Rimmel BB Cream Donkere Huid: de uitslag

Rimmel BB Cream Donkere Huid: de uitslag

Rimmel BB Cream Donkere Huid: de uitslag

foto’s van www.misslipgloss.nl

Ongeveer een week geleden zag ik op www.misslipgloss.nl een review voorbij komen van de bb cream van Rimmel. Ik zag toen ook dat er een donkere versie van de bb cream was! De Rimmel BB cream voor de donkere huid! Mijn hartje begon al sneller te kloppen. Totdat ik Cynthia’s swatches zag! Als dat ‘dark’ moest voorstellen, was er weinig hoop dat de cream ook voor ladies met mijn huidskleur geschikt zou zijn. 
Toch besloot ik om op pad te gaan en te kijken of het ECHT niets was voor de echt donkere huid. Mijn bevindingen vind je na de klik!Eerst nog even dit: Ik kreeg van mijn allergrootste fan (di Mama) al de vraag: “wat is dat dan voor iets, die bb cream?” 
Ik zal het kort en bondig uit proberen te leggen. Bb cream is in principe een foundation en verzorgende crème in 1. En de afkorting staat voor Blemish Balm Cream. Ontwikkeld in Duitsland, maar in eerste instantie een enorme hit in Azië. Totdat ook wij in het Westen er uiteindelijk wind van kregen. Oh, wat lopen we soms toch achter…
Terug naar de review: 
De Rimmel bb cream. Het is o, zo spijtig, maar ik moet jullie mededelen dat hij niet matcht met mijn huidskleur. Hij is helaas te licht. Zelfs zo licht dat ik hem niet eens in mijn gezicht heb uitgeprobeerd. Ik denk dat de cream erg geschikt is voor lichte meiden, gemixte meisjes (met een blanke achtergrond) en zongebruinde dames. Maar als je een chocolate lady bent, kun je het beste deze cream vermijden. Hij komt dan wat grauw over op je gezicht.
Ondanks dat ie totaal niet matchte met mijn huid, wil ik wel even kwijt dat de cream heerlijk aanvoelt. Op mijn hand, ja. Haha! Dus waarschijnlijk ook op je gezicht.

 

 
Sidenote: Heel toevallig zag ik ook nog een bb cream van Maybelline staan. En ook deze had een ‘dark’ versie. Misschien dat dit dan iets was voor de iets donkerdere huid?
wait for it
 
 
wait for it
 
….
 
Nope! Ook deze bb cream niet. Hij is eveneens te licht. En bovendien wel heel erg vloeibaar in vergelijking met de bb cream van Rimmel. Toen ik een beetje op mijn hand wilde proberen, droop het er al weer bijna vanaf. Oke, niet zooo extreem, maar hij is vloeibaarDER. Mocht je echter lichter zijn dan ik, een beetje karamel kleurig, probeer dan te kijken of deze bb cream misschien wel iets voor jou is. Mocht ‘ie net te donker zijn, dan kun je ‘m altijd nog mengen met de lichtere variant. Kost iets meer, maar dan heb je misschien wel de perfect color.
Goed, tot nu toe ben ik dus nog niet geslaagd. Daarbij kreeg ik vandaag ook nog het te horen dat Mac, die ook is uitgekomen met bb creams, geen donkere variant heeft. 
 
Dus, mijn search for die geschikte bb cream continues. Ik moet nog even toevoegen dat ik op youtube wel Afro Amerikaanse meisjes met de Maybelline cream in de weer zie. En het bevalt hun prima. Maar zoals je weet zijn er vele tinten bruin. En mijn bruin matcht helaas niet met de bovenstaande bb cream. 
 
Soso lobi,
 
Rowan

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More