Live Blog: I Love My Hair Day

Live Blog: I Love My Hair Day

Hi natural hairlovers! Op zondag 2 juni was ik te gast bij de I Love My Hairday georganiseerd door Mooney van Curls of Nature. Hieronder vind je een uitgebreid live verslag van die dag. In het verslag staan handige en leuke tips en tricks van onder anderen Mooney Zichterman en Jane Carter, bekend haar expert uit Amerika. Benieuwd hoe het was? Lees dan vooral even het verslag na de klik!
14.45: As we speak ben ik op de I Love My Hair Day georganiseerd door Curls of Nature en Natural Hair goeroe Jane Carter zal ook aanwezig zijn! De beste vrouw is onderweg! Ik heb er erg veel zin in. En op dit moment worden we entertaint door de band Bomulate (schrijf ik dat goed?)!

Meer updates gedurende de dag! Dus houd Roodjerow in de gaten! X
14.53:

Nu de dames van de Natural Nation en de Beauty Box! Haardemonstraties yaaay! Links wordt gedemonstreerd hoe je je haar binnen 5 min kan fixen. Handig voor die dagen dat je snel de deur uit moet! En rechts een demonstratie van een leuk kapsel voor de transitioners onder ons!

15.05: de dames van de Beauty Box vind je bij Discovery Your Beauty, een zaak vol met specialisten. Óók voor natural hair. En de dames van Natural Nation vind je in Zaandam! Good to know right?
15.14 Even een korte break. Ik ga eens lekker in het zonnetje zitten denk ik 🙂
 
15.16 de band van eerder heet Bombilate. 
Google ze! They did a great job! Ik schreef het dus verkeerd net.
15.24  Nog steeds pauze.. Maar spot net Sabrina Starke! Topzangeres! Zal ik gewoon naar d’r toegaan of noh?
15.33 We gaan weer beginnen! Nu een hair talkshow onder leiding van Mara Michels van The Inspiration Network. En aan het woord drie haarexperts:

Shanyn van Troo, Jane Carter en Mooney Zichtermann!

15.38 Mooney aan het woord over verschillende haartypes! Volgens het Lois-systeem! Daar zal ik een apart artikel aan wijden.
15.40 Het Lois systeem is trouwens de tegenhanger van het nummer systeem voor je haar. Zo zijn er bijv dames met 3a haar of 4c haar. Mooney gebruikt liever het Lois Systeem.
15.44 Het maakt niet uit wat voor type haar je hebt. Het gaat erom wat je haar nodig heeft.
Het Lois systeem geeft alleen aan wat voor type haar je hebt. Het geeft niet aan wat je nodig hebt voor je haar.
15.47 Het is aan jou zelf om uit te zoeken wat werkt voor jouw haar. Want wat voor de een werkt, hoeft niet voor jou te werken. Het is je eigen haar reis. Je moet luisteren naar je haar.
15.50 Tip: wanneer je haar kletsnat is, net na het wassen, is dat het beste moment om stylingproduct in je haar aan te brengen.
15.52 Jane Carter zegt: dat het heel moeilijk is om je haartype te betalen omdat iedereen 5 verschillende haartypes heeft op ze hoofd.
15.54 Om je haar producten producten goed te laten opnemen kun je het beste nat haar hebben. Dus ook na het haar wassen kun je het beste in de badkamer blijven omdat dat een vorige omgeving is.
16.00 Nu een fillmpje over going natural vs. Chemicals. Een filmpje van Dr. Oz.
16.06 interessante filmpjes van dr. Oz over relaxers. Deze moet ik binnenkort met jullie delen! Shocking facts over haarrelaxer.
16.11 Jane Carter over haar ervaring met chemicaliën in haar haar.
Ze adviseert dat je als je je haar wil relaxen het echt het beste kan laten doen door een professional.
16.14 Tip van Jane: lees de ingredientenlijst van je haarproducten. Natuurlijke producten kunnen beter doordringen in je haar. Terwijl synthetische producten vaak op de oppervlakte blijven liggen van je haar.
16.18: Shampoo is er om je haar te reinigen. Vervolgens gebruik je een conditioner om je haar weer te voeden en je natuurlijk krulpatroon terug te halen.
16.19: Sulfaten drogen je haar uit. Een ingrediënt dat vaak in shampoos zit. Maar als je vaak producten gebruikt met siliconen is het wel slim om een pruduct met sulfaten te gebruiken. Omdat dat het enige product is dat siliconen uit je haar kan wassen.
16.20: De dames uit het haarpanel raden Co.-washing af. Omdat conditoners niet zijn ontwikkeld om je haar schoon te maken.
16.27 Je haar groeit van binnenuit. Dus is het belangrijk om daar bij je eten, drinken en levensstijl aan te denken. Want het heeft allemaal impact op je haar.
16.29: Je haargroei doorgaat drie fases. En de kans bestaat dat je haar niet verder groeit dan een bepaalde lengte. Dat is gewoonweg genetisch bepaald.
16.41: Een lesje van Oprah: “Do not ask à black woman ‘is that à weave?'”
16.45: Jane Carter: “Hairweave is like an assecory. You have options. It’s more about feeling good than following images of celebrities.”
17.00 De I love My Hair Day is ten einde. Het was geweldig leuk en informatief! En wat ook leuk en informatief is: ik heb een goodiebag gewonnen! Binnenkort een artikel over de inhoud. 
 
Liefs,  Rowan

Gerelateerde verhalen

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More