Over mij & over de site

Over Mij

Over Rowan Blijd

Hi! Ik ben Rowan Blijd, 28 jaar en schrijf en deel al sinds 2012 (!) blogartikelen en video’s op mijn site.

Hier deel ik al mijn interesses met je, die zich niet beperken tot natural hair, female empowerment, lifestyle en pop culture. Naast mijn artikelen vind je hier ook mijn werk voor o.a. de KRO-NCRV en kun je me hier boeken voor al je feesten en partijen. Grapje natuurlijk. Maar boek me vooral als onderdeel van je panel, spreker of host op je event. Voor workshop over (online) branding, mediawijsheid en online burgerschap ben ik eveneens je vrouw. Daarover vertel ik je graag meer via deze link.

Rowan Blijd 2016 zelfportret
Rowan Blijd, 2016. All rights reserved.

#BennieBeige

Wellicht heb je de hashtag #BennieBeige in combinatie met mijn naam wel eens voorbij zien komen met mijn. Eind 2017 vroeg ik namelijk aandacht voor het beperkte nude ondergoed dat beschikbaar is in de Nederlandse winkels. Ik vroeg me af waarom dat eigenlijk zo is en ging o.a. langs bij grote ketens als de HEMA, Hunkemöller en Zeeman om me eens goed te laten bijpraten. #BennieBeige maakte veel los en de video en campagne gingen viral. Meer mensen wilden weten waarom nude ondergoed slechts in één teint beschikbaar was. Terwijl weer anderen het onzin vonden en dat niet onder stoelen of banken schoven. Benieuwd hoe het allemaal is afgelopen? Lees hier dan meer over de campagne #BennieBeige.

The Glow Up

Sinds 2016 ben ik met een van mijn partners in crime, Charlene Hiwat-Kortstam, The Glow Up begonnen. Een (online) plek voor female empowerment. Met onze intieme events brengen we groepen vrouwen bij elkaar die verlangen naar hun eigen tribe. Daarnaast stellen we hen voor aan inspirerende vrouwen die door middel van workshops en motivational talks de gasten van The Glow Up voorzien van een flinke dosis Black Girl Magic! Lees hier meer over The Glow Up.

YoMo!

In samenwerking met de KRO-NCRV maak ik sinds 2017 met een heel tof team het jongerenprogramma YoMo! Door middel van het programma maken we de soms moeilijk bespreekbare onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Een van de video’s die uit dit toffe platform is voortgevloeid, is de aanjager geworden van onze #BennieBeige campagne. Meer YoMo!? Check het hier.

xo Rowan handtekening