The Little Black Hair Book | Lancering & First Impression

The Little Black Hair Book | Lancering & First Impression

The Little Black Hair Book | Lancering & First Impression

 photo IMG_7818_zpsyzvmviba.jpg

Ik snapte nooit waarom bloggers ‘First Impression’ video’s en artikelen maakten. Tot vandaag. Vandaag heb ik namelijk The Little Black Hair Book aangeschaft en ik kreeg hier en daar al vragen over wat ik van het boek vind. Daarom vandaag: mijn eerste indruk van The Little Black Hair Book en een klein verslag van de lancering van het boek.

 

Het boek. Een harde kaft waar de letters in staan gedrukt. De stijl van de cover spreekt me aan, I like the simplicity of it all. Oja, en de afdrukken van mijn vette vingers zijn ook al zichtbaar. Haarvet + zwarte gladde kaft = vetafdrukken op de kaft.

Over de lancering

In het immer hippe Amsterdam vond de lancering van The Little Black Hair Book plaats in concept store Mevrouw Brouwers. En ook al was het weer niet fantastisch, de hele tent zat vol. Dat moet geweldig zijn geweest voor auteurs Sandra Sprott en Janice Deul.

Ik kwam tijdens de lancering mensen tegen die ik wel vaker zie, mensen die ik lang niet heb gezien en mensen die ik alleen nog via het internet kende. Mooi dat er zovelen aanwezig waren om het boek te supporten.

Sabrina Starke kreeg het eerste exemplaar van The Little Black Hair Book overhandigd. En daarna was het tijd voor muziek, hapjes en drankjes. Niet te veel poespas, een toffe locatie en mooie mensen. Perfect voor de lancering van je boek.

Ik stond in de rij voor een gesigneerd exemplaar. En dat lukte! Bonus: ik kreeg er ook een full size haarproduct van Sheado bij :)))

 photo IMG_7819_zpsnoen82dl.jpg

 

Over het boek

Het boek opent met een inleiding van de twee auteurs: Janice Deul en Sandra Sprott. Daarna volgt een voorwoord van Harriët Calo – een gegeven in de bladenwereld – en toegegeven, ik zette wel mijn vraagtekens bij een voorwoord van haar hand (mag je zoiets zeggen?) gezien de titel ‘The Little Black Hair Book’. Het boek is echter wel een ode aan ‘kroes & krullen’ en Harriët is gezegend met een bos vuurrode krullen.
 photo dc344d53-5fdd-4dbf-bd21-162b56510302_zpscco5z74g.jpg

Mijn favoriete artiest in the whole wide world op dit moment: Typhoon!
 photo 53bafd75-d85e-434a-8d33-501895c4b833_zpswgy3azvl.jpg

Blogger collega Megisa van MyBlackHair.nl is prachtig vastgelegd op de gevoelige plaat door fotografe Martika de Sanders.
 photo IMG_7826_zpsxeldghlc.jpg

Dus dit is The Little Black Hair Book. Althans een gedeelte ervan. Mijn eerste indruk? Dit is een boek dat met name donkere mensen en hun haar in de spotlight zet. Aangevuld met unieke en toch verbindende verhalen. Tijdens het bladeren door het boek zag ik niet alleen bekende Nederlanders, maar ook minder bekende mensen met hun verhaal. Erg mooi om te zien dat iedereen de ruimte krijgt om ervaringen te delen. En die afwisseling maakt het tot een boek waar ik snel aan wil beginnen.

 photo IMG_7828_zpsl9kohggp.jpg

The Little Black Hair Book ligt vanaf vandaag elke avond naast mijn bed op mij te wachten. Iedere avond een verhaal of 2 (of 3 of 4…) voor het slapengaan en dan fijn dromen.

Meer weten of het boek kopen? Check: http://www.deboekfabriek.biz/

Wat denk je, is The Little Black Hair Book iets voor jou? Laat het me weten in de comments!

Tot de next time!

xo Rowan

Gerelateerde verhalen

4 Comments

 • 8 jaar ago

  Hoi Rowan, jammer dat ik je niet heb gezien! Het was zeker een geslaagde boeklancering in een topwinkel waar ik snel terugkom.

  Over het boek zelf: We delen de gedachte over het voorwoord van een blanke Nederlandse vrouw voor een Black Hair Book. Ik was even uit ’t veld geslagen.

  Daarnaast vielen ook de vetvlekken me op. Wel een aandachtspuntje gezien het publiek en onze liefde voor oliën en andere haarproducten.

  Maar de inhoud is prachtig, prachtig om verschillende verhalen te lezen en verfrissend omdat iedereen eerlijk is over zijn/haar blik op (black) hair.

 • Brenda
  8 jaar ago

  ‘Diversity rules’, dat is precies waarom het zo gaaf is dat dit soort boeken op de markt komen. Long overdue, als je het mij vraagt.

 • 8 jaar ago

  Dat is ECHT heel jammer, ja! Hadden we eindelijk een offline ontmoeting kunnen hebben 😉
  Ben blij dat we er hetzelfde over denken (kaft & voorwoord). Ik dacht namelijk dat ik het te zwart-wit zag misschien (voorwoord).

  En inderdaad, de eerlijkheid is waar ik naar uitkijk!
  x Rowan

 • 8 jaar ago

  Al die vinger afdrukken op dat boek haha! Ik ben er echt blij mee. Thuis aangekomen had ik eerst alle foto’s rustig op mijn gemak bekeken voor ik naar bed ging. Kan niet wachten alle mooie hair stories te lezen 🙂

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More