Zo veel te doen, zo weinig tijd!

Zo veel te doen, zo weinig tijd!

 photo somuchtodo_zpseefccb04.jpg
De laatste tijd merk ik dat ik best veel te doen heb. En vaak weet ik dan niet waar ik moet beginnen, dus dan doe ik maar gewoon helemaal niets. Maar no more! Het is tijd om het over een andere boeg te gooien.

Na de klik laat ik je zien hoe ik het wil gaan aanpakken.

Zal ik jullie een geheimpje verklappen? Ik ben een superster in uitstellen. It’s the worst! Ik wil echter niet langer dat het eerste wat ik doe wanneer ik wakker word, op mijn telefoon kijken is. Herkennen jullie dit ook? Het is toch erg dat voordat ik goed en wel wakker ben, ik mijn telefoon al in m’n hand heb. En nadat ik alle social media sites heb afgewerkt, moet ik me vaak als een crazy person haasten om op tijd te zijn.

Vanaf nu wil ik gewoon eerst dankbaar zijn dat er weer een nieuwe dag is aangebroken en eens bedenken wat ik ga doen met mijn dag, want voor je het weet is die weer om. Een to do list maken helpt me vaak. Maar me eraan houden is een ander verhaal. En ik heb er ook nog wel eens een handje van om veel te veel dingen op mijn lijstje te zetten, waardoor ik het never op tijd af kan hebben en met een ontevreden gevoel ga slapen, omdat mijn lijstje niet is afgewerkt.

Een haalbaar aantal punten op mijn lijstje zetten is denk ik een goed begin. En toen ik deze week het filmpje van Youtuber Patricia Bright zag, was dat voor mij de extra trigger: ik moet en zal stoppen met uitstellen en eindelijk mijn prioriteiten stellen. Vooral het prioriteiten stellen is moeilijk. Ik doe namelijk het liefst alle leuke dingen meteen en alle zware, niet leuke dingen (a.k.a. school en opruimen etc.) laat ik liever links liggen. Ook Patricia heeft het hierover in het onderstaande filmpje. Het is alsof ik mijn maatje heb gevonden! Zij heeft zich echter kunnen redden en geeft in onderstaande video allerlei tips en tricks.

Ik vraag me af of jullie ook bekend zijn met uitstelgedrag zoals ik dat ben. Of dat jullie het ook moeilijk vinden prioriteiten te stellen just like me. Let me know, ik ben benieuwd!

En wat doen jullie om eindelijk weer de draad op te pakken en gewoon te gaan? Misschien heb ik er ook nog wat aan :).

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More