Over mij

Rowan Blijd voor KRO-NCRV door Estelle Schiricke

Ik ben dus Rowan. Get ready to dive into my digital universe! Of ik nu de laatste popcultuur bespreek in mijn podcast Beyoncé’s Internet, strijd voor de rechten van mediamakers en journalisten als vicevoorzitter van de NVJ of formats ontwikkel voor de vrouwenmerken van DPG Media. Aan mijn kant van het internet is het nooit saai. Dus join me via mijn nieuwsbrief, huur me in als spreker of volg me op Instagram.

Je kent me misschien van mijn NPO3-documentaire ‘Stil Leven’, het online platform Spot On of de hashtag #BennieBeige.

In alles dat ik maak, word ik gedreven door de vraag wat vrouwen nodig hebben en missen in media. Dat kan gaan om de nieuwste popcultuur, maar ook om de meest recente en urgente politieke en maatschappelijke thematiek.

Ik houd me bezig met everything online media, community buidling en popcultuur. Ik heb het geluk op deze gebieden een carrière te kunnen bouwen. Zo maak ik de podcast Beyoncé’s Internet en host elk kwartaal bijeenkomsten voor moeders. Het zal je misschien opvallen dat veel van mijn werk draait vrouwen. Ik geloof dan ook vurig in de community die vrouwen met elkaar kunnen vormen om onze positie te versterken en geloof dat we daar allemaal beter van worden.