Natural hair evenementen in aantocht!

Natural hair evenementen in aantocht!

 photo Upcomingevents_zps416e86e8.jpg

Het zijn een paar drukke weken, y’all! Dus om wat orde te scheppen, heb ik hieronder een aantal leuke events overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Ik ben echt superblij dat er zoveel interessante events op de agenda staan. Mensen snakken naar een plek waar ze kunnen samenkomen om te praten over de donkere huid en black hair, maar ook om informatie en inspiratie op te doen. En dat blijkt wel uit het aanbod van komende evenementen!

Mocht er nog een geweldig haar- beauty- of fashion event plaatsvinden binnenkort, schroom dan niet om het me te laten weten!

Na de klik staat alles op een rijtje..

Zaterdag 17 mei

Op zaterdag 17 mei a.s. is er in Amsterdam Zuidoost een International Natural Hair Meetup Day hosted by SheSells. Thema dit jaar is ‘a Natural hair Celebration!’. Er worden workshops gegeven, je krijgt een preview van de natural hair docu ‘Play with it’. En er is een paneldiscussie met onder anderen blog vriendin Tewatha Muller in het panel! Dit wil je zeker niet missen.

Bonus: er zijn leuke prijzen te winnen + 10% korting op producten die je bij SheSells kunt kopen!

Kaarten kosten 17,50 en vind je hier.

 

Woensdag 21 mei

In het kader van I, too, Am VU/UvA organiseren Amsterdam United en the New Urban Collective op 21 mei een debatavond waar de concepten institutioneel racisme, structurele ongelijkheid en culturele diversiteit naar de dagelijkse realiteit worden vertaald. Met o.a. Zihni Ozdil (historicus Erasmus Universiteit), Amade M’charek (antropoloog UvA) en Anousha Nzume (programmamaker NTR en debatleider).

Ik was deze week al bij een soortgelijke debatavond op de Vrije Universiteit en de gemoederen liepen hoog op! Heel hoog. Maar dat maakt wel duidelijk dat we in Nederland een probleem hebben.

Meer info vind je hier.

 

Zondag 25 mei

I am not my hair, am I? In Amsterdam Zuidoost wordt dit ineteractieve event georganiseerd. Het is een ode aan black hair en black hair styles, maar ook ruimte voor debat en informatieverstrekking.

Meer info vind je hier.

 

Zaterdag 31 mei

Het AfroChic Event (Let’s Talk)! Waarschijnlijk heb je het al een paar keer voorbij zien komen, maar dat komt ook omdat we er allemaal zoveel zin in hebben! Op AfroChic zal er zoveel te doen zijn dat ik er een aparte post aan ga wijden. Die vind je in de loop van dit weekend hier op Roodjerow.nl. Op AfroChis zul je veel bekende koppen langs zien komen en er is voor ieder wat wils. We gaan veel kletsen, veel doen en veel zien en leren. Maar ik vertel nu alweer te veel, binnekort dus mijn post over AfroChic!

Lees hier meer.

 

Zaterdag 7 juni

Black History Festival in NoLimit in Zuidoost. Het thema van dit jaar is Empowerment. Jongeren zijn op verschillende manieren bezig met een vorm van maatschappelijke participatie, positieve beeldvorming en talentontwikkeling.

 

Zaterdag 14 juni + Zondag 15 juni

Het Good Hair Festival in het Tropenmuseum. Dit is een event waar ik erg naar uitkijk! Het belooft een leuk en interessant festival te worden.

“Tijdens het Good Hair Festival komen twee dagen lang wetenschappers, liefhebbers, haardoctoren en kunstenaars aan bod die gezamenlijk invulling geven aan relevante ‘haarvraagstukken’.”

Veel meer info vind je op www.zwitenwart.nl.

 

Zo dat waren weer wat data voor je op een rijtje. Ik hoop op al de evenementen aanwezig te kunnen zijn en misschien zie ik jullie daar ook wel!

Soso lobi, x Rowan

 

 

 

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More