De Action crème die mijn huid redde: Herbamedicus Aloë Vera Balsem

De Action crème die mijn huid redde: Herbamedicus Aloë Vera Balsem

De Action crème die mijn huid redde: Herbamedicus Aloë Vera Balsem

Dit is misschien een ietwat dramatische titel, haha! Maar in dit artikel heb ik het over de crème (op het potje staat balsem, maar crème vind ik leuker klinken) die ik dagelijks op mijn huid gebruik. Ik kocht ‘m bij de Action. Heerlijke winkel is dat toch, hè? Ook al ben je van plan er niets bijzonders te halen, toch loop je de winkel altijd wel uit met something special (so special, so special, so special).

 

In eerste instantie had mijn oma deze potten altijd staan en kreeg ik ze van haar eens in de zoveel tijd mee. Toen kwam ik ze ook tegen op de markt (tot nu toe alleen op die van Rotterdam Blaak en Zuid maar niet getreurd, je kunt ‘m m dus ook krijgen bij de Action). Bij Action zijn ze echter wel ietsje duurder dan op de markt, maar nog steeds een aardige prijs als je het deze struggelende studente vraagt. De crème kost bij de Action namelijk €1,29 tegenover €1 op de markt.

 

In de crème zit o.a. aloë vera. Een ingrediënt dat door de voedende eigenschappen niet alleen top is voor je haar, maar ook voor je huid. Het verzacht, kalemeert en herstelt je huid. Dus ook als je een beschadigde huid hebt is deze crème een aanrader.

Ik heb van nature een droge huid en daarbij ook nog eens een gevoelige huid. Dit komt door mijn vele allergieën en voormalige eczeem plekken. Bodylotions worden door mijn droge huid bijna opgezogen en daardoor zit ik binnen een mum van tijd weer met het verschijnsel dat wij Surinamers ‘batjauw‘, oftewel een droge huid, noemen.

In tegenstelling tot menig bodylotion is deze crème niet op waterbasis, dus trekt het niet in je huid waardoor je huid binnen de kortste keren weer droog is. De crème is juist op basis van o.a. soja olie. En in tegenstelling tot bodylotion, is deze crème lekker dik, maar niet zo dik als bijvoorbeeld Vaseline, de old school pot. Hoewel deze crème van de Action, net als Vaseline, ook petrolatum bevat, smeert het veel fijner weg. Niet zo kleverig en beter uitsmeerbaar. Bovendien ruikt het ook nog prettig. 

 

Tip: na het douchen de huid insmeren vind ik altijd het prettigste moment. Het gaat dan ook veel makkelijker, minder stroef. Sinds ik deze creme gebruik voelt mijn huid veel zachter aan. Ik denk dat het door de aloë vera komt. Maar dat dénk ik…

 

De crème kost €1,29 en €1 op de markten van Blaak en Rotterdam Zuid. In een pot zit 250 ml.

 

Soso lobi,

x Rowan

Gerelateerde verhalen

23 Comments

 • 11 jaar ago

  Ik ben gek op de action en ik ga zeker deze creme uitproberen. Gebruik je het ook voor je gezicht? Xoxo Melissa.

 • 11 jaar ago

  Ja, he! Me too. Ik gebruik het niet altijd voor mijn gezicht, ligt aan de staat van mn huid. Vaak wel na het douchen voor het slapen gaan. Lobi xx

 • 11 jaar ago

  Action is helemaal geweldig!!!!!

 • ce
  10 jaar ago

  Heyy, leuk mang

  Ik ga het zeker uittproberen. Bedankt voo de tips en he atrikel.

  Abungg xx

 • Arie Breedijk
  10 jaar ago

  Eigenlijk bij toeval met deze creme in aanraking gekomen.( Hij stond in het assortiment van mijn vrouw.) Ik heb veel last van rode uitslag onder mijn oksels.Omdat mijn daktarin poeder op was heb ik dat dan maar gebruikt.Het is echt een wonder middel ! Ik ben er in een klap van af.En daar loop ik dan al jaren mee te tobben. Geweldig !

 • abdoel
  9 jaar ago

  hallo waar koop je deze crem want action verkoop niet meer.

  • 9 jaar ago

   Oh! Dat wist ik niet! Ik weet dat in Rotterdam Zuid op de markt de crème ook wordt verkocht.

   • abdoel
    9 jaar ago

    Thnx ga kijken hoe ziet de stal van de persoon verkopen ze alleen, craem

    • 9 jaar ago

     Nee, van alles. Douche producten, tandpasta, cremes, dat soort dingen. Good luck!

 • 9 jaar ago

  Waar kan ik deze 250 mol potten Balsam kopen in Nederland en Noord-Holland? Bij Action zijn deze er nu niet meer.

 • Francisca Inpijn
  9 jaar ago

  Gebruik deze cream al enkele jaren voor mijn paarden, voor kale plekken en last van mok hebben (elke dag 2 x dik invetten geduurde 4 a 5 dagen en de mok is weg). Ideaal, maar helaas Action verkoopt ze niet meer. Ben opzoek naar een nieuw adresje. Weet je iets in de buurt van Lelystad ??

 • Schar
  8 jaar ago

  Geweldige cremé maar helaas niet meer bij de Action te koop. Wie weet waar te koop in de omgeving van Leiden.

 • Ad
  8 jaar ago

  Hallo iemand al een adres gevonden in de buurt van Alphen aan den Rijn ?

 • 8 jaar ago

  Heeft iemand ondertussen die potten zalf al ergens gevonden? Wij zijn er ook al een poosje naar op zoek! Hier in België konden we ze ook alleen bij de Action kopen…. Nu dus niet meer ?

 • mineke
  8 jaar ago

  Rowan weet je nog of de aloe vera balsam nog te koop is bij de action

 • Petra
  8 jaar ago

  De balsem wordt helemaal niet meer geproduceerd bij Herbamedicus (volgens outlet-sales) er is gel voor in de plaats gekomen. Heeft iemand daar al ervaring mee?

 • E.muller
  8 jaar ago

  Wie kan mij vertellen waar de crème te koop is action verkoopt het niet meer

 • A.B.G.M Becker
  8 jaar ago

  Hallo mijn vraag wie weet waar in 2016 de creme te koop is ? Kan het alleen vinden op de online apotheek in Duitsland, is er ook iets in Nederland?

  • Esma
   7 jaar ago

   Als het goed is bij de action. Ik weet niet of ze aloe vera hebben maar ik heb zelf nog een weekje geleden Herbamedicus pure vaseline gekocht.

 • Esma
  7 jaar ago

  Weet iemand of Herbamedicus Pure Vaseline de zelfde effect heeft?

 • 6 jaar ago

  Ze zijn nog wel te koo maar per 12 potten dat word me Echt Te gortig!

 • Natasha
  6 jaar ago

  Hi Thysca,
  Heb jij het adres waar deze balsem te koop is. Kun je het ook online kopen. Ik verneem gaarne van je.

  Bij voorbaat dank voor je medewerking

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More