Ontwikkel een haarroutine

Ontwikkel een haarroutine

 

Wil je langer en bovenal gezond haar? Denk dan aan het ontwikkelen van een haarroutine. En haarroutine? Yes, een haarroutine, baby! Op deze manier kun je uitvinden wat er werkt voor jouw haar. Met zo’n routine ontstaat er een vast patroon voor de behandeling van je haar. Het is handig voor jezelf en handig voor je haar.

Een vijftal dingen zijn belangrijk bij het maken van je eigen haarroutine en je vindt ze na de klik!

#1 – moisturizer
Schaf een goede moisturizer aan. Het liefst eentje op waterbasis. Merken als Organic Root Stimulator verkopen moisturizers op waterbasis.
Na het gebruik van een moisturizer op oliebasis, kun je ervoor zorgen dat je haar dit vocht vasthoudt door het haar te ‘sealen’. Natuurlijke oliën als olijfolie, castorolie en kokosolie kunnen dit doen. Maar verbzaingwekkend genoeg doet een beetje honing ook wonderen…

#2 – shampoo en conditioner
Vind de juiste shampoo en conditioner. Vaak doet een shampoo zonder sulfaten wonderen. Maar again, het kan zijn dat het voor jouw haar juist wel werkt. Niet voor iedereen werkt het allemaal hetzelfde.

#3 – leave-in conditioner
Kies een leave-in conditioner die je gebruikt nadat je je haar hebt gewassen. Of die je gebruikt wanneer jij er zin in hebt. Het gaat per slot van rekening om JOUW haar en dat van niemand anders.

#4 – stylingproduct
Koop een stylingproduct dat past bij jouw wensen. Mijn stylingproduct is bijvoorbeeld de Eco Styler Gel. Maar ik gebruik af en toe nog steeds mijn Palmer’s haarvet en Organic Roots olive oil treatment-producten.

#5 – en nu verder…
Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, is het tijd om te bedenken hoe je alles gaat gebruiken en wanneer. En het allerbelangrijkste: op welke manier kun je een haarroutine opbouwen die past bij jouw levensstijl? Als je bijvoorbeeld een druk bestaan hebt, is het niet handig om elke ochtend veel producten in je haar te moeten doen, maar is het veel handiger om overweg te kunnen met slechts 1 product.

Nog een tip: switch niet te snel van producten. Geef een product de tijd om te werken met je haar. Tenzij je na 1x shampooën of oliën merkt dat je haar uitvalt of iets dergelijks.. Dan kan het linea recta de prullenbak in ;).
Een haarroutine is niet altijd even makkelijk om op te bouwen. Maar geef het de tijd en je zult (hopelijk) resultaat zien.

Vertel, heb jij al een haarroutine?
Soso lobi,

x Rowan

 

Gerelateerde verhalen

3 Comments

 • 11 jaar ago

  Yes! M'n haar routine staat op mn blog 🙂

 • 11 jaar ago

  Goeie post Ro!! Go Go Go Ro 🙂

 • Lola
  11 jaar ago

  Yesss! Ik heb ook een haar routine. Ik begin eerst met een Neutralizing shampoo, daarna een normale olive oil shampoo. Na het uitwassen masseer ik mijn hoofdhuid met een conditioner van olive oil and after that, gebruik ik een braziliaans product om mijn haar een extra behandeling te geven. Daarin zit vitamine E, keratin en silicone in (vraagt niet van wat maar, het werkt super goed bij mij! Hahah). Het braziliaans product laat ik ongev 20min in mijn haar (dus met een douchcape). Dit gebruik ik alleen in de zomer! Na het uitwassen gebruik ik de leave-in creme/conditioner van MAX en het heeft ook keratin erin. Om mijn haar nog gezonder te maken :), spray ik de placenta olive oil in mijn haar. Zoooo wat een lijst. En ik doe er 1 1/2 erover peaceeee 🙂

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More