Je haar wassen met klei?!

Je haar wassen met klei?!

It’s been a while, maar hier is dan toch echt een haar artikel!

Een tijdje geleden ontving ik van de eigenaar van A&M Products een zakje met ghassoul poeder. Het poeder, zei hij, moest ik aanlengen met water en dan zou het een fantastisch haarmasker zijn. Rijkelijk voedend en – in mijn geval – met mooie krullen als resultaat. Ik had nog nooit gehoord van klei in je haar, alleen op je huid. Maar hey, als het fantastisch is voor je huid kan het ook fantastisch zijn voor je haar, right. En ik heb wel vreemdere dingen in mijn haar gehad (i.e. honing, yoghurt..).

Aan de slag.

Ik begin met mijn haar te verdelen in 8 plukken. Zo kan ik straks mijn haar goed voorzien van de klei. Daarna pak ik er een bakje bij en de zak met de nog aan te lengen klei. Eerlijk is eerlijk, de hoeveelheid die ik gebruik is op gevoel en op ervaring gebaseerd. Het poeder leng ik aan met water. Zorg ervoor dat je na het mengen uiteindelijk een vloeibare substantie overhoudt net zo dik als pannenkoekenbeslag.

ghassoul klei in je haar

Spray vervolgens je haar vochtig en breng pluk voor pluk de Ghassoul klei aan op je haar. Warning: trek een oud shirt aan, want het wordt een kliederboel! Bedek je haar van wortel tot haarpunt volledig met de klei.

Wanneer je heel je haar hebt gehad, is het wachten tot de klei droog is. En als je nog klei over hebt, kun je het gebruiken als huidmasker.

Ik heb trouwens laatst de tip gekregen om het aan te lengen met kokoswater in plaats van water, dat zou mijn haar nog zachter maken!

Ik laat de klei meestal 30 tot 45 minuten zitten. En dan is het uitspoelen geblazen. Ik gebruik tijdens het uitspoelen een Denman borstel. En het valt me op dat die bijna door mijn haar glijdt.

ghassoul klei in je haar

Tot slot gebruik ik nog een conditioner in mijn haar en ik kan er weer tegenaan. Op de laatste foto zie je mijn haar na het wassen met de Ghassoul klei en mijn conditioner. Er zit verder nog geen product in.

Ik heb de Ghassoul klei tot nu toe alleen uitgeprobeerd met water, maar het schijnt dus ook met kokosolie heerlijk te zijn. Heb jij dat ooit geprobeerd? Ben benieuwd!

Dit masker kun je meer zien als een voedend masker dat ook je haar reinigt. Toch raad ik je aan om de klei te zien als masker en niet als shampoo. So, save your shampoo bottle!

Soso lobi,

x Rowan

Ghassoul klei is verkrijgbaar bij de betere haarwinkels en via internet. Overigens gebruikte ik de poeder versie van Ghassoul, maar er zijn ook versies van de klei in grote vlokken. Dat werkt in principe hetzelfde maar is meer werk, omdat je de vlokken nog moet verbrijzelen.

Leave a Comment

Leave A Comment Your email address will not be published

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

From Me To You

Wat een test

Laat ik voorop stellen dat ik écht mijn best doe, Lord knows I try. Maar met de hele zelfquarantaine is het moeilijk om weg te lopen van mijn gedachten.

Read More
Members Only

Mijn baby werd levenloos geboren met 38 weken. Allerlei emoties volgden. Hoe ik mijn bevalling en de periode erna heb beleefd, lees je hier.

Read More