Protective hairstyle: Havana Twists

Protective hairstyle: Havana Twists

cover foto havanatwistsIk heb een nieuwe hairdo and I love it! Op Twitter dropte ik onlangs dat ik graag de protective hairstyle Havana Twists wilde en ik vroeg wie van mijn volgers al ervaring had met deze beschermende haarstijl. Op Tumblr zag ik al veel plaatjes voorbij komen van prachtige vrouwen met prachtige havana twists. En ik werd verliefd op de haarstijl. Via Twitter reageerde Gwendelien van www.haircrushnl.blogspot.nl enthousiast. En voor ik het wist sprak ik met haar af om mijn haar te doen. Ik had op instagram en YouTube al een paar voorbeelden van Gwen’s werk voorbij zien komen, dus ik wist dat mijn haar in goede handen was.

havana hairEerst ging ik op zoek naar het soort haar dat ik moest hebben. Voor Havana Twists gebruik je namelijk ander haar dan voor bijvoorbeeld box braids. Het haar dat over het algemeen gebruikt wordt voor de twists heet Marley Hair. Het is iets gestructureerder en komt meer overeen met mijn eigen haar. Dat van mij kocht ik bij Me Gorgeous! op de Albert Cuyp markt. Je kunt het haar echter gewoon vinden in de grotere haar toko’s of via internet. Let op! Je kunt Marley Hair snel verwarren met het ‘gewone’ afro kinky hair dat in elke toko verkocht wordt. Marley Hair heeft echter een andere structuur en wordt ook echt onder de noemer Marley Hair verkocht bij de toko. Let daar dus goed op.havana hair los

Een paar tips:

 • Voordat je je haar laat twisten is het belangrijk je eigen haar even goed te verwennen. Ik deed een paar dagen voor het twisten een deepcondition masker in mijn haar. En ik had een wash day ingepland. Eigenlijk vond ik het bijna jammer mijn haar te laten doen, omdat het de dagen ervor echt fantastisch zat! Maar nu is het eigenlijk heel erg fabulous!
 • Wees er zeker van dat je haar sterk en gezond genoeg is voor het aanbrengen van nephaar. Als je havana twists of wat voor extensions dan ook in je haar laat doen, moet je je altijd bedenken dat het extra gewicht voor je haar is. Natuurlijk zijn Havana Twists een protective style. Maar als je haar heel fragiel is, kun je er beter voor kiezen het op zichzelf gezond te laten worden.
 • Ook al is je haar gezond, let er op dat de twists niet te strak worden gezet. Je haar kan er namelijk erg van afbreken. En dat is zonde, want je laat de twists natuurlijk zetten als beschermende haarstijl! Niet om je haar er ongezonder van te maken.
 • Vergeet tijdens het dragen van de havana twists niet je eigen haar gehydrateerd en schoon te houden.
 • Wil je lang van je Havana Twists blijven genieten? Slaap dan met een satijnen sjaal om je hoofd. Eigenlijk doe je hetzelfde als dat je met je eigen, natural hair zou doen. Het vereist ook net dat beetje extra verzorging.

havana twists beforeGwendelien did a great job als je het mij vraagt! Bij het zetten van de twists vroeg ze me continue of het niet te strak was. Bovendien was het ook nog eens erg gezellig! Fijne bijkomstigheid: het zetten van de havana twists duurde slechts 4 uurtjes. Als je ervaring hebt met box braids, weet je dat je dan vaak al 8 uur lang zit om de vlechten te plaatsen. Party!

havana twists invisible rootOok gebruikte Gwen bij het zetten van de twists de ‘invisible root’ manier. Hoe dat moet, zie je in dit filmpje. Door deze manier te hanteren, zie je bij de twists aan de kant van mijn hoofdhuid bijna niet dat het niet mijn eigen haar is. En what do you know? Ik heb al meerdere keren de opmerking gehad: ‘ik wist niet dat je haar zo lang was’. For reals.

 

Nog even op een rij; de voordelen van Havana Twists:

– Ik vind ze veel natuurlijker ogen dan boxbraids;

– de twists zijn minder zwaar dan box braids. Dit komt denk ik door het verschil in het soort haar;

– de Havana Twists zijn een fijne protective hairstyle, met een natural girl finish;

het is weer eens wat anders;

– het plaatsen van de twists kost minder tijd dan het installeren van box braids.

En nog even een shout out naar Gwendelien van Hair Crush NL! Mijn haar ziet er echt geweldig uit met deze protective style voor kroeshaar, thank you, dear! *stuurt digitale liefde*eindresultaat havana twists

Wat vind jij van Havana Twists? En go or no? Zijn de Havana Twists een protective style die je zelf zou willen proberen?

Soso lobi,

Rowan

 

 

Totaal hebben we vier pakjes haar gebruikt. De vier pakjes kocht ik voor €20. Per pakje was het €5,95. Ik heb het haar op de Albert Cuyp in andere zaakjes voor meer geld gezien. Maar een beetje rondkijken comes a long way! En altijd, maar dan ook altijd proberen af te dingen! Daarom kreeg ik de vier pakjes ook voor €20,-! Misschien kun jij wel een betere deal fixen ;).

7 Comments

 • 11 jaar ago

  Cool dat niet een ieder kan zien of t je eigen haar is of niet :). Ik heb ook deze twists als protectivehairstyle gedaan voor de maand Sept. Zelf heb ik voor 5 pakken €30,- betaald (prijzig). Doet me goed dat je van je protectivehairstyle geniet!! *digitale liefde terug* 🙂

  • 11 jaar ago

   Nice! Misschien wordt het goedkoper zodra de haarstijl populairder wordt en het haar beter beschikbaar wordt. Muaaah xx

 • 9 jaar ago

  heey hoeveel kost het haar ongeveer perstuk

  • 9 jaar ago

   Hi! Het haar kost ongeveer 20 euro bij elkaar. Maar ik maak er nu af en toe nog gebruik van. Dus je haalt je geld eruit 🙂

 • 9 jaar ago

  als je je havana twist wat dikker zet, heb je dan genoeg aan drie pakken? (ik heb geen groot hoofd haha gewoon een normale)

  • 9 jaar ago

   Yes, ik denk het wel, maar het hangt tegelijkertijd ook f van de dikte van je haar. Wanneer ga je ze laten zetten? 🙂

 • mastergirl
  9 jaar ago

  Waar kan ik de Havana twist laten inweaven? Weet je een goed adres?

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More