaar ago

   Dankjewel for the compliment!
   En inderdaad.. Soms vraag je het je af: waarom?
   Ik hou er trouwens echt niet zo van als mensen aan mn hoofd zitten.. Don’t know where your hands have been.. Maar ach.. Soms als mensen het echt heel lief vragen, laat ik het wel eens toe 😉

   Lobi xx

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More