Writing Wednesday: ‘Mag ik even voelen?’ + Video

Writing Wednesday: ‘Mag ik even voelen?’ + Video

Writing Wednesday: ‘Mag ik even voelen?’ + Video

You-Can-Touch-My-Hair-1Mag ik even voelen?” of: “Oh, wat grappig, je haar is helemaal niet zo kort, maar het rekt helemaal uit!

Oef, soms kan ik het niet zo goed aan. Andere keren vind ik het juist wel grappig. Ik heb het over de mensen die zich geneigd voelen om aan mijn haar te zitten. Misschien kan je je de actie van een aantal vrouwen in New York nog herinneren. Ze stonden op een drukke plek in New York en hadden de bordjes: ‘You Can Touch My Hair‘ in hun handen. Zo wilden inspelen op dát onderdeel van zichzelf, hun haar, dat altjid de aandacht trekt van mensen.

Na de klik lees je meer over mijn ervaringen en zie je de trailer van de korte film You Can Touch My Hair.

Ik weet vaak niet zo goed hoe ik moet reageren als men aan mijn haar wil zitten. Vaak is het ook al te laat om er iets van te zeggen, omdat mensen vragen of ze aan mijn haar mogen zitten terwijl ze het eigenlijk al aanraken.

Toch voel ik me soms ook gevleid, omdat ik het fijn vind dat er überhaupt interesse is mijn haar. Het is en blijft echter wel irritant als er wordt ‘gevoeld’ zonder toestemming van yours truly. Alsof mensen alle grenzen vergeten en maar gewoon doen. Niet bij mij, please! Als ik je toestemming geef to feel that baby up, oké.. Maar in alle andere gevallen: please don’t touch! Thank you!

Op mijn werk was men het gewend dat ik mijn haar vast droeg of in één of andere updo. Toen ik echter mijn haar voor het eerst los droeg… WAUW! That was something else! Iedereen wilde voelen. Voor mij is het vreemd dat er aan mijn haar gevoeld wil worden. Ik snap het niet. Maar dat is hoogstwaarschijnlijk omdat ik al jaren met dit haar op mijn hoofd rondloop. Voor velen is ‘mijn soort’ haar nog onbekend terrein en dat vergeet ik soms een beetje. Vandaar natuurlijk de nieuwsgierigheid. Zoals Oprah zou zeggen: een ‘aha-moment’!.

Van de ‘manifestatie’ in New York waar ik het net over had is een korte film gemaakt die op 9 oktober in première gaat op Youtube. Wil jij één van de eersten zijn die de korte film You Can Touch My Hair kan zien? Abonneer je dan hier op het Youtube-kanaal van de makers van de film. De film gaat namelijk op dit kanaal in première.

Bonus: bekijk hier alvast de trailer. Zoals je kan zien was niet iedereen het eens met bovengenoemde dames…

Maak jij het ook wel eens mee dat men aan je haar wil zitten, er intussen eigenlijk al aan zit, en jij met een mond vol tanden blijft staan?

Soso lobi,

Rowan

Gerelateerde verhalen

4 Comments

 • 10 jaar ago

  Goed artikel! Het initiatief in New York vond ik geweldig aangezien het een aanleiding was om deze discussie te starten. Can I Touch Your Hair? Zelf vind ik het niet prettig als vreemden het aan mij vragen, aangezien ik dit geen nette vraag vindt. In een artikel over dit onderwerp werd er geadviseerd om in plaats van deze vraag aan een vreemde donkere vrouw te stellen, je maar beter eerst de tijd kunt nemen om haar te leren kennen en te begrijpen welke lading haar met zich meebrengt. Daar ben ik het mee eens. Is het niet veel beter om elkaar beter te leren kennen? Dan zal je veel meer leren dan van die enkele seconden dat je in het haar mag zitten!

  • 10 jaar ago

   Goede conclusie!

   ‘Is het niet veel beter om elkaar beter te leren kennen? Dan zal je veel meer leren dan van die enkele seconden dat je in het haar mag zitten!’

   Love this!

 • melvia
  10 jaar ago

  hi ik ben melvia en ik heb kroes haar en het irriteerd mij namelijk, ik heb een groot probleem ongeveer 1 jaar geleden had ik nep haar en ik ging ze eruit halen en ik knipte me haren te korte in het midden in me haar weet je misschien wat ik moet dan help alsjeblieft please liefs melvia

  • 10 jaar ago

   Hi Melvia, wat vervelend om te horen! Hoe ziet je haar er nu uit? En waarom heb je het toenertijd geknipt?
   Misschien kan je het korte haar in het midden verbloemen door een hoge knot te dragen (desnoods met een beetje nephaar). Of bijvoorbeeld boxbraids (of andere beschermende haarstijl) uitproberen, zodat je haar rustig kan groeien.

   Hoop dat dit helpt!

   Liefs,

   Rowan

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More